Na wyjeździe #5

04 lutego 2014 12:41
U mnie babcia z rana wykąpana ,już po obiedzie więc zbijam bąki ile wlezie:)))
04 lutego 2014 12:44 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Na poczatek napisze "apel" do Was: Nikt mi tego nie mowi,ale mam obawy,ze dzieki temu Forum stalam sie ciut madrzejsza,moge miec odebranego lapka albo wylaczony internet,to sa tylko moje przypuszczenia!!!!! w razie gdyby to nastapilo a potrzebowala bym Waszej pomocy----poprosze wtedy moja Anke(corka),zeby ona kontaktowala sie z Wami i udzielala mi telefonicznych odpowiedzi!!!!....mam nadzieje,ze tak nie bedzie,aleeeee,strzezonego Pan Bog strzeze.....Wyslalam mail-a do Ag. Po 20 min. mialam telefon.....okazuje sie co juz wczesniej:na ten kontrakt juz dawno temu bylam "ZA DOBRA"....wiec jak ma sie o.k robote to nie wychylac sie z jezykiem,brac nedzne pieniadze i siedziec cichutko....ja to tak pojmuje.....Pani (przesympatyczna) usilowala mnie namowic na nowa stele,spytalam co na to rodzina?...nie chce nowej steli od P i doba,juz mam ich dosc,jak chca pozbawic mnie tej ---wole od nich odejsc.Wyrzygalam wszystko co pamietalam,zmiany opiekunow bez info dla mnie,ze zaczelam prace od..... i w ciagu 2 i polletniej wspolpracy dorobilam sie ok. stowki wiecej,brak bezposrednich kontaktow z opiekunami w Pl.,a gdybym byla sama z PDP,wydarzylo by sie cos ,ze musze tfu,tfu ,jechac szybko do domu?...prac. niemiecki jest nieosiagalny a jest weekend,to co mam robic?-zostawic Pdp sama i zwiewac`?....no i wyszlo na to,ze 18-go wracam,ale synowa ,gdy odnosilam tel. powiedziala mi,ze jesli nie ja--oni nikogo nie chca...rezygnuja,a Babciunia niestety do h.....Pozniej popisze ,bo pan wpadl na lunch ,nie pokaze,ze siedze na kompie,nie chce stracic kontaktow z Wami :(:(.....:):)

To masz taka sama sytuacje ,jak ja mialam i wczesniej napisalam.
04 lutego 2014 13:25 / 1 osobie podoba się ten post
arabrab, przeciez chce ci pomoc a to byl tylko przyklad
04 lutego 2014 14:24 / 1 osobie podoba się ten post
Athenka

arabrab, przeciez chce ci pomoc a to byl tylko przyklad

Oj, Atenka ,przeciez ja wiem,ze Ty nie w zlej mysli,ale wiesz jak czlowiek ma nerwa,glowa peka ....to i nerwowo odpisuje...wiem,ze mnie tu wszyscy na duchu podtrzymujecie,....no malutka , nie mysl,ze zla jestem na Ciebie ,no cos Ty:):):):):)
04 lutego 2014 15:08 / 2 osobom podoba się ten post
Taki pozytywny człowiek do nas przyjeżdża z ofertą od Eismanna, że po wizycie zawsze mam zagwarantowany dobry humor na resztę dnia :)
04 lutego 2014 15:10 / 1 osobie podoba się ten post
giunta

Taki pozytywny człowiek do nas przyjeżdża z ofertą od Eismanna, że po wizycie zawsze mam zagwarantowany dobry humor na resztę dnia :)

I lzejszy portfel ??? Tu tez mam takiego od Bofrost, niby nic mi nie potrzeba, alllle ...
04 lutego 2014 15:13 / 3 osobom podoba się ten post
emilia

I lzejszy portfel ??? Tu tez mam takiego od Bofrost, niby nic mi nie potrzeba, alllle ...

Portfel lżejszy, ale na szczęście nie mój ;)
04 lutego 2014 15:47
kaska_45

fajnie ,ze tak wszyscy doradzacie, tylko nie daj Boze czyta to tez ktos z P to.......pomysly co moze zrobic arabrab mają jak na dłoni.

