Urlop - opiekunka odpoczywa

25 czerwca 2015 13:54
mleczko1

W sierpniu Pani szanowna w sierpniu.Juz widze, jak sobie leżę a Ty  "Kluchy na łachu" robisz:-):-) hi hi . (żartuje)

Noł problem, ale najpierw idziesz do lasu nazbierać litr jagód na sosik ^^
25 czerwca 2015 14:27
Samboja

Noł problem, ale najpierw idziesz do lasu nazbierać litr jagód na sosik ^^

Toć ja w lesie wychowana.Noł problem.Tylko moge wrocić z leśniczym czy innym gajowym
25 czerwca 2015 15:32
mleczko1

Toć ja w lesie wychowana.Noł problem.Tylko moge wrocić z leśniczym czy innym gajowym:-):-)

Byle nie gejowym, bo żadna z nas na tym nie zyska
25 czerwca 2015 16:07
Samboja

Byle nie gejowym, bo żadna z nas na tym nie zyska :-)

Ale będzie z kim do stołu zasiąść
21 lipca 2015 08:07 / 4 osobom podoba się ten post
Witam Wszystkich.Wlasnie wrocilam z wysp greckich w tym z przepieknego Santorini.Wrazenia niesamowite.Polecam.)))
21 lipca 2015 09:44
babuszka

Witam Wszystkich.Wlasnie wrocilam z wysp greckich w tym z przepieknego Santorini.Wrazenia niesamowite.Polecam.)))

Szczęściara .A mój urlopik dopiero we wrześniu,ale tez zadbam o to ,aby był cudowny.Tym razem Chorwacja.
21 lipca 2015 10:52 / 5 osobom podoba się ten post
Ja "zaliczyłam" już morze we Władysławowie. Spełniłam moje małe marzenie przejechania się rowerami z Władysławowa na Hel. Polecam taką wycieczkę - przez całą trasę jedzie się ścieżką rowerową, na półwyspie co chwilę jest jakaś miejscowość (Chałupy - Kuźnica - Jastarnia - Jurata - Hel), więc można zrobić przystanek w wycieczce. Sama miejscowość Hel nie rzuca na kolana, ale i tak jest ciekawie.
W piątek wyjazd w Tatry:)
21 lipca 2015 11:17 / 6 osobom podoba się ten post
wichurra

Ja "zaliczyłam" już morze we Władysławowie. Spełniłam moje małe marzenie przejechania się rowerami z Władysławowa na Hel. Polecam taką wycieczkę - przez całą trasę jedzie się ścieżką rowerową, na półwyspie co chwilę jest jakaś miejscowość (Chałupy - Kuźnica - Jastarnia - Jurata - Hel), więc można zrobić przystanek w wycieczce. Sama miejscowość Hel nie rzuca na kolana, ale i tak jest ciekawie.
W piątek wyjazd w Tatry:)

Potwierdzam. Rowerem przemierzylam z przyjaciolmi caly Polwysep, Kaszuby az do Gdanska.
5 dni jazdy przed siebie. Nocleg kazdy w innym miejscu.
Juz tu pisalam wczesniej, ze bylam na bardzo wielu wyjazdach, wycieczkach, ale te przygode wspominam pieknie. To bylo jak senne marzenie.
Dodam jeszcze, ze do dzisiaj pamietam 3 zapachy, ktore towarzyszyly nam niezmiennie, to zapach kwitnacych wrzosow, lasu i morza.
21 lipca 2015 18:44 / 5 osobom podoba się ten post
Na Mazury ... Ale to córka przejęła inicjatywę - zadzwoniła do Niemiec i zapytała czy z nimi pojadę... Uzgodniłyśmy termin urlopu i reszta przestała mnie obchodzić... Jest mgr turystyki i ma głowę, do której nie sięgam - czyli ona już wie co na tym terenie warte jest obejrzenia i na pewno to zobaczę... Z własnej inicjatywy biorę tylko kije bo tak w Niemczech spędzam samotne godziny dbając jednocześnie o kondycję ... WYJAZD 15.08. ))))
12 sierpnia 2015 08:32
Dogadałam sie wczoraj w sprawie wyjazdu na urlop.Nie wiem czy powodowana tą tem.czy już mam dos ciepłych karajów - obieram przeciwny kierunek.Jadę do SIMIRISVAGEN biorę tylko aparat fotograficzny.Będę nad samym morzem.Dostałam tylko otrzezenie,że jest tam bardzo dużo mew hałasliwych i natrętnych.Wprawdzie pierwszy rok wydano  tam zezwolenie na odstrzał owych,ale jak narazie nie moga sobie z tym poradzić.Będę sie czuła jak na planie filmu "PTAKI" i na trzaskam zdjęć.Temperatura  wczoraj oscylowała w okolicach 23 -25 st.C.I to mnie zachęca do wyjazdu.

Powodzenia w pracy i na urlopach.
12 sierpnia 2015 08:56 / 1 osobie podoba się ten post
Ja juz byłam nad naszym polskim bałtykiem tydzien super wakacje miałam
12 sierpnia 2015 13:52 / 1 osobie podoba się ten post
Zakręcona Mamuela

Ja juz byłam nad naszym polskim bałtykiem tydzien super wakacje miałam:-)

Nie watpie ze wypoczełas i super wakacje miałas.Kiedys na gliniaki chodziłam i tez wypoczywałam i byłam zadowolona. Mam przyjaciółke w Szwcji mieszkaa tam juz ok 30 lat. Częso przyjeżdża do mnie a ja do niej nie za często.Ustaliłyśmy,że teraz ja jadę. Zwłaszcza,że to tramp to coś zwiedzę i zobaczę. O wypoczywaniu też nie zapomnę.Ja bedą wakacje super nie omieszkam napisać
12 sierpnia 2015 13:59 / 1 osobie podoba się ten post
Zakręcona Mamuela

Ja juz byłam nad naszym polskim bałtykiem tydzien super wakacje miałam:-)

Ja też jestem fanem:) Bałtyku, dwa tygodnie sanatorium w Kołobrzegu, niestety nie tak luksusowo jeszcze:) ale i tak dobry uczynekdla duszy i ciała:)
12 sierpnia 2015 14:32
dorotee

Ja też jestem fanem:) Bałtyku, dwa tygodnie sanatorium w Kołobrzegu, niestety nie tak luksusowo jeszcze:) ale i tak dobry uczynekdla duszy i ciała:)

W ubiegłym roku byłam w Jantarze super byłozwłaszcza,że pojechalismy starą paczką.Pogoda też dopisała.
12 sierpnia 2015 15:05
mleczko1

W ubiegłym roku byłam w Jantarze super było:dwa piwa:zwłaszcza,że pojechalismy starą paczką.Pogoda też dopisała.:-)

Bo i ważne i dokąd i z kim i kiedy:) dla mnie jesień nad morzem to marzenie