Na wyjeździe #5

15 lutego 2014 22:11 / 1 osobie podoba się ten post
A teraz oglądam "Wüstenblume" na ARD na podstawie biografii Waries  Diries, somalijskiej modelki, która nagłośniła okrutny rytuał obrzezywania kobiet w Afryce.

Właśnie się zakończył.Na koniec wyświetlali dodatkowe informacje. Okazujesię, że nadal każdego dnia obrzezywanych i zszywanych jest sześć tysięcy dziewczynek dziennie.
Koszmar.
15 lutego 2014 22:12
hagia

A teraz oglądam "Wüstenblume" na ARD na podstawie biografii Waries  Diries, somalijskiej modelki, która nagłośniła okrutny rytuał obrzezywania kobiet w Afryce.

Właśnie się zakończył.Na koniec wyświetlali dodatkowe informacje. Okazujesię, że nadal każdego dnia obrzezywanych i zszywanych jest sześć tysięcy dziewczynek dziennie.
Koszmar.

Ja też:)
15 lutego 2014 22:13 / 3 osobom podoba się ten post
hagia

Podpisuję się pod całością :)
Starszakowi Noriaki Kasai brawa, był niesamowity, piękne zakończenie kariery skoczka, to srebro naprawdę mu się należało :)

Jakie zakończenie kariery? Dyć on mówi, że za cztery lata też będzie skakał na olimpiadzie!!!:)Jak mówił będzie miał dopiero 46 lat:))
15 lutego 2014 22:13
hagia

Koszmar.

Czytałam książkę, straszne obyczaje.
15 lutego 2014 22:18
jakies 3 tyg temu w polsce ten film lecial kwiat pustyni.i tu w niemczech od 2 lat jak jestem to 4razy puszczali ten fil,tez czytałam ksiazke.polecam
15 lutego 2014 22:23
efka66

Jakie zakończenie kariery? Dyć on mówi, że za cztery lata też będzie skakał na olimpiadzie!!!:)Jak mówił będzie miał dopiero 46 lat:))

Ma dobre podejście do swojego życia :)
Ja to tak trochę ostrożnie napisałam, jakby za te 4 lata miał gorszą formę :)
A poza tym wiem, że młodzi to dziwią się, że osobnik w tym wieku w ogóle jeszcze żyje ;))))  
15 lutego 2014 22:31
hagia

Ma dobre podejście do swojego życia :)
Ja to tak trochę ostrożnie napisałam, jakby za te 4 lata miał gorszą formę :)
A poza tym wiem, że młodzi to dziwią się, że osobnik w tym wieku w ogóle jeszcze żyje ;))))  

Japonczycy są tak dobrze zakonserwowani na tym ryży,że trudno europejczykowi określić wiek takiego. Miałam kiedyś sąsiadów z Japonii bo byli w Polsce służbowo. Jakoś tak się z nimi zaprzyjażniliśmy,ale wstydziłam się zapytac ich o wiek. Wreszcie pod koniec ich pobytu zapytałam,jakież było moje zdziwienie,jak okazało się,że mieli po 50 lat,a ja nie dawałam im więcej niż 30!
15 lutego 2014 22:37
ivanilia40

Japonczycy są tak dobrze zakonserwowani na tym ryży,że trudno europejczykowi określić wiek takiego. Miałam kiedyś sąsiadów z Japonii bo byli w Polsce służbowo. Jakoś tak się z nimi zaprzyjażniliśmy,ale wstydziłam się zapytac ich o wiek. Wreszcie pod koniec ich pobytu zapytałam,jakież było moje zdziwienie,jak okazało się,że mieli po 50 lat,a ja nie dawałam im więcej niż 30!

Och tu oglądam kabarecistki, które przekonują, że obecne 50 to tak jak kiedyś 30 dla kobiety :)             
Niemieckiej kobiety.
I coś w tym jest, przynajmniej mentalnie.
15 lutego 2014 22:44 / 3 osobom podoba się ten post
hagia

Och tu oglądam kabarecistki, które przekonują, że obecne 50 to tak jak kiedyś 30 dla kobiety :)             
Niemieckiej kobiety.
I coś w tym jest, przynajmniej mentalnie.

No jasne,ze przekonują,bo tych 30-latków niemieckich jest coraz mniej,Trzeba promować to co dostępne.Za kilka lat będą przekonywać do 70-latków :)
16 lutego 2014 00:18
Ja nie śpię i nie mam zamiaru - za chwilę będę oglądać od dawna poszukiwany przeze mnie polski film  "Nadór.
16 lutego 2014 00:23
bieta

Ja nie śpię i nie mam zamiaru - za chwilę będę oglądać od dawna poszukiwany przeze mnie polski film  "Nadór.

A o czym jest? Moze ja poszukam?
16 lutego 2014 06:52 / 1 osobie podoba się ten post
Wstawać Opiekunkowo!!!! mamy "sympatyczny" niedzielny poranek ;)). no wstawać śpiochy!!!!!
16 lutego 2014 06:56
Zaciekawil mnie temat (wątek) -Opieka troche inaczej- .....juz zamkniety ???czy ....... , nieciekawy???
16 lutego 2014 06:58
zosia_samosia

Zaciekawil mnie temat (wątek) -Opieka troche inaczej- .....juz zamkniety ???czy ....... , nieciekawy???

mozesz go wyciagnac?
16 lutego 2014 07:08
Sówka

mozesz go wyciagnac?

Jest na stronie glownej,  pod nasze hobby