Na wyjeździe #6

12 marca 2014 23:06 / 1 osobie podoba się ten post
Gosia 1234

Ja znowu mam problem- pomóżcie. Moja PDP ma cewnik wyprowadzony bezposrednio z pecherza, po ostatniej wymianie mineła12 dni a on najpierw przytkał sie a następnie zatkał i nic nim nie odpływało tylko do pampersa. Prosze wytłumaczcie mi od czego zalezy to ze on sie zatka albo nie ? Mąz PDP ( pan i władca) burczy ze to dlatego ze żona za mało pije. Cholerka ale ja wmuszam w nia conajmniej 3,5 litra. Teraz nie będe spała tylko się modliła zeby ten pieprzony cewnik sie nie zatkał. Juz nie wspominam jaką miałam jazdę przez 3 dni zanim zamówił wymianę cewnika. Przed chwila podawałam pić to sprawdzał ile wody dałam do szklanki....ja chyba zwariuję.

U mojego dziadka była dziś pani doktor i powiedziała że 1,5litra napojów dziennie wystarcza w zupełności,a wieksza ilość może być szkodliwa dla płuc, dla osób leżących ,nic nie rozumię?????
13 marca 2014 06:18 / 1 osobie podoba się ten post
i tyle wystarczy ,pierwszy raz slysze ,ze 3,5 litra plynu dla osoby lezacej."Utopic " sie moze .
13 marca 2014 07:45 / 1 osobie podoba się ten post
Witaski ni i znowu sie biore za malowanie włosow !!I oby sie udało bez poprawek hehe!!! Miłego usmiechnietego pozytywnie nakreconego hehe!! Ech chyba jestem juz zmeczona o 21 usypiam w fotelu przed telewizorkiem !! Przychodze do pokoju lapka na kolanka i tez usypiam!! A juz mam zaplanowane zastepstwo ciesze sie !! Ale musze zaplanowac dłuzszy urlop !!Miłego pa:))))))))))))
13 marca 2014 09:11 / 1 osobie podoba się ten post
Zakręcona Mamuela

Witaski ni i znowu sie biore za malowanie włosow !!I oby sie udało bez poprawek hehe!!! Miłego usmiechnietego pozytywnie nakreconego hehe!! Ech chyba jestem juz zmeczona o 21 usypiam w fotelu przed telewizorkiem !! Przychodze do pokoju lapka na kolanka i tez usypiam!! A juz mam zaplanowane zastepstwo ciesze sie !! Ale musze zaplanowac dłuzszy urlop !!Miłego pa:))))))))))))

Mamuelko słońce Ty moje a ty masz jeszcze co farbowac??:):):):):):):)
13 marca 2014 10:07
zosia_samosia

i tyle wystarczy ,pierwszy raz slysze ,ze 3,5 litra plynu dla osoby lezacej."Utopic " sie moze .

No nie bierz tego dosłownie ostatnie zdanie to żart.Ale trzeba brać pod uwagę przewodnienie,słyszałas coś o tym? i o skutkach?
13 marca 2014 10:59
hogata76

:):):):)

Wymiana cewnika ,besposrednio do pecherza ,tylko lekarz.

12 dni?????????????????...Tez wcześniej tak myślałam,ale jednak nie....W De raz w miesiącu i koniec:(

Toretycznie tak dostaje zlecenia, raz w miesiacu. Ale jak przestaje mocz odprowadzac to co zrobic ? trzeba wcześniej. Oczywiscie zabieraja ja do szpitala i robi to lekarz . Kurcze tylko czemu nie wytrzymuje ten cewnik miesiaca ?

13 marca 2014 11:05
mleczko47

Hej Gosia - 3,5 litra to konska dawka,że jeszcze nerki nie wysiadły?Proś o konsultacje z lekarzem to jest za dużo.Przy cewnikowanej pdp trzeba podac wiecej wody ale bez przesady.Zatkany cewnik to tragedia - może wytworzyc sie stan zapalny.Cewnik może być tez zgięty zwłaszcza przy przewracaniu pdp z boku na bok trzeba to robic umiejetnie.Jak przewracasz pdp to wkladaj poduszeczke miedzy uda,nie wiem jaka to osoba jak szczupła jest to może cewnik sie wysuwa
i wtedy uryna leci do pampersa .Jeżeli naciska na Ciebie mąż pdp z tym piciem to podawaj jemu tez,niech pije tyle ile kaze podawac żonie.Musisz rozmawiac z lekarzem. Co to za choroba,że staracie sie utopic pdp.

