Promedica24 Zobacz profil firmy

Zarobki
5 / 5
Warunki umowy
5 / 5
Jakośc obsługi
5 / 5
Dopasowanie oferty
5 / 5
Liczba oddziałów
5 / 5
20 stycznia 2013 09:23
Witam Panie !!! Pracowałem dla Promedika 24 przez 4 miesiace.W sumie ok.Zarobiki jak prawie wszędzi do d... ale było to moje pierwsze zlecenie przez agencje.Je chodzi o sprawy zwiazane z organizacja wyjazdu,powrotu,terminowych wypłat oraz kontaktu z firma to nie można powiedzieć starali sie i nie bylo jakis problemów. Gorzej jest z papierami.Firma Promedika 24 zatrudnia na umowe zlecenie i to na jakąs śmieszną kwotę 177 zł i od tej stawki są odprowadzane składki na ZUS.Jeśli ktos sie łudzi że po takim zlecenniu zarejestruje sie w RUP i zaliczą mu to do okresu skladkowego to błąd.RUP zaliczają tylko te umowy o pracę od których jest odprowadzana składka na ZUS od pensji minimalnej.Tak więc na zasiłek po pracy w Promedika 24 nie ma co liczyć.Pewnie jest tak wszędzie.Druga sprawa to opinia jaka rodzina bądź pacjent wystawia po zakończeniu zlecenia.Promedika 24 wysyła do pacjenta druki które on bądź rodzina wypełnia.Zaznaczają i oceniają tam twoją pracę.Czyli jak wygladała opieka,gotowanie,sprzatanie itp.Mówiąc inaczej wystawiaja Ci opinie.Chciałem otrzymać kopie tego druku i okazało się że jest to dokument wewnetrzny i nie dla zleceniobiorcy.Szkoda,bo rodzina mojego pacjenta oceniła moja pracę na b.dobrze i chciałem miec taki dokument dla siebie.Wiadomo po co.Zawsze to jakieś referencje przy poszukiwaniu nowego zlecenia prywatnie czy w innej firmie.
20 stycznia 2013 09:41
Bardzo jest mi przykro jak zostałaś potraktowana, ale w Promedice24 takie praktyki to nic wyjątkowego. Jak chcesz być doceniona, to zmień szybko firmę. Każda inna będzie z pewnością lepsza. Znani są z tego, że za mało płacą. Wszystko poza tym ( no prawie) chodzi jak w zegarku, ale na tym to ma polegać, byś jako trybik tej maszyny wykazywała jak największe dochody szacownej firmie. Poszukaj ofert wśród firm, które mają przynajmniej 3 wieksze biura w kraju. Poczytaj o nich na różnych forach. Odrzuć na starcie te, o których jest za dużo negatywnych opinii. Zapewniam Cię, że inni płacą lepiej, też na czas i składki do ZUSu wyższe odprowadzają. Są firmy, które umowę przyślą Ci do domu. Poszukaj i zdecyduj sama. Masz teraz duże szanse na szybki wyjazd, bo to czas przed kolejnymi świętami. Powodzenia!
20 stycznia 2013 09:56
Ach, właśnie, referencje. Promedice24 ,a raczej mojej pierwszej rodzinie zawdzięczam wspaniałe referencje. Wypisali mi to na służbowym druku, który sobie zatrzymałam i zrobiłam ksero. Z rodziną do dziś mam milowy kontakt. Półroczne doświadczenie od giganta rynku i tyle. Przewagę mają nad innymi, ponieważ w reklamach są wszędzie, nawet z mojej lodówki musiałam ich wyprosić. Kobiety nie mając dostępu do internetu łapią się na tę reklamę.
20 stycznia 2013 15:04
JAK bylam na ponownym tescie z niemieckiego, był wielki haos! duzo kobiet wszystkie glosno rozmawialy ja w tym czasie mialam test z niemieckiego.

