Urlop - opiekunka odpoczywa

08 lipca 2017 15:55 / 5 osobom podoba się ten post
Ja będę w PL we wrześniu ale czeka mnie sporo załatwiania. Pewnie wyskoczę gdzieś na jakieś 10 dni, zobaczymy. Priorytetem jest ZUS i jego wymogi. Czasami czuję się w DE jak na urlopie
08 lipca 2017 16:17 / 9 osobom podoba się ten post
Mycha

Ja będę w PL we wrześniu ale czeka mnie sporo załatwiania. Pewnie wyskoczę gdzieś na jakieś 10 dni, zobaczymy. Priorytetem jest ZUS i jego wymogi. Czasami czuję się w DE jak na urlopie :-)

My tak tesknimy za swoimi domami,że żane urlopy poza domem nas nie cieszą. Jak pracowałam w Polsce to marzyłam ciągle o jakimś wyjeżdzie,teraz marzę o przyjeżdzie..
08 lipca 2017 16:28 / 9 osobom podoba się ten post
ivanilia40

My tak tesknimy za swoimi domami,że żane urlopy poza domem nas nie cieszą. Jak pracowałam w Polsce to marzyłam ciągle o jakimś wyjeżdzie,teraz marzę o przyjeżdzie..

Coś w tym jest. Ja po powrocie do PL przez tydzień zakopuję się u siebie i nikogo i niczego nie chcę  Jest mi dobrze we własnych kątach. Całkiem mi się pozmieniały kierunki urlopu. Zaczynam doceniać PL. U nas wcale nie jest taniej jakby się kto pytał. 
08 lipca 2017 21:37 / 7 osobom podoba się ten post
Urlop w domu rozpoczęty wizytą u dentysty
Parę dni przede mną lekarzowych, potem wczasy u Kasi nad morzem.
Planowałam jeszcze jakieś 2-3 dni z chrześniakiem, który wakacje w Pl spędza, ale nie wiem czy się uda, może po powrocie znad morza.
Na początku sierpnia kilka dni z przyjaciółmi z innego forum na Dolnym Śląsku i w połowie miesiąca planowany wyjazd do pracy.
08 lipca 2017 21:44 / 2 osobom podoba się ten post
basiaim

Urlop w domu rozpoczęty wizytą u dentysty :-)
Parę dni przede mną lekarzowych, potem wczasy u Kasi nad morzem.
Planowałam jeszcze jakieś 2-3 dni z chrześniakiem, który wakacje w Pl spędza, ale nie wiem czy się uda, może po powrocie znad morza.
Na początku sierpnia kilka dni z przyjaciółmi z innego forum na Dolnym Śląsku i w połowie miesiąca planowany wyjazd do pracy.

Pogody i udanego wypoczynku życzę.
10 lipca 2017 00:12 / 2 osobom podoba się ten post
Mycha

Coś w tym jest. Ja po powrocie do PL przez tydzień zakopuję się u siebie i nikogo i niczego nie chcę :strach na wroble: Jest mi dobrze we własnych kątach. Całkiem mi się pozmieniały kierunki urlopu. Zaczynam doceniać PL. U nas wcale nie jest taniej jakby się kto pytał. 

z tymi cenami to prawda..moja "irlandzka" córcia dwa lata temu była parę dni w Sopocie i stwierdziła , że cenowo Grecja lub Kanary prawie to samo ..all inclusiv..
11 lipca 2017 18:06 / 7 osobom podoba się ten post
U mnie cieplutko się zrobiło, więc leżę sobie na leżaczku i przydałyby się jakieś niewolniki do wachlowania 
16 lipca 2017 20:46 / 4 osobom podoba się ten post
gdy mam urlop w pracy to najczęściej staram się nadrobić zaległości jeśli chodzi o moje dzieci. Zawsze staram się, żeby mój urlop wypadł w okresie wakacji, żeby chociaż gdzieś ze zabrać na kilka dni
16 lipca 2017 20:46
gdy mam urlop w pracy to najczęściej staram się nadrobić zaległości jeśli chodzi o moje dzieci. Zawsze staram się, żeby mój urlop wypadł w okresie wakacji, żeby chociaż gdzieś ze zabrać na kilka dni
20 lipca 2017 09:28 / 13 osobom podoba się ten post
Powoli mój nadmorski wypoczynek dobiega końca.
Pogoda dopisała,plażowanie zaliczone. Strzaskałam się na mahoń ;) jak na razie-skóra nie schodzi.
Zwiedziłam prawie całe środkowe wybrzeże ....głośne kurorty nie dla mnie.
Ryb najadłam się tyle,że jeszcze trochę i zacznę świecić
U Kasi cisza,spokój..wysypiam się za wszystkie czasy. Aż mi nieraz wstyd,że tak się wyleguję
13 sierpnia 2017 21:57 / 16 osobom podoba się ten post
Pierwszy dzień w Trzęsaczu minął cudnie, rodzinnie i słonecznie Piękna,szeroka plaża zachwyciła, nie ma tłumów,ot nadmorska wieś,ale takie na wypoczynek lubię,Rewal też fajny, spacerek ok.dwudziestu minut, gdzie zjedliśmy pyszny obiadek, oczywiście świeża ryba (była genialna, smażona na klarowanym maśle (sic!),okazuje się,że takie miejsca istnieją).Tak jak pisałam w powitajkach wynajęty domek jest świetny,dobrze wyposażony w sprzęt i różne gadżety (wszystko Ikeła, meble, tkaniny, akcesoria kuchenne),no i jak widzicie jest i internet (ale chodzi,jak czołg,wysłanie posta czy lajkowanie,to nie lada wysiłek...wrr,odzwyczaiłem się od takiej powolności) i , żeby nie było tak landrynkowo,są komary wielkości bombowców i ilości przekraczającej przeciętne normy,przypadające na statystycznego wczasowicza...udało mi się zakupić ostatniego Brosa do kontaktu i ratujemy się przywiezionym z domu Autanem,ale to na długo nie wystarczy,bo przydałoby się wiadro tego specyfiku ...teraz się wybieram na fajkę ,na taras i się zastanawiam czy płaszcz foliowy i okulary wystarczą ,bo te France gryzą nawet przez ubranie i chcą oczy powybijać...no, mamy szkołę przetrwania,na razie jesteśmy dwa kroki za nimi.
14 sierpnia 2017 12:04 / 1 osobie podoba się ten post
Alaska