Jej córka jest lekarzem i ja prowadzi. To jest cewnik załozony przez powłoki brzuszne. Obchodzę sie z tą PDP jak z jajkiem , wierz mi. Maz PDP jest badzo nadpobudliwy, rozmowa z nim nie wchodzi w gre. Córka tak kazała i juz.
13 marca 2014 11:06
POMOCY!!!...Muszę dojechać na "koniec świata "do miejscowości Uberlingen ( U -umlaut )to jest nad jez. bodeńskim , termin mam na 22 lub 23 marca , w zależności od znalezienia "busa". Może ktoś jechał kiedyś z łódzkiego w tamte strony ?.....Dzwoniłam już do kilku , ale najdalej jadą do Sztutgartu albo Monachium a to jeszcze "kupa" kilometrów ..aleeeeeee , mam nerwówę .....
13 marca 2014 11:08
Barbara niepowtarzalna

POMOCY!!!...Muszę dojechać na "koniec świata "do miejscowości Uberlingen ( U -umlaut )to jest nad jez. bodeńskim , termin mam na 22 lub 23 marca , w zależności od znalezienia "busa". Może ktoś jechał kiedyś z łódzkiego w tamte strony ?.....Dzwoniłam już do kilku , ale najdalej jadą do Sztutgartu albo Monachium a to jeszcze "kupa" kilometrów ..aleeeeeee , mam nerwówę .....

gratuluje:))))))))))) piekna miejscowosc a Sindbad?????/
13 marca 2014 11:10
opiekunkaa

U mojego dziadka była dziś pani doktor i powiedziała że 1,5litra napojów dziennie wystarcza w zupełności,a wieksza ilość może być szkodliwa dla płuc, dla osób leżących ,nic nie rozumię?????

Ona sie stresuje bo nie chce pic , ja sie stresuje bo muszę w nia wlać a pan iwładca sie stresuje jak trzeba zapłacic za zmianę cewnika lub uzyc wiecej pampersów niz normalnie. Błedne koło. Jestem zmęczona tą sytuacją. Wkurza mnie ze pan i władca dajemi do zrozumienia ze to moja wina ze cewnik sie zatyka.
13 marca 2014 11:18 / 2 osobom podoba się ten post
Gosia 1234

Jej córka jest lekarzem i ja prowadzi. To jest cewnik załozony przez powłoki brzuszne. Obchodzę sie z tą PDP jak z jajkiem , wierz mi. Maz PDP jest badzo nadpobudliwy, rozmowa z nim nie wchodzi w gre. Córka tak kazała i juz.

Gosia znamy sie osobiscie,nie musisz mi tłumachyć.Tym bardziej masz szanse dłużej porozmawiac z corka-lekarka.Powiedz jej co Ci na sercu leży odniosłam wrazenie,że to bardziej stresuje Ciebie maż pdp niz ona sama.Powiedz,że podasz napoje wtedy kiedy bedziesz uwazala,że to dobra pora i dobrana ilosci przeciez może byż częściej ilość podanego płynu liczy sie ogolnie a nie jednorazowe dawki.Nie możesz wykonywać czynności pod presja,postaw się temu apodyktycznemu facetowi.Daj mu szklanke w ręke i  niech poda sam.Postaw warunek albo wyjdzie z pokoju albo Ty wyjdziesz.Poczytaj swoją umowe czy tam napisano,że masz wykonywac ślepo polecenia męża pdp.

Ile Ci zostało czasu na tej Stelli ?
13 marca 2014 11:23 / 2 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Jest polaczenie z Łodzi do Lindau nad j. Bodenskim - Sindbadem, dalej albo Cie ktos odbierze, albo sama pociagiem miejscowym pojedziesz. Koszt 460 PLN bilet open.
O, znalazlam jeszcze tez Sinbad - jest mozliwosc dojechaania do Friedrichshafen, polowa drogi!
13 marca 2014 11:29 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

No rzeczywiście to ,,koniec świata,,sprawdziłam.:))Powodzenia w nowej pracy!!!!
13 marca 2014 11:31 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Basiu,Sindbadem dojedziesz. Sprawdz ,dokąd najblizej Cię dwiozą,ja też jechałam z przesiadkami .
13 marca 2014 11:31 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Zdunska Wola -Lindau ta sama cena co podala Emilia ale masz pewnie blizej a z tamtad powinna cie koordynatorka/torodebrac dowiedz sie