Co robimy z zarobioną gotówką po przyjeździe do domu?

10 sierpnia 2015 17:56 / 1 osobie podoba się ten post
mleczko1

Odpowiedni topik znalazłam,ponieważ musze napisac jak wydam zarbione pieniądze.Zrobiłam dzisiaj rozeznanie jutro ma przyjść fachowiec na rekonesans,pokaże mi jak to bedzie wyglądało po montażu.

Dom mamy taki sobie syn mieszka na górze my na dole.Załozenie klimy kosztuje 13.000 zł. To nie jest duzo porównując moje zarobki do tego wydatku.Myślałam,że załozymy tylko sobie, ale syn wykorzystał okazje i też chce mieć na górze.Więc będzie mial.Jest to klima z 3 letnia gwarancją i ponoć z długim okresem bezawaryjnym. Plus w tym,że servisant na miejscu.Jest w dodatku dwufunkcyjna w gorące dni chlodzi a w zimne dni mozna troche podgrzac mieszkanie.Myslę,że to dobra inwestycja,chociaz miałam inny plan. Myslałam o założeniu solarów.Ale to tez sie zrobi.Aby zdrowie dopisało.:-)

Bardzo dobra inwestycja mleczko1.
W porównaniu do moich trzech zębów, rzekłabym, że niedroga.
A solary też nie zastanawiaj się, tylko załóż. Będziesz miała darmową ciepłą wodę w domu. 
Inwestycja zwróci się po kilku latach.
Poza tym, coż to dla Ciebie za wydatek jest. 
10 sierpnia 2015 17:57 / 4 osobom podoba się ten post
amelka

A solary też nie zastanawiaj się, tylko załóż. Będziesz miała darmową ciepłą wodę w domu. 

Emerytury nie tykam.Lezy i czeka
10 sierpnia 2015 17:57 / 1 osobie podoba się ten post
amelka

Emerytury nie tykam.Lezy i czeka
10 sierpnia 2015 18:01 / 1 osobie podoba się ten post
mleczko1

Emerytury nie tykam.Lezy i czeka:-)

Jeśli doczekam, też tak zrobię. Nie będę musiała jej używać. Chyba tylko po to, żeby nowe inwestycje poczynić.
A jeśli doczekam, to moja emerytura, jak na polskie warunki nawet, niczego sobie wypracowałam.
10 sierpnia 2015 18:14 / 9 osobom podoba się ten post
A to nasz dom.Otwarty dla przyjaciól.To zdjęcie tzw. od frontu od strony ogrodu jest ładniejszy.Dużo zieleni i tarasik taki "natur" bo z kamieni.Podoba mi sie jest cieplutki i bardzo lubie w nim przebywać.A teraz po założeniu klimy będzie jeszcze fajniej.
10 sierpnia 2015 18:47 / 2 osobom podoba się ten post
mleczko1

A to nasz dom.Otwarty dla przyjaciól.To zdjęcie tzw. od frontu od strony ogrodu jest ładniejszy.Dużo zieleni i tarasik taki "natur" bo z kamieni.Podoba mi sie jest cieplutki i bardzo lubie w nim przebywać.A teraz po założeniu klimy będzie jeszcze fajniej.

O, ale ładny!
I jakie ładne ogrodzenie i krzaczki przed domem.
Widzę, że energooszczędny, znaczy wybudowany "z głową".
Dach czeka na baterie słoneczne. To widać. 
10 sierpnia 2015 18:50 / 2 osobom podoba się ten post
amelka

O, ale ładny!
I jakie ładne ogrodzenie i krzaczki przed domem.
Widzę, że energooszczędny, znaczy wybudowany "z głową".
Dach czeka na baterie słoneczne. To widać. 

dzieki amelka.Miło się czyta.
10 sierpnia 2015 19:00 / 1 osobie podoba się ten post
mleczko1

dzieki amelka.Miło się czyta.:-)

Mleczko1, jeśli masz naturalnie, to wstaw także fotkę od strony ogrodu?
Chcę ogród Twój zobaczyć. Wcześniej pisałaś, że ogród jest Twoją pasją. 
Mogę poprosić?
11 sierpnia 2015 12:52 / 3 osobom podoba się ten post
Mleczko wstydzi się pokazać ogrod, bo może i wysecchł w tej spiekocie, to ja za to napiszę czego z gotówką nie robię.
Nie wymienam od razu na PLN, bo czekam na lepsze czasy. A właśnie obserwuję, że chyba nadchodzą. Dzisiaj już 4,20 za szt.
Przy większej ilości wychodzi niezła sumka w prezencie od losu.