Byla tam kobieta, ktora byla kiedys w niemczech ale chyba nie byla opiekunka, bo nie miala o niczym pojecia, o wszystko pytala i byla taka nierozgarnieta, drobna, i krucha jakies 160cm,

powiedziala tej pani, ze nie podpisze ofert wszystkich bo ma problem z reka po jakims wypadku jest i prawa reka nie moze nic robic ciezkiego, Miala tluste nie umyte wlosy, nie zebym obgadywala ale jezeli sie jedzie na podpisanie umowy to trzeba sie umyc miom zdaniem i uczesac!!! Jej dla ponad 100euro !!! pytam za co??? to mnie tez boli!!!!!! inne kobiety byly OK czyste, zadbane itp.

Ja bylam u 3-rodzin w sumie Demencje itp Jedna Babcia przy mnie umarla przezylam traume, przeciez sie Nia opiekowalam lezala i odeszla na moich rekach to ciezkie do opiekunki!!!!

A nastepna wcale nie spala ja tez jak sie domyslacie w dodatku musiala jest Brokoli z kartflami i kartofle z brokoli, albo zupa jarzynowa na trzy dni. To tylko mi bylo wolno gotowac. Teraz mam podziekowanie za wszystko,, Pomozcie mi...........
23 stycznia 2013 15:46
Witam,wiecie moze co dzieje sie w PR24?nie posiadają zadnych ofert pracy.Pozdrawiam.
23 stycznia 2013 16:48
ok,ja pracuje w tej firmie i bardzo wkurzają mnie płace niestety,tylko nie wiem czy nie umiem walczyc czy raczej niczego wywalczyc nie da sie i jeszcze drazni mnie podejście do pracownika,ktory troche juz pracuje,ma świetne opinie w Niemczech i paradoks:ma problem z normalnym dogadaniem sie z własna firma
23 stycznia 2013 16:52
bardzo wiele osob ma problem z dogadaniem sie z ta firma akurat nie ty 1 i nie ostatnia ja u nich kiedys pracowalam i tez nie potrafilam sie z nimi dogadac poprostu sie nie zawsze da (choc niektorym to sie super udaje) mysle ze zalezy od pracownika siedzacego za biurkiem i jego dobrej checi......dlatego ja zrezygnowalam z pracy dla takiej firmy
24 stycznia 2013 18:59
Ja też pracuję w Promedice i wiecie ile zarabiam 24 Euro na dzień to wychodzi ok. 720 na m-c. Na początku się zgodziłam język nie najlepszy. Przeszłam dwa szkolenia j. niemieckiego no i sama się dużo uczyłam w obecnej chwili mój język jest na poziomie komunikatywnym ze wskazaniem na dobry. Pisałam podanie o podwyżkę i dostałam odmowę bo nie przepracowałam w DE 6 m-cy, a

pani wcześniej po szkoleniu sama informowała mnie że mam prawo do podwyżki. Jutro jeszcze raz dzwonię do nich w sprawie podwyżki no i zobaczymy. Rozglądam się za nową firmą.
24 stycznia 2013 19:12
BO TA FIRMA SZUKA NOWE kobiety, zeby im dawac wlasnie po 720 euro !!!!!

zadko kiedy dadza wiecej, ale daja O podwyzke nie masz sie co starac bo nie dostaniesz!!!!!!

JA DOSTALAM PODWYZKE ale UWAGA!!!!!!!,,,,,,,,,,,, Tylko na papierze!!!!! czyli stawka dziennna i takie tam, a jak doszlo do wyplaty bylo tak samo, czyli bez zmian!!!! dzwonilam, pytalam dlaczego mam podwyzke na papierze a w pieniazkach jej nie ma??

