Na wyjeździe #5

16 lutego 2014 07:51
Och Drogie Kolezanki-Opiekunki, ja ide dzisiaj na wybory - Bürgermeister . Tez moge glosowac jak sie okazuje , dostalam blanket na moje nazwisko. Zdziwilam sie bo w tych "duzych" ogolnoniemieckich wyborach nie moglam glosowac, bo nie mam obywatelstwa de ( to jasne). Ale w tych regionalnych najwidoczniej moge. . Dzisiaj jest Wahltag

oj nie dzisiaj tylko 16stego MÄRZ :) o to jeszcze miesiac :) Zapoznam sie z partiami :)
16 lutego 2014 07:57
zosia_samosia

Zaciekawil mnie temat (wątek) -Opieka troche inaczej- .....juz zamkniety ???czy ....... , nieciekawy???

Zosia, temat zosta zamkniety prawie tak szybko, jak sie pojawil. Ja zdazylam przeczytac.Byla to prosba o podzielenie sie 1% podatku dla jakiejs fundacji i osoba, ktora zalozyla temat, raczej nie byla opiekunka. Pozdrawiam:)

Tak uznałem to jako próbę wyłudzania od Was pieniędzy. Nikt do mnie nie pisał w tej sprawie o zgodę. Zawsze coś takiego usuwam od razu. Moderator

16 lutego 2014 08:09
Binor

Zosia, temat zosta zamkniety prawie tak szybko, jak sie pojawil. Ja zdazylam przeczytac.Byla to prosba o podzielenie sie 1% podatku dla jakiejs fundacji i osoba, ktora zalozyla temat, raczej nie byla opiekunka. Pozdrawiam:)

Tak uznałem to jako próbę wyłudzania od Was pieniędzy. Nikt do mnie nie pisał w tej sprawie o zgodę. Zawsze coś takiego usuwam od razu. Moderator

Dziekuje .Pozdrawiam

16 lutego 2014 08:26
Binor

Z szacunkiem .
16 lutego 2014 08:27 / 1 osobie podoba się ten post
Hogata76, widzialam cie wczoraj w sklepie z zabawkami u nas ;)

16 lutego 2014 08:28 / 1 osobie podoba się ten post
Zakręcona Mamuela

Daj firmie dwa tygodnie na zmiane opiekunki na pismie,poinformuj rodzine,powiec ze ty nie worek treningowy i ze twoje zdrowie jest dla ciebie bardzo wazne niech sie martwia co dalej!!!!!!!!!!!!!!!

Mamuela,jeśli to prawda co napisała koleżanka,to jakie 2 tygodnie?Ty byś wytrzymała?Zastanów się,firma i rodzina koleżankę olała,a Ona ma czekać i dać się bić jeszcze przez 2 tygodnie?Bez przesady,trzeba mieć dobre serce,ale nie mozna byc GŁUPIM,Mamuela-przepraszam,,ale zdenerwowałam się tym co napisałaś"daj firmie dwa tygodnie"...To jest nie do pomyślenia ,co tam sie wyrabia....Oczywiście ,jesli to prawda?Bo sama przyznaj ,dziwacze te posty:(
16 lutego 2014 08:30 / 1 osobie podoba się ten post
Athenka

Hogata76, widzialam cie wczoraj w sklepie z zabawkami u nas ;)

Bo ja tak się czsem teleportuje,albo jkestem jednocześnie w kilku miejscach:)
16 lutego 2014 08:31
magmab

Wstawać Opiekunkowo!!!! mamy "sympatyczny" niedzielny poranek ;)). no wstawać śpiochy!!!!!

Dzien doberek Mamb ja mam pozwolenie do spania dłuzej i nie wstaje jeszcze poleze sobie!!! Moj PDP trafił wczoraj do szpitala na pierwszyn dniu mojego pobytu:( no ale lepiej niech sprawdza co to mogło byc pozdrawiam milej niedzieli usmiechnietj wesołej bezstresowej:))))))))))))
16 lutego 2014 08:35
hogata76

Mamuela,jeśli to prawda co napisała koleżanka,to jakie 2 tygodnie?Ty byś wytrzymała?Zastanów się,firma i rodzina koleżankę olała,a Ona ma czekać i dać się bić jeszcze przez 2 tygodnie?Bez przesady,trzeba mieć dobre serce,ale nie mozna byc GŁUPIM,Mamuela-przepraszam,,ale zdenerwowałam się tym co napisałaś"daj firmie dwa tygodnie"...To jest nie do pomyślenia ,co tam sie wyrabia....Oczywiście ,jesli to prawda?Bo sama przyznaj ,dziwacze te posty:(

