23 listopada 2015 18:59 / 7 osobom podoba się ten post
anerikW tym roku....mój syn kupuje mieszkanie...więc oczywiście trzeba było dołożyć się...choć nawet nie prosił.....niestety od bogatych dziadków ze strony b. męza nic nie dostał...woleli synkowi kupić już 3ci samochód.....
Remont kuchni był planowany..........i to się obecnie dzieje.....zakupiłam już nową płytę indukcyjo gazową, zlew, zmywarkę, okap. Meble są robione na wymiar dziś zamawiam uchwyty......
Jęsli chodzi o datki...to w tym roku też będą, ale skromniejsze...........
Na ogół na ulepszanie, remontowanie naszych mieszkan, domów przeznaczamy zarobione pieniądze- u mnie teraz mała przerwa- czekamy na następnego "flachowca". Z płyty indukcyjnej będziesz zadowolona, sama taką użytkuję od kilku lat, zużycie energii jest niższe.
Ja jeszcze oprócz tych przyziemnych wydatków, będę się pozbywać pieniędzy w sposób bardziej wzniosły, aczkolwiek nie tak spetkakularny jak przy remontach:) Wczoraj zostałam członkiem nowopowstałego stowarzyszenia mającego pomagać osobom ubogim, starszym, dzieciom z patologicznych rodzin i będę płacić składki członkowskie- symboliczne :). Jednak trudniejsze bez dwóch zdan będzie zdobywanie funduszy, które jako stowarzyszenie zamierzamy wydrzeć gminie ze środków unijnych, pozyskiwanie sponsorów no i za te fundusze organizowanie warsztatów zajęciowych i innych form aktywizacji takich osób, aby własnie , oprócz srodków pieniężnych dac im "wędkę" w postaci wiary w siebie i umiejetności znalezienia się w rzeczywistości i normalnym funkcjonowaniu. Cieszę się , że u nas znależli się ludzie potrafiący wprowadzić w życie taką inicjatywę, ludzie młodzi , energiczni, ze świeżym spojrzeniem na świat, niezblazowani- trzeba trochę porządkować te ich "nieuczesane" myśli, ale też nie za bardzo, bo własnie cały urok w nich :)