11 sierpnia 2015 13:20 / 2 osobom podoba się ten post
amelka

Mleczko wstydzi się pokazać ogrod, bo może i wysecchł w tej spiekocie, to ja za to napiszę czego z gotówką nie robię.
Nie wymienam od razu na PLN, bo czekam na lepsze czasy. A właśnie obserwuję, że chyba nadchodzą. Dzisiaj już 4,20 za szt.

Faktycznie ogród podsuszyło a i sama zachowałam sie w ogrodzie jak wandal.Usunęłam przekwitle byliny tylko naparstnice stoja jeszcze ale tez tylko część sporo sie wysiało i juz wschodzą.Kwitna lilie,floksy,ostrózki,nasturcje. Z krzewów milin amerykański kwitnie i tawułki.Pomidory dojrzewaja,ogórki marnieja w oczach ale maliny są dorodne i słodkie.Dzisiaj zrobie tarte jagodowo-malinową.Uff odpoczywam

Wstawie amelka fotki, wstawie .

11 sierpnia 2015 17:16 / 3 osobom podoba się ten post
amelka

Robię tak samo wymieniam na PLN-y tylko to co potrzebuję , resztę szparuję i też z przyjemnością oglądam ostatnio kursy walut. Nadwyżkę wrzucam do wspólnej kasy składamy się na łóżka -samochody dla trojaków , poza tym idą w tym roku do szkoły i moja Luśka już lata po hurtowniach , a my z Manią wykupujemy kredki , farby i inne ''pierdły'' jak się tylko pokażą w angebocie.
11 sierpnia 2015 18:10 / 2 osobom podoba się ten post
Evvex

Robię tak samo wymieniam na PLN-y tylko to co potrzebuję , resztę szparuję i też z przyjemnością oglądam ostatnio kursy walut. Nadwyżkę wrzucam do wspólnej kasy składamy się na łóżka -samochody dla trojaków , poza tym idą w tym roku do szkoły i moja Luśka już lata po hurtowniach , a my z Manią wykupujemy kredki , farby i inne ''pierdły'' jak się tylko pokażą w angebocie.

Jak juz zacznie się czas,ze wymieniasz kiedy chcesz to jest bardzo dobrze.Ja przez kilka lat wpłacałam na konto męża i wcale nie widzialam.A od kilku lat nie wymieniam, mam w pogotowiu.Kiedys  jeździłam na długie okresy,bo musiałam po prostu.Wielki luksus  jak zarabiam a kasa czeka na mnie.

Miło jest jak zrobie komuś prezent i nie musze liczyć sie z kazdym groszem.Teraz zjeżdżałam do domu ,kupiłam wnuczce całe wyposażenie do szkoły.Radości było co nie miara,bo to inne jest, nie takie jak u nas.Nie powiem,że ładniejsze, ale inne.Wszysko by było dobrze gddyby nie ta rozłąka i tęsknota.Ale coz, nie można mieć wszystkiego
04 października 2015 16:42 / 2 osobom podoba się ten post
Zbieram kaske na swoją firmę...jeszcze dużo pracy przede mną. Ale się nie zrażam na szczęście nie mam na głowie kredytów ani innych tego typu rzeczy ale niestety mam jedną DUŻĄ wadę...lubię wydawać pieniądze na głupoty...ale pracuję nad sobą hehe
04 października 2015 16:47 / 1 osobie podoba się ten post
Ja wszystko co zarabiam wydaje na restauracje elektronike i ciuchy:):)
04 października 2015 17:08 / 1 osobie podoba się ten post
Wydam na wszystko, na co mam ochotę. Trochę rozdam potrzebującym, pojadę na wypoczynek gdzieś tam. I wrócę w to miejsce po nowe możliwości (kasę).
Jak więcej będzie,zobaczymy.