Pierwszy dzień w Trzęsaczu minął cudnie, rodzinnie i słonecznie :-)Piękna,szeroka plaża zachwyciła, nie ma tłumów,ot nadmorska wieś,ale takie na wypoczynek lubię,Rewal też fajny, spacerek ok.dwudziestu minut, gdzie zjedliśmy pyszny obiadek, oczywiście świeża ryba (była genialna, smażona na klarowanym maśle (sic!),okazuje się,że takie miejsca istnieją).Tak jak pisałam w powitajkach wynajęty domek jest świetny,dobrze wyposażony w sprzęt i różne gadżety (wszystko Ikeła, meble, tkaniny, akcesoria kuchenne),no i jak widzicie jest i internet (ale chodzi,jak czołg,wysłanie posta czy lajkowanie,to nie lada wysiłek...wrr,odzwyczaiłem się od takiej powolności) i , żeby nie było tak landrynkowo,są komary wielkości bombowców i ilości przekraczającej przeciętne normy,przypadające na statystycznego wczasowicza:nerwowa1:...udało mi się zakupić ostatniego Brosa do kontaktu i ratujemy się przywiezionym z domu Autanem,ale to na długo nie wystarczy,bo przydałoby się wiadro tego specyfiku :uśmiech ona2:...teraz się wybieram na fajkę ,na taras i się zastanawiam czy płaszcz foliowy i okulary wystarczą ,bo te France gryzą nawet przez ubranie i chcą oczy powybijać...no, mamy szkołę przetrwania,na razie jesteśmy dwa kroki za nimi.:bezradny:

Dobrego wypoczynku, okolice urlopowa wybralas piekna
14 sierpnia 2017 16:44 / 3 osobom podoba się ten post
Alaska

Pierwszy dzień w Trzęsaczu minął cudnie, rodzinnie i słonecznie :-)Piękna,szeroka plaża zachwyciła, nie ma tłumów,ot nadmorska wieś,ale takie na wypoczynek lubię,Rewal też fajny, spacerek ok.dwudziestu minut, gdzie zjedliśmy pyszny obiadek, oczywiście świeża ryba (była genialna, smażona na klarowanym maśle (sic!),okazuje się,że takie miejsca istnieją).Tak jak pisałam w powitajkach wynajęty domek jest świetny,dobrze wyposażony w sprzęt i różne gadżety (wszystko Ikeła, meble, tkaniny, akcesoria kuchenne),no i jak widzicie jest i internet (ale chodzi,jak czołg,wysłanie posta czy lajkowanie,to nie lada wysiłek...wrr,odzwyczaiłem się od takiej powolności) i , żeby nie było tak landrynkowo,są komary wielkości bombowców i ilości przekraczającej przeciętne normy,przypadające na statystycznego wczasowicza:nerwowa1:...udało mi się zakupić ostatniego Brosa do kontaktu i ratujemy się przywiezionym z domu Autanem,ale to na długo nie wystarczy,bo przydałoby się wiadro tego specyfiku :uśmiech ona2:...teraz się wybieram na fajkę ,na taras i się zastanawiam czy płaszcz foliowy i okulary wystarczą ,bo te France gryzą nawet przez ubranie i chcą oczy powybijać...no, mamy szkołę przetrwania,na razie jesteśmy dwa kroki za nimi.:bezradny:

Alaska szkoda ze nie jestem w domku odpoczywasz odemni jak 60-70 kilometrow moze gdzies w poblizu udalo by sie jakas kawke wypic!!Szkoda
14 sierpnia 2017 21:02 / 1 osobie podoba się ten post
Zakręcona Mamuela

Alaska szkoda ze nie jestem w domku odpoczywasz odemni jak 60-70 kilometrow moze gdzies w poblizu udalo by sie jakas kawke wypic!!Szkoda:tanczy::yo::yo:

Serio!? No to faktycznie szkoda ! 
14 sierpnia 2017 21:13 / 3 osobom podoba się ten post
Ja na razie siedze na dzialeczce nad Siecinem, a potem zabieram chrzesnice do Energylandi