Ile za pierwszy wyjazd do pracy?

03 marca 2014 14:45
tak Nianta :))))))))))))

Ja bym chciala postojowego 300 zl /mies.
03 marca 2014 23:21
Athenka

tak Nianta :))))))))))))

Ja bym chciala postojowego 300 zl /mies.

Tyle to ja mam odszkodowania na rękę co miesiąc ;) 
03 marca 2014 23:31 / 1 osobie podoba się ten post
nianta

Tyle to ja mam odszkodowania na rękę co miesiąc ;) 

Tu się podepnę i zapytam czy już powysyłałaś jakieś aplikacje do innych firm?:)
03 marca 2014 23:39 / 2 osobom podoba się ten post
Nianta -Ty mi nie plusikuj tylko szczerze odpowiedz:):):)
03 marca 2014 23:44 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Nianta -Ty mi nie plusikuj tylko szczerze odpowiedz:):):)

Kasiu nianta nic nie odpisuje , bo pewnie boji sie przyznac ,że jeszcze nie wysłała ,żadnych aplikacji do innych firm . Cała opiekunkowa rodzinka dawała jej tyle dobrych rad , ale widac na próżno poszły nasze wysiłki .
03 marca 2014 23:48 / 4 osobom podoba się ten post
alinka1339

Kasiu nianta nic nie odpisuje , bo pewnie boji sie przyznac ,że jeszcze nie wysłała ,żadnych aplikacji do innych firm . Cała opiekunkowa rodzinka dawała jej tyle dobrych rad , ale widac na próżno poszły nasze wysiłki .

Nie poszły na marne. Co nieco ja sobie skorzystałam :)
03 marca 2014 23:51 / 1 osobie podoba się ten post
emi

Nie poszły na marne. Co nieco ja sobie skorzystałam :)

Emi bardzo mnie to cieszy ,że komus nasze rady się przydały.
04 marca 2014 01:08
Jadąc do Niemiec trzeba sobie uświadomić ile godz w miesiącu jesteś w pracy; nie masz wolnego popołudnia, soboty i niedzieli, płatnego urlopu. To się musi kalkulować-opłacać!!!!!!!!
04 marca 2014 01:41 / 1 osobie podoba się ten post
alinka1339

Proszę, nie pisz, że na próżno, fakt nic nie wysyłałam, ale GWARANTUJĘ WAM, że będą ze mnie "ludzie" :) wszystkie te wpisy były i są dla mnie ważne, wiele wzięłam do serca, wszystko powoli mi się klaruje, pisałam , że potrzebuję czasu na przemyślenia, będzie dobrze :)
04 marca 2014 07:36 / 1 osobie podoba się ten post
nianta

Proszę, nie pisz, że na próżno, fakt nic nie wysyłałam, ale GWARANTUJĘ WAM, że będą ze mnie "ludzie" :) wszystkie te wpisy były i są dla mnie ważne, wiele wzięłam do serca, wszystko powoli mi się klaruje, pisałam , że potrzebuję czasu na przemyślenia, będzie dobrze :)

Oby ,oby......pożyjemy ,zobaczymy.....
04 marca 2014 08:57 / 1 osobie podoba się ten post
Jagodka

Jadąc do Niemiec trzeba sobie uświadomić ile godz w miesiącu jesteś w pracy; nie masz wolnego popołudnia, soboty i niedzieli, płatnego urlopu. To się musi kalkulować-opłacać!!!!!!!!

No ja w tym momencie zarabiam 5 zł na godzinę.. W Polsce pracując 24/7 zarobiłabym raczej więcej więc totalnie mi się nie kalkuluje.. Ale walczę i będąc jeszcze tutaj szukam czegoś nowego ;)
04 marca 2014 09:49 / 3 osobom podoba się ten post
alinka1339

Emi bardzo mnie to cieszy ,że komus nasze rady się przydały.

A Tobie nasze rady się przydały Alinka? Miałaś porozmawiać z córką pdp o Twoich zabiegach pielęgnacyjnycj,których nie wolno Ci wykonywać,pamiętasz?
Sorki,że pytam ale mam zaległości i nie wiem czy załatwiłaś to czy nie?
04 marca 2014 12:49
MałaAG

No ja w tym momencie zarabiam 5 zł na godzinę.. W Polsce pracując 24/7 zarobiłabym raczej więcej więc totalnie mi się nie kalkuluje.. Ale walczę i będąc jeszcze tutaj szukam czegoś nowego ;)

jak ty to liczysz ze tylko 5zl/h ??
04 marca 2014 13:01 / 1 osobie podoba się ten post
MałaAG

No ale czy jesteś w stanie w Polsce pracować 24/7?
Przecież tak chyba nikt nie pracuje.

Nie wiem, jaką Ty masz sytuację z podopiecznym, ale dużo z nas przesypia całe noce, ma dużo wolnego w ciągu dnia. Więc jednak ten stosunek rzeczywiście przepracowanych godzin do wypłaty nie jest taki zły. Oczywiście reszta to czuwanie, więc też praca no ale gdzie w Polsce dostaniesz pracę, w której za takie czuwanie płacą. 
04 marca 2014 13:05 / 4 osobom podoba się ten post
ivanilia40

A Tobie nasze rady się przydały Alinka? Miałaś porozmawiać z córką pdp o Twoich zabiegach pielęgnacyjnycj,których nie wolno Ci wykonywać,pamiętasz?
Sorki,że pytam ale mam zaległości i nie wiem czy załatwiłaś to czy nie?

Ivanilka jasne ,że wasze rady mi sie przydały i to bardzo . rozmawiałam z córką . I od 1 marca przychodzi pflege 2xdziennie . córce nie bardzo sie widziało , ale powiedziałam ,ze ja nie chcę ponosić odpowiedzialnosci i jak nie bedzie pflege to ja juz więcej do jej mamy nie przyjadę . Pisałam posta gdzie informowałam ,że jednak mi sie udało .