Nocne wstawania

20 lutego 2014 10:09
a mi wychodzilo 300.....310 za same nocki
20 lutego 2014 10:16
Kacha, a mi szkoda twojej babci. nie kazdy latwo akceptuje ze sie starzeje. Z tego co piszesz to twoja babcia nie czuje sie dobrze w swojej skorze - a to bardzo smutne ... . Starosc nie radosc.

*

Haneczka, to ile razy w miesiacu wstajesz ze az 300€ dodatku?

Ja mam za zaklocona noc 10/15€ dodatkowo /ale rzadko zaklocona jest/ wiec zeby 300€ z tego wyszlo musialby co noc prawie wstawac.
20 lutego 2014 11:39
 Nianiata  a jakie masz tabletki na noc dla swojej podopiecznej na noc.Moja tez mam demencje tak sie w nocy drze że nie mozna wytrzymać w dzień ok ale nocki przerąbane
20 lutego 2014 11:47
maria100

Nianiata  a jakie masz tabletki na noc dla swojej podopiecznej na noc.Moja tez mam demencje tak sie w nocy drze że nie mozna wytrzymać w dzień ok ale nocki przerąbane

Na noc Zopiclon-ratiofharm  filmtabletten 7,5 mg i Quetiapin 50 mg, na dzień  Memantin 10mg... No i do tego krople na uspokojenie Haloperidiol... Jak dla mnie to tylko ta tabletka na noc coś daje, ale nawt jak już nie ma sił, i głos ma taki że ledwo mówi , to itak krzyczy... A całej nocy nie przesypia, oczywiście...
20 lutego 2014 11:56
Nianta, ciezko masz ! Mam nadzieje ze firma zwroci na to uwage i bedziesz miala dodatek za nocki.

Ale co masz na mysli sa 2 opiekunki? jestescie we 2 jednoczesnie na 1 sztelli?
20 lutego 2014 12:03
Athenka

Nianta, ciezko masz ! Mam nadzieje ze firma zwroci na to uwage i bedziesz miala dodatek za nocki.

Ale co masz na mysli sa 2 opiekunki? jestescie we 2 jednoczesnie na 1 sztelli?

Tak, dokładnie , jesteśmy we dwie... Ale tylko do 1.03 , bo taka zapadła decyzja familii i opiekuna prawnego...
20 lutego 2014 12:14
nianta

Na noc Zopiclon-ratiofharm  filmtabletten 7,5 mg i Quetiapin 50 mg, na dzień  Memantin 10mg... No i do tego krople na uspokojenie Haloperidiol... Jak dla mnie to tylko ta tabletka na noc coś daje, ale nawt jak już nie ma sił, i głos ma taki że ledwo mówi , to itak krzyczy... A całej nocy nie przesypia, oczywiście...

Toż ona ma cały arsenał ustawiony.Teoretycznie powinno po tym być ok.Ale jak pisałaś,że terapia została niedawno wdrożona i ona cały czas jest niespokojna,to może coś babci nie służy.No,zdarza się.Leki są dobierane ,tak mozna rzec na zasadzie prób i błędów.Może trzeba je zweryfikować.Koniecznie monituj rodzinę,żeby zgłosili problem lekarzowi,bo np.niewłaściwa kuracja może narobić więcej szkody niż pożytku.Lekarz jak najbardziej jest od tego,żeby w razie niepowodzenia leczenia dobrać coś innego.
20 lutego 2014 12:24
Acha. No to jeszcze.

a po 1marca ? Zostaniesz sama ? jesli tak to zarobek powinnien byc wiekszy
20 lutego 2014 12:45
Nianta wiesz ty co moja ma te same tabletki i kropelki one ja przymulą tak od 21 do 23 nieraz do 23.30 i się zaczyna koncertowanie ale dzieki bogu we wtorek zjeżdzam i oni mnie juz tutaj więcej nie zobaczą
20 lutego 2014 12:52 / 1 osobie podoba się ten post
Athenka

Kacha, a mi szkoda twojej babci. nie kazdy latwo akceptuje ze sie starzeje. Z tego co piszesz to twoja babcia nie czuje sie dobrze w swojej skorze - a to bardzo smutne ... . Starosc nie radosc.

*

Haneczka, to ile razy w miesiacu wstajesz ze az 300€ dodatku?

Ja mam za zaklocona noc 10/15€ dodatkowo /ale rzadko zaklocona jest/ wiec zeby 300€ z tego wyszlo musialby co noc prawie wstawac.

jakbys tu była i zobaczyla jej widziwianie to juz by ci szkoda niebyło.mi było jej szkoda na poczatku do tamtego razu teraz jestem tu 7 raz i przestalam sie wczuwac.ona raczej na babcie nie wyglada taka jak sa u nas w polsce to wielka dama zapatrzona w siebie
21 lutego 2014 22:28
Malgi

Powiedz jaki to pomysł, może jak nie u Ciebie to u innych wypali?
Ja też nie wiem jak mam się upomnieć o dodatkową zapłatę za nocki, firma umywa ręce...
Chociaż to oni powinni negocjować.

cierpliwości......czekam do najbliższej niedzieli.
21 lutego 2014 22:47 / 1 osobie podoba się ten post
kacha25

jakbys tu była i zobaczyla jej widziwianie to juz by ci szkoda niebyło.mi było jej szkoda na poczatku do tamtego razu teraz jestem tu 7 raz i przestalam sie wczuwac.ona raczej na babcie nie wyglada taka jak sa u nas w polsce to wielka dama zapatrzona w siebie

Kacha,
drink dla Ciebie za 2500 polubionego mojego posta:

23 lutego 2014 14:19 / 2 osobom podoba się ten post
Z firmą nie mogłam się dogadać w spr. dodatku za nocne wstawanie.
Tłumaczyli tym, że mam i tak wysoką stawkę (niemal najwyższą).

Zdecydowałam więc porozmawiać z rodziną i ta okazała się być bardziej wyrozumiała.
Wynegocjowałam 5 e za nockę (oczywiście, jeśli jest wstawanie).
Biorąc pod uwagę fakt, że zawsze w środy kiedy mam wolne - dostaję 20 e na kawę i ciacho, to
ta wynegocjowana stawka jest raczej w porzo.....
23 lutego 2014 21:21 / 2 osobom podoba się ten post
bieta

Z firmą nie mogłam się dogadać w spr. dodatku za nocne wstawanie.
Tłumaczyli tym, że mam i tak wysoką stawkę (niemal najwyższą).

Zdecydowałam więc porozmawiać z rodziną i ta okazała się być bardziej wyrozumiała.
Wynegocjowałam 5 e za nockę (oczywiście, jeśli jest wstawanie).
Biorąc pod uwagę fakt, że zawsze w środy kiedy mam wolne - dostaję 20 e na kawę i ciacho, to
ta wynegocjowana stawka jest raczej w porzo.....

5€ x 30 dni wychodzi całkiem fajna kwota. Teraz to Ty budż tę babcię co noc :):):)
23 lutego 2014 21:36 / 2 osobom podoba się ten post
ja mam już w umowie zapewniony dodatek za nocki... a wynosi on 45e za tydz.:) to tak za noc ok.6e:):):):):):):):)