Na wyjeździe #5

26 stycznia 2014 17:22 / 2 osobom podoba się ten post
Czytaj wczesniej i ze zrozumieniem.Kasia 45 dopatrzyla sie dziurki w kapelinderku Twym dziecinko,ja tylko chcialam se ja zobaczyc a nie "widzialam".......a jesli chodzi o biale myszki prosze natychmiast ....przestac!!!!...jedynych stworzen,ktorych nie znosze to:myszy (chocby biale) i szczury ..wrrrrrrrrr!!!!! :):):):):)
26 stycznia 2014 17:23
dziekuje
26 stycznia 2014 17:27 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Czytaj wczesniej i ze zrozumieniem.Kasia 45 dopatrzyla sie dziurki w kapelinderku Twym dziecinko,ja tylko chcialam se ja zobaczyc a nie "widzialam".......a jesli chodzi o biale myszki prosze natychmiast ....przestac!!!!...jedynych stworzen,ktorych nie znosze to:myszy (chocby biale) i szczury ..wrrrrrrrrr!!!!! :):):):):)

Tlumaczy sie winny, juz za pozno, narozrabialas:):)
26 stycznia 2014 17:27 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Ja tam nic nie mówię ,ale jak się caly dzien od switu DAJE na prawo i na lewo to tak się to kończy........:):):):):):)

No i kto przy niedzieli ma jakies skojarzenia?....no juz jestem zgorszona,przeca mi chodzilo o dawanie "plusow".....Teraz Twoja kolej....czas na powrot?:):):):):):)
26 stycznia 2014 17:29
kaska_45

Tlumaczy sie winny, juz za pozno, narozrabialas:):)

O....Ty wrednoto jedna Ty :):):):)
26 stycznia 2014 17:30 / 2 osobom podoba się ten post
Moja koleżanka , która miała trochę za mało kontroli nad finansami domowymi czyli wysyłała kasę mężowi : opłacanie rachunków itp - no bywało , ze budziła się z ręką w nocniku bo rachunki okazywały się nieopłacone . Którymś tam razem po przepłkanej nocy poszła po rozum do głowy - czytaj : przyszła wypłakac się do mnie - po butelce wina / 1 na diw :) / rozjaśniło jej się w głowie i teraz : faktury za telefon stacjonarny i internet z Netii / Tepsa tez to ma ? przychodzi jej mailem a ona przelewem przez internet go płaci . Podobnie ma z gazownią - tylko co miesiąc córka podaje jej sms-em stan licznika gazu , identycznie ma z energia elektryczną . Czynsz za mieszkanie też wie ile ma miesięcznie płacić i przelewa ze swojego konta , siedząc spokojnie na szteli . Mąż nieco obrażony ale ona spokojnie wyjeżdża i nie martwi się czy wszystko opłacone .
26 stycznia 2014 17:33 / 2 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

No i kto przy niedzieli ma jakies skojarzenia?....no juz jestem zgorszona,przeca mi chodzilo o dawanie "plusow".....Teraz Twoja kolej....czas na powrot?:):):):):):)

one sie nie znaja :):):):):):) nie przejmuj sie :):):)
26 stycznia 2014 17:33
Sówka

dziekuje

IBAN I SWIT : to włąsnie nazwa banku / SWIFT / i numer twojego konta / IBAN / w formacie do przelewów SEPA
26 stycznia 2014 17:33
Usunięty

Kasia , matko boska :) tu taka obrotna i mądra dziewczyna a dajesz się bankom okradać . Jak załozysz sobie a ściślej dołozysz do obsługi zwykłego konta zarówno w banku w Polsce / wszystkie banki / jak i w Niemczach / od 1 lutego - wszystkie muszą mieć / obsługe konta on line - czyli obsługę przez internet - nie zwiększa to kosztów opłaty za konto - to przelewy realizujesz tzw SEPA przelewem . I ten przelew jest bezpłatny zawsze - bez względu na to czy przelewasz z Niemiec do Polski czy z Polski do Niemiec - zawsze bezpłatny !!!! co wiecej szybki bo praktycznie do max 48 godzin w dni robocze / mnie idzie z Sparrkasse do Citi Handlowy - całe 8 godzin :)

Basiu.Nikomu się okrada c nie daje:) Napisałam "miałam":):):)
Teraz mam w Alior oba konta ,dostęp internetowy oczywiście ale w D nie mam konta bo mi narazie nie jest potrzebne -kasę  dostaje gotówką do łapki:)
26 stycznia 2014 17:40 / 1 osobie podoba się ten post
magdalena_k

one sie nie znaja :):):):):):) nie przejmuj sie :):):)

Widzialas jak sie Kasia 45 wypiela? popatrz jakie niewiniatko,najpierw napisala,ze Andi ma dzirke w kapelinderku a teraz mowi,ze ja narozrabialam. Oj,trza sie zastanowic czy ona godna jest  i badz tu z nia w partyzantce,od rau nas rozstrzelaja ! :):):):)
26 stycznia 2014 17:43
Usunięty

do tego tez ci sie przyda jak bedziesz miała obsługę swojego konta w baku on line . Korzystam z tego systemu juz 3 lata z internetowego kantory tez troche i naprawdę - luksus . Siedzę u podopiecznego , komp i robię przelewy , wymieniam walute i jeszcze kaweczke popijam .

Basiu, ja już od dłuższego czasu przelewy robie internetowo, wymieniam walutę itp. No to co ten SEPA mi teraz da, bo nie rozumiem ??  
26 stycznia 2014 17:46 / 1 osobie podoba się ten post
Mycha

Basiu, ja już od dłuższego czasu przelewy robie internetowo, wymieniam walutę itp. No to co ten SEPA mi teraz da, bo nie rozumiem ??  

a pobierają ci prowizję za wykonanie przelewu ? jak nie pobierają to ok ale jak pobieraja - najczęsciej jakis tam % kwoty ale nie mniej niż ... - to robiac przelewy SEPA - żaden bank prowizji nie pobiera .
26 stycznia 2014 17:48 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Basiu.Nikomu się okrada c nie daje:) Napisałam "miałam":):):)
Teraz mam w Alior oba konta ,dostęp internetowy oczywiście ale w D nie mam konta bo mi narazie nie jest potrzebne -kasę  dostaje gotówką do łapki:)

TY wiesz , że ja stara i slepa jestem i nie doczytałam tego miałam :)
26 stycznia 2014 17:48 / 3 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Kochanie:) ja mam zawsze jakieś skojarzenia:):):)Raz bardziej zboczone ,raz mniej:):):)
Oj,tam ,oj tam -juz chcesz wracać?-baterie "przyjacielowi " zmień na Energeizer i po kłopocie:):):):):)
26 stycznia 2014 17:51 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Widzialas jak sie Kasia 45 wypiela? popatrz jakie niewiniatko,najpierw napisala,ze Andi ma dzirke w kapelinderku a teraz mowi,ze ja narozrabialam. Oj,trza sie zastanowic czy ona godna jest  i badz tu z nia w partyzantce,od rau nas rozstrzelaja ! :):):):)

nie wiesz jak to jest, najlepszą obroną jest atak:):)nic sie nie wypielam, biore wine na siebie ale razem z Tobą,a dziurke w kapelindrze i tak widze, chyba ze to klima :)ale i tak narozrabialas:):)