kolo zamkniete!!!!!! nie dali mi odpowiedzi, teraz juz tam nie pracuje i w dalszym ciagu czekam na dokument, o ktorym juz tu pisalam czekam 3-tygodnie!!!!! miedzy czasie minela mnie szansa na prace w innej firmie, bo nie jestem zarejestrowana te 30-dni, ktore sa wymagade zeby byla ciaglosc!!!!!!! i dupa!!!!! pisalam do innych Firm ale milcza, wiec niech mi ktos powie oco chodzi w tym wszystkim?????
24 stycznia 2013 20:30
Chyba dlatego że wtedy mój Niemiecki nie był najlepszy, nie wiem. To jest moja pierwsza Firma pracuję od października. Wtedy nie wykłócałam się o wyższą stawkę bo nie wiedziałam jak zarabiają inni.
Nie wiem dlaczego mam tak mało ale zapewniam Cię że takie stawki w PR istnieją. Na ostatniej stelli zmieniała mnie opiekunka z Promediki i ona u nich miała 26,5 E
24 stycznia 2013 22:00
Nie jestem w stanie negatywnie ocenić P24. Też pracowałam dla nich w 2011 r.Zostałam zatrudniona na umowę-zlecenie, gdzie miałam pensję minimalną plus (podkreślam plus) diety w euro.Od niej dostałam moje pierwsze zlecenie . Firma ma tak dobrze zabezpieczone prawnie podstawy swojego działania, ze chylę czoło.....A umię to ocenić, bo jestem technikiem ekonomistą i kilkanaście lat przepracowałam w swoim zawodzie....Ma też bardzo dobre testy przygotowane przez niebylejakich psychologów , na podstawie których są w stanie ocenić wiarygodność osób, które zatrudniają.Podpisywałam też dokument, w którym gwarantowano mi prawo do podwyżki po pół roku mojej pracy i ...po podszkoleniu się w języku niemieckim.Umowy działają w dwie strony....Podpisałam, czyli przyjęłam warunki umowy....Nigdy nie miałam też problemu z identyfikacją mojej osoby gdy miałam jakieś pytania..Ich słaby punkt to faktycznie dowóz i powrót.Dziś zrobiłabym to sama i inaczej, a tak wracałam do domu 24 godziny.... Jednak to ta firma dała mi na chleb, na który nie miałam i szansę na zapracowanie na swoją pierwszą opinię......
28 stycznia 2013 18:31
Widze ze zdania na temat promedici sa bardzo podzielone.Ja pracuje dla njch 2 lata i tez nie mam zastrzezen..Dwa razy pozwolilam sobie na zmiane kontraktu,raz stwierdzilam ze jest mi za ciezko, doczekalam do konca ale jak zadzwonili przed koncem i zapytali czy chce wracac powiedzialam ze nie izjechalam do domu i normalnie po miesiecznej przerwie dostalam inny.Tam z koleji babka traktowala mnie jak smiec wiec zadzwonilam i za okolo tydzien przewozil mnie niemiecki koordynator na nowe miejsce.Tu mi sie podoba,jestem juz 2 raz po 3 miesiace.Zarobki jak czytam forum dochodze do wniosku ze nie gorsze niz gdzie indziej,a umowa to moge ja rozwiazac w kazdej chwili,jezeli chcesz kredyt to zapomnij,ale jezeli stypendium na studiach to jak najbardzij.Kazdy ma prawo wyboru ,inne potrzebyi kazdemu co innego odpowiada.
28 stycznia 2013 20:30
Zgadzam się z Tobą Dorcia.Ja również dwa razy zmieniałam kontrakt.I zawsze nie było z tym problemów.Myślę że dobrze by było kiedy po tygodniu pracy dzwoni do nas firma skorygować dane o podopiecznym,bo często są nieprawdziwe.I potem zmienniczka trafia do piekła.W danych o podopiecznej pisze miła ,serdeczna a okazuje się na miejscu że dokładnie odwrotność.Można wiele wytrzymać,ale nie da się wszystkiego.
29 stycznia 2013 16:16
Firma kupuje bilet na Autokar, a co do wynagrodzenia to Ja znam juz 4-ry Opiekunki osobiscie, ktore zarabiaja po 730 euro z Promedicki.
29 stycznia 2013 18:38
Tak Arbeit Firma kupuje bilet. Mnie chodziło o zwrot kosztów podróży w wypadku powrotu samolotem. Co do zarobków moja koleżanka chciała pracować dla Promedicy, ale poczuła się urażona oceną jej znajomości języka. Ocena została zaniżona, w co jestem w stanie uwierzyć, bo w moim przypadku było tak samo. Dostała wspomnianą kwotę oczywiście z obietnicą podwyżki po 180 dniach. Żadna z kobiet nie będzie pracować za taką kwotę.