Hogatka nie znam sie na przepisachach!!!Tez by mi było ciezko wytrzymac ale ona boi sie o kary pisała w innym temacie, a 2 tygodnie to okres wypowiedenia tak mi sie wydaje!!!!!!!!Dziwne ale ja juz jej tez napisała niech zamawia przewoznika i wyjezdza w temacie Umowa -Zlecenie tym bardziej ze pisała ze firma nie płaci a ile prawdy w tym co pisze????????
16 lutego 2014 08:44 / 1 osobie podoba się ten post
Zakręcona Mamuela

Dzien doberek Mamb ja mam pozwolenie do spania dłuzej i nie wstaje jeszcze poleze sobie!!! Moj PDP trafił wczoraj do szpitala na pierwszyn dniu mojego pobytu:( no ale lepiej niech sprawdza co to mogło byc pozdrawiam milej niedzieli usmiechnietj wesołej bezstresowej:))))))))))))

Mamuelka mój uśmiechnięty promyczku to odpoczywaj, odpoczywaj. Tak niech obadaja pdp co i jak i wróci szczęśliwie do domku ;))
16 lutego 2014 08:48 / 5 osobom podoba się ten post
Witam naszą kochaną grupę wsparcia im. Mokrego Pampersa i Dobrego Humoru!

Kawusię wypić, uśmiechnąć się do siebie, olać dąsy podopiecznego - oto trzy najważniejsze przykazania dzisiejszego poranka. Kto się dołącza do realizacji, ręka w górę!
16 lutego 2014 08:50 / 1 osobie podoba się ten post
hogata76

A o czym jest? Moze ja poszukam?

Dramat psychologiczny.

Bohaterką filmu jest Klara, młoda kobieta, która została skazana na dożywocie. W więzieniu rodzi córeczkę, którą opiekuje się teściowa. Kobieta nie może poradzić sobie w więziennej rzeczywistości. Poznaje Justynę, studentkę, z którą połączy ją przyjaźń. Jej mąż stara się odsunąć ją od córeczki, poznaje inną kobietę. Klara stara się urlop, aby ratować zdrowie córki. Tymczasem Klara dowiaduje się, że jej wyrok został zmieniony na 25 lat.
16 lutego 2014 09:26 / 1 osobie podoba się ten post
Binor

Uff...Ale sie przestraszylam, jak zobaczylam tyle czerwonych literek pod moim postem. Cale szczescie to zaden banan.
Usuniecie tematu uwazam jak najbardziej za sluszne.
16 lutego 2014 09:37 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry:) Za mną ciężka noc. Wiało jak diabli, deszcz uderzał w okna niesamowicie. Myślałam, że zaraz się przebije przez okno dachowe :) Usnąć długo nie mogłam, a gdy mi się udało PDP co godzinę wołała i wymyślała... zimno, warmflasche, gorąco, otworzyć okno, zamknąć okno, a koło 3 w nocy - "głodna jestem", co mnie już wogóle rozwaliło... teraz nadal deszczowo i wietrznie, spokojnego dnia, Drodzy Słuchacze Więziennego Radia:*
16 lutego 2014 09:42 / 1 osobie podoba się ten post
Sylwunia

Dzień dobry:) Za mną ciężka noc. Wiało jak diabli, deszcz uderzał w okna niesamowicie. Myślałam, że zaraz się przebije przez okno dachowe :) Usnąć długo nie mogłam, a gdy mi się udało PDP co godzinę wołała i wymyślała... zimno, warmflasche, gorąco, otworzyć okno, zamknąć okno, a koło 3 w nocy - "głodna jestem", co mnie już wogóle rozwaliło... teraz nadal deszczowo i wietrznie, spokojnego dnia, Drodzy Słuchacze Więziennego Radia:*

A to ciekawe.wczoraj w nocy mój PDP tez o 2 w nocy śniadanie sobie szykował i pospacerowałpo mieszkaniu.Jest pełnia,może tak na to reaguja.Ja juz 3 noc nie moge spać.Ale u mnie podczas pełni to norma:))