No,nie przesadzajmy z tym strachem-nie jednemu psu na imię Burek:):):):)Od zawsze firmy czytają takie fora.I niejedna opiekunka ma podobne problemy.Nie dajmy się zwariować:):):)
04 lutego 2014 15:47 / 1 osobie podoba się ten post
Moja córka ma napisać wypracowanie na temat :" Na podstawie pieśni XII i XIV J.Kochanowskiego napisz" rządzący i rządzeni" obowiązki polityków i obywateli, odwołaj się do przykładów z literatury i historii" I właśnie ja kochająca mamusia pomagam jej w tym:):):):):):) a co tam niech szare komórki popracują trochę:):):):)
04 lutego 2014 15:53 / 1 osobie podoba się ten post
'O nierządne królestwo i zginienia bliskie...Gdzie ani prawa ważą ani sprawiedliwość ma miejsce...'Kochanowski stale aktualny,przykładow można znalezc co niemiara...
04 lutego 2014 15:56
Marta

'O nierządne królestwo i zginienia bliskie...Gdzie ani prawa ważą ani sprawiedliwość ma miejsce...'Kochanowski stale aktualny,przykładow można znalezc co niemiara...

I takoz przytoczyłam ich sporo i teraz muszę wybrać najlepsze:):):):)
04 lutego 2014 15:57
zosia_samosia

To masz taka sama sytuacje ,jak ja mialam i wczesniej napisalam.

Czy tylko mi się zdaje czy Ty się czujesz zastraszona??????Tak odebrałam Twojego posta.Powiem Ci tak-jak firma ma Cię w nosie to się z nimi pożegnaj,bez sentymentów i żalu.Nawet dzis na forum w zakładce oferty pracy jest oferta innej firmy za 1200 +150 podróż.Ogłos się sama na portalach pracowych ,aplikuj do innych firm ,choćby tych co są na naszym forum.Nie ma na co czekac i nie ma czego żałować.Nie ta sztela to inna.Tej roboty w D nieprędko dla nas zabraknie:):):):)
04 lutego 2014 16:00 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

No,nie przesadzajmy z tym strachem-nie jednemu psu na imię Burek:):):):)Od zawsze firmy czytają takie fora.I niejedna opiekunka ma podobne problemy.Nie dajmy się zwariować:):):)

Właśnie a tych Burków ta firma ma tak dużo i z wszystkimi jednakowo postępuje, więc trudno się będzie domyśleć o kogo chodzi?  Ma też "najgorszą" opinię cytuję słowa moich koleżanek i kuzynek a mam ich troche. Tych które już liznęły opieki trochę dłużej za żadne skarby nie chcą w tej firmie pracować. Coś w tym jest?
Germanistka w tej firmie wyciąga max. 1100, wiem to z pewnego źródła i podania o podwyżkę są odrzucane.
A jednej opiekunce na prośbę firma dała podwyżkę aż o pół Euro na dzień, myślała że ma coś ze wzrokiem jak to zobaczyła. :))
Jeżeli czytają fora to doskonale wiedzą co o nich myślą i ciekawe dlaczego tak postępiją ze swoimi sprawdzonymi pracownikami?
Widocznie świeżynki są dla nich bardziej opłacalne?

04 lutego 2014 16:00
Joasia

Moja córka ma napisać wypracowanie na temat :" Na podstawie pieśni XII i XIV J.Kochanowskiego napisz" rządzący i rządzeni" obowiązki polityków i obywateli, odwołaj się do przykładów z literatury i historii" I właśnie ja kochająca mamusia pomagam jej w tym:):):):):):) a co tam niech szare komórki popracują trochę:):):):)

Za wypracowanie o Żydzie Tułaczu w 2kl gimnazjum/córka/ dostalam szóstkę i zostałam "zaproszona" przez upiorną panią polonistkę na "rozmowę wychowawczą"...........:):):):):)Tak więc Joasia za bardzo się nie rozpędzaj:):):):)
04 lutego 2014 16:04
MeryKy

Właśnie a tych Burków ta firma ma tak dużo i z wszystkimi jednakowo postępuje, więc trudno się będzie domyśleć o kogo chodzi?  Ma też "najgorszą" opinię cytuję słowa moich koleżanek i kuzynek a mam ich troche. Tych które już liznęły opieki trochę dłużej za żadne skarby nie chcą w tej firmie pracować. Coś w tym jest?
Germanistka w tej firmie wyciąga max. 1100, wiem to z pewnego źródła i podania o podwyżkę są odrzucane.
A jednej opiekunce na prośbę firma dała podwyżkę aż o pół Euro na dzień, myślała że ma coś ze wzrokiem jak to zobaczyła. :))
Jeżeli czytają fora to doskonale wiedzą co o nich myślą i ciekawe dlaczego tak postępiją ze swoimi sprawdzonymi pracownikami?
Widocznie świeżynki są dla nich bardziej opłacalne?

Bo bazują na tym ,że są wielką ogólnopolską firma i zawsze do nich zapukają zdesperowane świeżynki.Opinia najgorsza z możliwych,też mam takie sygnały od wielu kolezanek.Twoja germanistka dużo dostała ,mojej koleżance, czynnej nauczycielce zaproponowano chyba 800-850....w zeszłym roku.