Promedica24 Zobacz profil firmy

Zarobki
5 / 5
Warunki umowy
5 / 5
Jakośc obsługi
5 / 5
Dopasowanie oferty
5 / 5
Liczba oddziałów
5 / 5
15 lutego 2013 13:11
Zazwyczaj 15 po godz. 13 już miałam przelew z PRM24, a dziś jeszcze nie mam. Chyba napiszę do opiekunki kontraktu z reklamacją... to naprawdę zaczyna być denerwujące...
15 lutego 2013 18:08
Sylwuniu, mój doszedł 15 lutego po południu
16 lutego 2013 10:24
No ja też mój miałam popołudniem, jak nigdy... napisałam do mojej opiekunki kontraktu i dostałam odpowiedź, oczywiście oni nie czują się winni, bo od nich przelewy wychodzą 14... że to wina banku i oni za to nie ponoszą odpowiedzialności... z drugiej strony w umowie stoi jak byk, że wynagrodzenie wypłacane jest 14 każdego miesiąca...
22 lutego 2013 19:36
Witam, bylam na rozmowie w tej firmie w sprawie pracy(juz chwile temu). Rozmowa trwala troche czasu i co uslyszalam, ze nie zna Pani wystarczajaco jezyka zeby podjac prace, powiedziala, ze za dwa tygodnie zadzwoni ktos i znow sie umowimy na spotkanie. Prze te dwa tygodnie mialam sie pod uczyc jezyka. Po dwoch tygodniach nikt nie zadzwonil, a ja sie umowilam na spotkanie w innej firmie, nie bylo zadnego problemu.

25 lutego 2013 15:37
Wiesz 85marzena, właśnie dzisiaj rozmawiałam z panią z Promedica 24 w sprawie kontraktu i co usłyszałam, ano szukają dla mnie zlecenia ale znam bardzo dobrze niemiecki, a rodziny nie zawsze chcą taką osobę. Kompletna głupota. Myślę, że nie chodzi o Twój ani mój niemiecki tylko o to, że powstaje coraz więcej firm, które zabierają Promedice klientów. Panie kłamią jak z nut. Jestem szósty tydzień w Polsce z bardzo dobrymi referencjami. Jak te paniusie dalej będą tak nieodpowiedzialne, to nie wróżę tej firmie długiego żywota na tym rynku. Ja dzisiaj złożyłam aplikacje w dwóch innych firmach. Czekam na telefon, a Promedice składam wymówienie z obszernym wyjaśnieniem. Nie przejmuj się szukaj innej firmy.Jak coś będę wiedziała dam znać.
26 lutego 2013 12:07
Maggi dziwne jest to wszystko, bo na moje miejsce szukają właśnie zastępstwa z bardzo dobrym językiem i prawem jazdy :) Każdemu coś innego mówią. Ja rezygnuję z tej stelli, powiedziano mi w firmie, że nie będzie problemu ze znalezieniem mi nowego miejsca. Pozdrawiam
26 lutego 2013 18:02
Witaj Sylwuniu, ja z tą firmą już nie chcę mieć nic do czynienia, właśnie wysmażyłam im całą prawdę. Wczoraj zgłosiłam się do innej firmy, wypełniłam formularz i przed chwilą dostałam ciekawą ofertę pracy w Bad Teinach w Schwarzwaldzie. Myślę, że firma ma coraz mniej ofert i nas zwodzi. A może ja mam pecha. Dzisiaj to już nie ma znaczenia. Już pakuję walizkę i na weekend będę w tym uroczym kurorcie. A tak na marginesie zupełnie inne podejście zarówno opiekuna jak i Koordynatora. Reszta okaże się na miejscu.
27 lutego 2013 22:51
witam dziewczyny mam pytanie poniewaz musze wczesniej zjechac do Polski gdyz mama moja zachorowala mam pytanko co do zwrotow kosztow podrozy . czy paragon na benzyne musi byc z data mojego ustalonego powrotu . I jak w praktyce wyglada zwrot kosztow . dziekuje za odp i pozdrawiam
28 lutego 2013 13:31
Ja nie polecam firmy Promedica, mają tam straszny bałagan w papierach. Moja znajoma w dniu wyjazdu do Niemiec dowiedziała się że wyjazd ma jednak w innym terminie, natomiast w dniu wyjazdu do domu dowiedziała się, że firma nie ma zmienniczki na jej miejsce i musiała zostać dłużej. Co do wynagrodzenia to firma przeliczając euro na polską walutę stosuje najniższy kurs. Szczerze odradzam współpracę z tą firmą.
28 lutego 2013 21:19
witajcie, ja pracuję w Promedice od 6mcy, poprawiłam nieco jezyk (szybko się uczę, bo lubię uczyć się nowych języków i zarabiam teraz 1100 Euro, a na samym początku miałam 800 Euro, to chyba jest różnica by dostać podwyżkę, w przelieczeniu na zł, 1600zł w pół roku.

Dziewczyny nie narzekajcie....pracuje tam prawie cała moja rodzina i nie ma żadnych problemów, chce zmienic kontrakt to mi pomogą, chce podwyżkę również mi pomogą, wszystko legalnie, korzystam z opieki medycznej jak coś się dzieje, wiec na co narzekać.......?

Na to by na czarno dostać 1600 Euro netto, po czym sąsiadka podopiecznej okazała się że pracuje w Urzędzie Pracy i podała ze to praca na czarno.....zaznaczam że tak wydarzyło się mojej kuzynce, zapłaciła karę w wysokości 6tys zł i 5 dni była za kratkami....to się dziewczyna dorobiła.

pozdrawiam serdecznie renia
05 marca 2013 09:09

Kochane opiekunki/opiekunowie:)mam pytanie,jak rozliczacie się w Urzedzie Skarbowym pracując w Promed24,chodzi mi o zeznania roczne,bo czas leci a ja nie otrzymałam żadnego rozliczenia za ubiegły rok,to chyba jest tak,że kazdy pracodawca musi coś takiego wysłać do pracownika?:):):)                   o rety,Panie Moderatorze:)stronka,po udoskonaleniach zrobiła się ładna,ale gdzie są moje kotki?:)zaniepokojona:):):)

05 marca 2013 10:42
Ja coś dostałam, ale jestem jeszcze w DE, więc na własne oczy nie miałam okazji zobaczyć... Zadzwoń do firmy i zapytaj... Czas na rozliczenie z US jest do końca kwietnia. Pozdrawiam :)
06 marca 2013 10:43
Dziękuje Sylwunia za odpowiedz,dziś dopiero szósty,to jeszcze poczekam i nie będę dzwonić,bo już od nich odeszłam:):):)
06 marca 2013 11:56
Promedica przesyła Pit 11 i na jego podstawie trzeba sie rozliczyć w US.Juz powinni przesłac bo pracodawcy maja obowiązek do końca lutego przesłac roczne rozliczenie.
06 marca 2013 12:04
No właśnie wiem,ze do konca lutego,bo tak miałam zawsze gdy pracowałam w Polsce,ale na razie nic nie dostałam:)pewnie dojdzie:):):)dzięki:)