Co robimy z zarobioną gotówką po przyjeździe do domu?

12 czerwca 2016 19:40
Nasi politycy obiecywali dla nich taka kwote na start.czy ktos sie u nas zatrzymal?nie wiem tego.do nas oni nie chca.za maly socjal
12 czerwca 2016 19:41 / 2 osobom podoba się ten post
Jula.09

Nasi politycy obiecywali dla nich taka kwote na start.czy ktos sie u nas zatrzymal?nie wiem tego.do nas oni nie chca.za maly socjal

Chyba Ci się to śniło. Politycy jakoś nie garną się do przyjmowania i o takich kwotach nigdy mowy nie było.
12 czerwca 2016 19:43
bieta

Bez względu na to ile dostaną, bedzie to kasa z naszych podatków (((

Plany obietnkce politykow.nie moje.wiadomo przeciez ze wola Niemcy Austrie Szwecje.
12 czerwca 2016 19:46 / 1 osobie podoba się ten post
Jula.09

Plany obietnkce politykow.nie moje.wiadomo przeciez ze wola Niemcy Austrie Szwecje.

To prawda.boli to ze ktos musi ciezko pracowac .a ktos zyje z twej pracy.boli to ze o rodakow nikt z panow w garniturach sie nie troszczy
12 czerwca 2016 19:51 / 2 osobom podoba się ten post
Ami

W sumie to juz jestem goly i wesoly. Pieniadze ktore dostane na kpniec miesiaca przeznacze na uchodzcow. Tu nic nie potrzebuje. Jesc dostane mam gdzie spac i te pieniadze nie sa mi do niczego tak naprawde potrzebne.

Jeśli to prawda, to szacun............napisz mi nr konta na jaki wpłacasz.....to się dorzucę......zamiast wspierać nasz rodzimy , bogaty kosciół.
12 czerwca 2016 20:03 / 2 osobom podoba się ten post
wichurra2

Tylko po części. Więcej bierzemy z UE niż wplacamy, a na każdego uchodźcę kasę ma dać unia. 

To, że bierzemy więcej z UE niz wpłacamy, to nijak ma się się przyjęcia uchodźców.Na przyjęcie, na samo przyjęcie ! owszem, ale co do dalszej egzystencji uchodźca to temat rzeka...skąd i kto im da pracę  ect.
12 czerwca 2016 20:13 / 3 osobom podoba się ten post
Ostatni mój wpis, ostatecznie na urlopie jestem )))
Byłam za przyjęciem uchodźców, kiedyś pisałam na forum , że brałam pod uwagę adopcję, ale nigdy nie spodziewałam się tak licznego przypływu tylu uch. Poza tym : jestem zniesmaczona tym, że napływ jest głównie ludzi młodych, którzy powinni bronić swojego kraju,, tak ja to było u nas np. w czasie I / II w. .sw. a u nich co ???? Zostawili bezbronne staruszki etc.
12 czerwca 2016 20:16
a tak na koniec ))) to temat uchodźców nie tutaj, sory Moderatorze (przenieś)
12 czerwca 2016 20:21 / 3 osobom podoba się ten post
anerik

Jeśli to prawda, to szacun............napisz mi nr konta na jaki wpłacasz.....to się dorzucę......zamiast wspierać nasz rodzimy , bogaty kosciół.

Nasz kościól???? No co ty . Tym darmozjadom to nawet zlamanego grosza bym nie dal. 
12 czerwca 2016 20:23 / 1 osobie podoba się ten post
bieta

To, że bierzemy więcej z UE niz wpłacamy, to nijak ma się się przyjęcia uchodźców.Na przyjęcie, na samo przyjęcie ! owszem, ale co do dalszej egzystencji uchodźca to temat rzeka...skąd i kto im da pracę  ect.

Nie tylko na przyjęcie, tylko przez kilka pierwszych lat ma kasa na każdego uchodźcę z UE spływać. Już nie pamiętam przez ile to lat. Później powinni sobie sami radzić. 
12 czerwca 2016 20:30
bieta

Byłam za przyjęciem uchodźców, kiedyś pisałam na forum , że brałam pod uwagę adopcję, ale nigdy nie spodziewałam się tak licznego przypływu tylu uch. Poza tym : jestem zniesmaczona tym, że napływ jest głównie ludzi młodych, którzy powinni bronić swojego kraju,, tak ja to było u nas np. w czasie I / II w. .sw. a u nich co ???? Zostawili bezbronne staruszki etc.

Racja.
12 czerwca 2016 20:41 / 3 osobom podoba się ten post
bieta

I ja gdybym mieszkała w kraju wojny........to bym swoje dzieci też wysła za granicę......chocby po to aby nie walczyli i nie ginęli w wojnie bez sensu.....zabijać kogokolwiek???
Powiedz jaka wojana ma sens...??? tu nie ma wygranych tylko przegrani.....
12 czerwca 2016 20:48 / 1 osobie podoba się ten post
wichurra2

Chyba Ci się to śniło. Politycy jakoś nie garną się do przyjmowania i o takich kwotach nigdy mowy nie było.

Zle spie wiec na senne marzenia marne szanse.polska jest w uni.gdyby unia kazalanam przyjac uchodzcow to bysmy musieli przyjac.Byla podawana nawet ilosc na ile polska byla by w stanie przyjac.przyjac nie wystarczy.trzeba utrzymac.zapewnic byt start.z pustego nie nalejesz.
12 czerwca 2016 20:49 / 2 osobom podoba się ten post
anerik

I ja gdybym mieszkała w kraju wojny........to bym swoje dzieci też wysła za granicę......chocby po to aby nie walczyli i nie ginęli w wojnie bez sensu.....zabijać kogokolwiek???
Powiedz jaka wojana ma sens...??? tu nie ma wygranych tylko przegrani.....

Zwłaszcza, że tam nie ma konkretnego wroga z zewnątrz - tak jak było u nas podczas wojny. Bierze się młodych do wojska, od razu idą jako mięso armatnie i walczą właściwie przeciwko swoim. 
12 czerwca 2016 20:51 / 2 osobom podoba się ten post
Jula.09

Zle spie wiec na senne marzenia marne szanse.polska jest w uni.gdyby unia kazalanam przyjac uchodzcow to bysmy musieli przyjac.Byla podawana nawet ilosc na ile polska byla by w stanie przyjac.przyjac nie wystarczy.trzeba utrzymac.zapewnic byt start.z pustego nie nalejesz.

To wszystko nie jest takie proste, że uni każe i tak trzeba zrobić. Unia przecież cały czas naciska na nas, ale zmusić nie może.