No jesteś druga po Dorotee co przyznaje sie,że ma żone. Ile jest takich na forum?Może też zmienię preferencje.

No jesteś druga po Dorotee co przyznaje sie,że ma żone. Ile jest takich na forum?Może też zmienię preferencje.
Mleczko pomyśl proszę w takim ukladzie dwóch żon, o tej biednej ew.opiekunce, jedną żonę to ja boire na siebie, ale dwie:) Opiekun męski?
Prośba do osób, które widzą małe literki: Zróbcie screenshota i wyślijcie mi na maila. Widzę że znowu nie jestem w temacie, tak jak ostatnio z jakimiś strzałkami, o których pisała Kasia63.
Witam, jak wytlumaczyc PDP co to za zupa Żurek lub bialy barszcz, czy maja jakis odpowiednik tych zup, jakies swoje niemieckie nazwy?
Narazie nie zmienie, ale jeszcze tyle zycia mam przed sobą,że kto wie?
To był żart z rana a nie czepianie się.:):)
Ja mam Żone... fajna sprawa :-)
Ja mam Żone... fajna sprawa :-)
Witam, jak wytlumaczyc PDP co to za zupa Żurek lub bialy barszcz, czy maja jakis odpowiednik tych zup, jakies swoje niemieckie nazwy?
żurek to saure Mehlsuppe, a barszcz- biały tak samo jak żurek:) czerwony der Borschtsch, albo ja uzywam Rote-bete -suppe. Smacznego
żurek to saure Mehlsuppe, a barszcz- biały tak samo jak żurek:) czerwony der Borschtsch, albo ja uzywam Rote-bete -suppe. Smacznego
To pewnie jakieś specjały regionalne bo tam gdzie ja pracowałam nie znają barszczu białego ani Mehlsuppe.Ale zjadali z apetytem.Nie mowilam jaka to zupa poprostu nasza Polska.Robiłam też z jajkiem.
Tęsknota mnie dopada,chcę do domu.Pdp jest w porzadku nie mam specjalnie z nią kłopotów.Ale widzę,że denerwuje się jak mam przy niej laptopa.Nie wiem jak sobie poradzić zeby sie przyzwyczaiła,siedzimy całymi dniami razem.Dopoki spi mogę czytać wpisy a wieczorem zazwyczaj nie mam już siły.Jak sobie z tym radzicie.