15 stycznia 2013 13:39 / 5 osobom podoba się ten post
to ja rowniez opisze swoja przygode z ta firme, ku przestrodze. Odradzam jakiekolkwiek kontakty z firma Promedica24, jesli macie wybor wybierzcie inna firme. Umowa zlecenie, czyli zadna, mowia ci, ze z warunkami umowy o prace, ale zauwazcie od jakiej kwoty odprowadzaja ci skladki od 129zl, smile Zarobki smiesznie niskie, warunkuja twoja znajomoscia jezyka niemieckiego, mimo dobrej znajomosci maximum co mozesz dostac to 1100euro. Co chwile liczne pomylki z ich strony, zmieniaja od tak sobie terminy wyjazdu, przyjazdu, ty oczywiscie dowiadujesz sie na koncu. Przysylaja zmieniona umowe, mowiaca, ze nagle zostajesz za granica trzy tygodnie dluzej, oczywiscie ty nic nie wiesz. Wiec dzwonisz do firmy za granicy, rachunek telefoniczny rosnie, a tu pani ci mowi, ze ktos zrobil psikusa. Ale najlepsze byl moj powrot do domu, aby zdarzyc na sylwester chce wsiasc do autokaru, a tu kierowca mowi, ze nie ma biletu, firma pomylila daty, zamowila bilet miesiac wczesniej. Sobota, firma zamknieta, przedstawiciel niemiecki nie odbiera, alarmowy tez nie, nie wiesz co masz robic, bo jestes tak zdenerwowana zaistniala sytuacja.Cale szczescie, ze byly wolne miejsca, bo nie wrocilabym do domu, a gdzie bym poszla do hotelu, za co, wrocila do rodziny niemieckiej, tam nie ma miejsca. Wyobrazcie sobie, ze mimo moich telefonow, ze chce rozmawiac z "kierowniczka" firma nie zadzwonila do mnie z przeprosinami. Podczas kolejnej pomylki z ich strony, gdzie nie wyplacili mi dodatkowych pieniedzy, pani "kierowniczka" powiedziala, ze firma nie ma sobie nic do zarzucenia,ze pomylki sie zdarzaja, ze nie ma sensu teraz dociekac kto sie pomylil, ze ona moze mnie przprosic po dwoch tygodniach od zdarzenia itd.Moim zdaniem to kazda sznujaca sie firma powinna od razu dzwonic do ciebie iprzepraszac za ta cala sytuacje To jest absurd, jak ta firma traktuje pracownika, jak zwykle mieso armatnie. Zapierdzielaj za granica, bo oni maja z ciebie pieniadze i nie odzywaj sie z czymkolwiek do nich, najlepiej nic nie mow, aby oni nie musieli sie wysilac i pracowac dodatkowo. Zatrudnia nie kompetentnych ludzi, burdel maja tam niesamowity, mam jak najgorsze wrazenia ze wspolpracy z ta firma.