Na wyjeździe #5

26 stycznia 2014 16:37 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

To zalezy jaka "busiarnia" .W tej co ja jeżdże kierowcy mają po kilka a nawet kilkanaście takich kopert.Odbiera sie na hasło.Jeszcze się nie zdarzyło ,żeby choc jeden cent zaginął.Biora 15 euro za jedna kopertę.Więc im tez zalezy bo to jest ich kasa,do kieszeni.Z innymi moze bym nie podała ale tu jeżdże juz ponad 2 lata  i mam zaufanie.

Kasiu,mialam na mysli poczte:)
26 stycznia 2014 16:39 / 1 osobie podoba się ten post
magdalena_k

niestety rozwiazania tego bym nie polecala...............mniejsze sumy moze ale nie tyle w razie ,,W,,szkoda pieniedzy

chodzilo mi naturalnie o poczte.
26 stycznia 2014 16:51 / 3 osobom podoba się ten post
A ja wracam dzis w nocy do domu :)
26 stycznia 2014 16:54
jagoda_12

Ależ musisz być szczęśliwa:)
26 stycznia 2014 16:54
jagoda_12

ale masz fajnie szerokiej drogi w takim razie:)
26 stycznia 2014 16:58
efka66

Ależ musisz być szczęśliwa:)

Jasne :)
26 stycznia 2014 16:59
magdalena_k

ale masz fajnie szerokiej drogi w takim razie:)

dzieki :)
26 stycznia 2014 17:01
Nie mam tutaj poczty na odleglosc dojazdu rowerem
26 stycznia 2014 17:09 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Miałam u nich konto złotówkowe i nie było mozliwości na nie euro wysłać.....Lepiej się upewnić na infolinii.Pomijając wszystko to na 100% niekorzystne jest bo i w D i w PL za przelew kasę pobierają ,.no i przelicznik do du....ze 100euro to zostanie może 80.....Taniej i szybciej wychodzi podac busem większą kwotę.

Kasia , matko boska :) tu taka obrotna i mądra dziewczyna a dajesz się bankom okradać . Jak załozysz sobie a ściślej dołozysz do obsługi zwykłego konta zarówno w banku w Polsce / wszystkie banki / jak i w Niemczach / od 1 lutego - wszystkie muszą mieć / obsługe konta on line - czyli obsługę przez internet - nie zwiększa to kosztów opłaty za konto - to przelewy realizujesz tzw SEPA przelewem . I ten przelew jest bezpłatny zawsze - bez względu na to czy przelewasz z Niemiec do Polski czy z Polski do Niemiec - zawsze bezpłatny !!!! co wiecej szybki bo praktycznie do max 48 godzin w dni robocze / mnie idzie z Sparrkasse do Citi Handlowy - całe 8 godzin :)
26 stycznia 2014 17:09 / 5 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Dziewczyny,musze sie wstrzymac z dawaniem Wam ,bo mnie"cos" wywala i musze za kazdym plusem jak klikne na nowo sie logowac--powaga!!!Brydzia,przysiegamy,ze rozowe,nie musisz szukac,normalnie jak "rozowa landrynka",kroliczek Playboja albo laleczka Barbie---to gdzie do ciezkiej cholery jest jej Ken?,jesli chodzi o "dziurke" w kapelinderku to musze sie jeszcze przyjrzec.Tak dlugo juz pracuje za granica a nie ma calego kapelinderka tylko z dziurka?...co, nie stac jej?Aaaaaa!najwazniejsze!"ktos" czuwa nademna!!!!...teraz otwiera mi sie str. 30 i u gory mam Emilke,ona moze byc ,bo tez chyba jest 50 +, a nie tylko lasencje,co to wybory miss czy porzadne Forum opiekunek..:):):):)

Ja tam nic nie mówię ,ale jak się caly dzien od switu DAJE na prawo i na lewo to tak się to kończy........:):):):):):)
26 stycznia 2014 17:14
Usunięty

Kasia , matko boska :) tu taka obrotna i mądra dziewczyna a dajesz się bankom okradać . Jak załozysz sobie a ściślej dołozysz do obsługi zwykłego konta zarówno w banku w Polsce / wszystkie banki / jak i w Niemczach / od 1 lutego - wszystkie muszą mieć / obsługe konta on line - czyli obsługę przez internet - nie zwiększa to kosztów opłaty za konto - to przelewy realizujesz tzw SEPA przelewem . I ten przelew jest bezpłatny zawsze - bez względu na to czy przelewasz z Niemiec do Polski czy z Polski do Niemiec - zawsze bezpłatny !!!! co wiecej szybki bo praktycznie do max 48 godzin w dni robocze / mnie idzie z Sparrkasse do Citi Handlowy - całe 8 godzin :)

Basiu, przyznaję się do ciemniactwa. Nic o SEPA nie wiem ;-//
To znaczy, że banki nie będa juz z nas zdzierac za przelewt ????   ;-0000
26 stycznia 2014 17:15
kursy przeliczeniowe banków rzeczywiście są niekorzystne ale no nieprawdą jest , że z 100 Eu zostanie ci 80 - nie siejmy paniki - przypuśćmy , ze kurs kantorowy euro jest 4,18 , kurs banku 4,02 wiec w kantorze za 100 Eu dostaniesz 418 zł a przy wymianie bankowej 402 zł .oczywiście te 16 zł jest różnicy ale jak ktoś potrzebuje szybko przesłac i bezpiecznie to liczy - co mu się bardziej opłaci .
26 stycznia 2014 17:17
Usunięty

kursy przeliczeniowe banków rzeczywiście są niekorzystne ale no nieprawdą jest , że z 100 Eu zostanie ci 80 - nie siejmy paniki - przypuśćmy , ze kurs kantorowy euro jest 4,18 , kurs banku 4,02 wiec w kantorze za 100 Eu dostaniesz 418 zł a przy wymianie bankowej 402 zł .oczywiście te 16 zł jest różnicy ale jak ktoś potrzebuje szybko przesłac i bezpiecznie to liczy - co mu się bardziej opłaci .

Ale są internetowe kantory, one mają lepsze przeliczniki. 
26 stycznia 2014 17:18 / 1 osobie podoba się ten post
Mycha

Basiu, przyznaję się do ciemniactwa. Nic o SEPA nie wiem ;-//
To znaczy, że banki nie będa juz z nas zdzierac za przelewt ????   ;-0000

nie pobierają opłat tylko w momencie jak wykonujesz przelewy przez internet czyli masz swoje konto poszezone o obsługę on line . SEPA jest bezpłątne . Idzcie do swoich banków i uruchomcie sobie takusługę  .Naprawdę warto - tam zreszta każdy bank daje instrukcję jak korzystać z bankwości on line i jak wysyłac przelewy SEPA.
26 stycznia 2014 17:20 / 1 osobie podoba się ten post
Mycha

Ale są internetowe kantory, one mają lepsze przeliczniki. 

do tego tez ci sie przyda jak bedziesz miała obsługę swojego konta w baku on line . Korzystam z tego systemu juz 3 lata z internetowego kantory tez troche i naprawdę - luksus . Siedzę u podopiecznego , komp i robię przelewy , wymieniam walute i jeszcze kaweczke popijam .