Nocne wstawania

23 lutego 2014 22:05 / 4 osobom podoba się ten post
ivanilia40

5€ x 30 dni wychodzi całkiem fajna kwota. Teraz to Ty budż tę babcię co noc :):):)

Z tym budzeniem babci w nocy jaja sobie robisz :):):): 
Szczerze mówiąc wolę mieć spokojne, przespne nocne, żeby w dzień funkcjonować normalnie.
14 marca 2014 21:47 / 1 osobie podoba się ten post
mój dziadek wstaje kilka razy w nocy i puka do mojego pokoju, więc u mnie notorycznie nieprzespane noce a zostały mi jeszcze 53
14 marca 2014 23:20
Byłam w takim miejscu gdzie 2-3 razy w tygodniu przychodziła Niemka cobym ja pospala. Za 1 noc ponad 20 euro brała.
15 marca 2014 07:13
agnes66

mój dziadek wstaje kilka razy w nocy i puka do mojego pokoju, więc u mnie notorycznie nieprzespane noce a zostały mi jeszcze 53

Zrób podobinie jak Andrea , z dobrych rad trzeba korzystac :)
15 marca 2014 07:48
bieta

Z firmą nie mogłam się dogadać w spr. dodatku za nocne wstawanie.
Tłumaczyli tym, że mam i tak wysoką stawkę (niemal najwyższą).

Zdecydowałam więc porozmawiać z rodziną i ta okazała się być bardziej wyrozumiała.
Wynegocjowałam 5 e za nockę (oczywiście, jeśli jest wstawanie).
Biorąc pod uwagę fakt, że zawsze w środy kiedy mam wolne - dostaję 20 e na kawę i ciacho, to
ta wynegocjowana stawka jest raczej w porzo.....

ja też mam środy wolne na kawę i ciacho nie dostaję jeszcze muszę swoje tracić na autobus...........ale cóż chce się wolne.
15 marca 2014 09:43 / 1 osobie podoba się ten post
Ja mam teraz taką podopieczną że co pol godz.w nocy wstawanie jest po to zeby babcia mogla 3 kropelki puscic...Tydzień wytrzymalam no to jeszcze siedem tygodni trzeba przetrwać;)
15 marca 2014 09:45
BasiaK

Ja mam teraz taką podopieczną że co pol godz.w nocy wstawanie jest po to zeby babcia mogla 3 kropelki puscic...Tydzień wytrzymalam no to jeszcze siedem tygodni trzeba przetrwać;)

to jak ty funkcjonujesz? pampersy ,tabl na spanie???? jestes z frmy?
15 marca 2014 10:01 / 1 osobie podoba się ten post
Dzięki kawie mogę tylko przetrwać,pampersy nosi ale nic woli latac,środki nasenne moja poprzedniczka odstawila babci na prośbę córki bo za dużo spała.Podopieczna moja cierpi(nie wiem czy mogę napisać)Zapalenie dróg intymnych wiec jej każdy wypad do toalety zaczyna się na i konczy na przerazliwym wyciu że tak powiem.A lekarz wypisał recepte na masc i to wszystko.Dłużej jak miesiąc nie był nikt.Dałam jak zwykle na czarowanie mojej opiekunki kontraktu:(
15 marca 2014 10:10 / 2 osobom podoba się ten post
Wstawanie w nocy i praca w dzień będzie tak długo jak długo opiekunki będą to akceptować. Jeśli zgadzam się na wstawanie w nocy , to tylko w sporadycznych sytuacjach np. nagła choroba i potrzeba podania antybiotyku, ale w normalnej sytuacji nie ma takiej opcji-wymyślono pampersy żeby z nich korzystac!
15 marca 2014 10:17
Moja pdp wielka dama w pampersy nie robi,a cewnika za zadne skarby nie da sobie założyc...
15 marca 2014 10:26 / 2 osobom podoba się ten post
Może tej 'damie'takie pampersy w formie majtek się spodobają; kiedyś miałam podobną sytuację. Pampers ten tradycyjny żle się kojarzył , ale jak był w formie majtek, to problem się skończył. W tym przypadku rozmawiałam z synem i on mi trochę wsparcia udzielił-z rodziną zawsze warto rozmawiać, no chyba , że są do tzw d..y.
15 marca 2014 11:10 / 1 osobie podoba się ten post
BasiaK

Moja pdp wielka dama w pampersy nie robi,a cewnika za zadne skarby nie da sobie założyc...

musisz porozmawiac z rodzina  nocne wstawanie a wlasciwie nie spanie wcale bo co pol godz na kibelek powinnas miec dodatkowo platne,a te darcie sie przy robieniu paru kropelek jest oznaka silnego zapalenia napewno i zadna masc tu nie pomoze na bank powinien byc antybiotyk......

dzialaj bo sie wykonczysz a jeszcze tyle czasu przed toba a skoro corka kazala odstawic srodki na sen zaproponuj zeby przyjechala i w nocy z babcia siedziala jak taka madra jest a ty jej powiedz ze nie jestes robotem potrzebujesz snu zeby funkcjonowac  bo jak przez Twoje zmeczenie cos sie stanie PDP to Ciebie do odpowiedzialnosci pociagna
15 marca 2014 11:26
Córeczka byla tez również owszem ale nocowala w wynajetym mieszkaniu przez tydzień chociaż tu u pdp ma piekny pokój!!! To właśnie ta córka tak wszystko powymyslala.Lekarz mądra głowa każe tylko mascia smarowac i finito.Mówiłam córce ale powiedziala ze niestety to taka moja praca jest!!!!
15 marca 2014 11:28
BasiaK

Córeczka byla tez również owszem ale nocowala w wynajetym mieszkaniu przez tydzień chociaż tu u pdp ma piekny pokój!!! To właśnie ta córka tak wszystko powymyslala.Lekarz mądra głowa każe tylko mascia smarowac i finito.Mówiłam córce ale powiedziala ze niestety to taka moja praca jest!!!!

mimo iz nazywa sie to  opieka 24h musimy miec zagwarantowany odpoczynek i wolne 2 godz dziennie ,powiedz mi zglaszalas to do swojej firmy ze wstajesz co pol godziny w nocy?
15 marca 2014 11:44
Myślałam ze to się zmieni ale sie przeliczylam myślałam ze pdp wymianę przezywa czy cos w tym stylu.Wolne mam a jakże 2razy tyg.po 3 godz.ale wtedy zakupów czas.Do tej pory nie zglaszalam,ale juz miarka sie przebrala a wczoraj minął tydzień jak tu jestem.