Co robimy z zarobioną gotówką po przyjeździe do domu?

29 września 2016 19:55 / 1 osobie podoba się ten post
mleczkovoll40

Dzisiaj sie nabiegałam :-) musze troche kasy wydać . Oczko wodne w ogrodzie - odpada . Obawiam sie ze owady krwopijce  sie rozmnoża.A nie będę chemii we własnym ogrodzie stosowała . Kupilam sobie (sobie) piekny kpl szła . prostego. gładkiego ale w oryginalnych kształatch . Do różnych win . Miałam kryształowe ale wystawiłam je koło smietnika . Przypominają mi  czasy komunizmu . Ruscy jak okupowali moje misto to zabijali sie z kryształami. Mozna było z nimi "machniom" zrobić , a i do lekarza sie dostac za np. karafke kryształowa . Robie sobie nowy kredens. Jak juz skompletuję to sie pochwalę.

A do kredensu ceramika z Bolesławca np. Zależy jeszcze w jakim stylu planujesz ten kredens robić, ale do kuchni i kredensu w rustykalnym stylu pasuje świetnie. Ale widziałam też eklektyczny wystrój wnętrz . Połączenie nowoczesnego minimalizmu z jakimś "odnowionym" akcentem. Wygląda interesująco. W moim mieszkaniu zastosowałam takie rozwiązania.Kryształów też nie posiadam, ale szkło proste w formie tak.
29 września 2016 20:00 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

A do kredensu ceramika z Bolesławca np. Zależy jeszcze w jakim stylu planujesz ten kredens robić, ale do kuchni i kredensu w rustykalnym stylu pasuje świetnie. Ale widziałam też eklektyczny wystrój wnętrz . Połączenie nowoczesnego minimalizmu z jakimś "odnowionym" akcentem. Wygląda interesująco. W moim mieszkaniu zastosowałam takie rozwiązania.Kryształów też nie posiadam, ale szkło proste w formie tak.

Kryształow juz u swoich znajomych tez nie widze. To takie pretensjonalne lepiej se 100 € oprawic w ramke i powiesić na scianie . O, to jest coś
29 września 2016 20:02 / 2 osobom podoba się ten post
Dobrze jak ma sie wspolne chobby . To taniej wychodzi
29 września 2016 20:13 / 2 osobom podoba się ten post
No to bedzie drożej Też lubię robic to co sprawa przyjemność .
29 września 2016 20:39 / 3 osobom podoba się ten post
fioletowa.mysz

Na co wydaje pieniadze ,ktore zarobilam na wyjezdzie....Hmmm. Zmieniam rozne rzeczy w domu,np. zyrandole,meble,wposazenie kuchni. Lubie gdy odwiedza mnie znajomi,napic sie z nimi likieru w slicznie urzadzonych pomieszczeniach,koniecznie z krysztalowych kieliszkow,ktore dostalam od mojej babuni w spadku. Sa sliczne! W sumie stac mnie na wszystko,chociaz bylo mi trudno i gdyby nie moja przyjaciolka,ktora namowila mnie na wyjazd zarobkowy to pewnie nie moglabym zrealizowac wielu moich pomyslow. Na przyklad oczko wodne,z kaskadami...Pieknie wyglada gdy slonce igra w kropelkach,ktore sie rozbryzguja o kamienie. Bedzie okazja zeby zapalic w grillu kamiennym,ktory jest wedlug mojego projektu i wykonany wlasnym sumptem. Na pewno bedzie bardzo przyjemnie. Odwiedza mnie przyjaciele,jeszcze ze studiow,powspominamy sobie stare,dobre czasy. Niech ja tylko na urlop pojade....Strasznie to budujace widziec,ze czas i pieniazki,ktore trzeba bylo zainwestowac w spelnianie swoich marzen,nie poszly na marne. Ciesza oko moje,rodziny i znajomych i jestem z tego bardzo dumna ;))))))

Bajka !!!!  tez tak chce 
29 września 2016 20:40 / 5 osobom podoba się ten post
z czego ?????? To moje ulubione inwestycje 
29 września 2016 20:42 / 3 osobom podoba się ten post
fioletowa.mysz

Na co wydaje pieniadze ,ktore zarobilam na wyjezdzie....Hmmm. Zmieniam rozne rzeczy w domu,np. zyrandole,meble,wposazenie kuchni. Lubie gdy odwiedza mnie znajomi,napic sie z nimi likieru w slicznie urzadzonych pomieszczeniach,koniecznie z krysztalowych kieliszkow,ktore dostalam od mojej babuni w spadku. Sa sliczne! W sumie stac mnie na wszystko,chociaz bylo mi trudno i gdyby nie moja przyjaciolka,ktora namowila mnie na wyjazd zarobkowy to pewnie nie moglabym zrealizowac wielu moich pomyslow. Na przyklad oczko wodne,z kaskadami...Pieknie wyglada gdy slonce igra w kropelkach,ktore sie rozbryzguja o kamienie. Bedzie okazja zeby zapalic w grillu kamiennym,ktory jest wedlug mojego projektu i wykonany wlasnym sumptem. Na pewno bedzie bardzo przyjemnie. Odwiedza mnie przyjaciele,jeszcze ze studiow,powspominamy sobie stare,dobre czasy. Niech ja tylko na urlop pojade....Strasznie to budujace widziec,ze czas i pieniazki,ktore trzeba bylo zainwestowac w spelnianie swoich marzen,nie poszly na marne. Ciesza oko moje,rodziny i znajomych i jestem z tego bardzo dumna ;))))))

:fuckyou2:
29 września 2016 20:42 / 1 osobie podoba się ten post
ORIM

Bajka !!!! :tanczy: tez tak chce :yeah:

a ja tak mam
29 września 2016 20:46 / 1 osobie podoba się ten post
widze ,że niektorym brak słow . No coz taka edukacja
29 września 2016 20:46 / 7 osobom podoba się ten post
fioletowa.mysz

Szlachetne trunki pija się w odpowiednim szkle....na przyjęciu u Królowej angielskiej nie scieto by ci głowy.....
29 września 2016 20:53 / 7 osobom podoba się ten post
ewa59

Szlachetne trunki pija się w odpowiednim szkle....na przyjęciu u Królowej angielskiej nie scieto by ci głowy.....

Owszem;)  Z innego mi nie smakuje..wybredna chyba jestem 
29 września 2016 20:55 / 1 osobie podoba się ten post
marzenia kazdy ma. I niech sie spełnia
29 września 2016 20:57 / 8 osobom podoba się ten post
fioletowa.mysz

Owszem;)  Z innego mi nie smakuje..wybredna chyba jestem :-)

mam 6 krysztalowych wpadne do Ciebie posiedzim w ogrodzie nad tym Twoim pieknym Bostwem i bedziem se saczyc likierek:) a ten grilll juz mi pachnie
29 września 2016 20:57 / 7 osobom podoba się ten post
fioletowa.mysz

Owszem;)  Z innego mi nie smakuje..wybredna chyba jestem :-)

Wybredna i nie pozbawiona dobrych manier........teraz to rzadkość, niestety
29 września 2016 20:58 / 11 osobom podoba się ten post
ORIM

Bajka !!!! :tanczy: tez tak chce :yeah:

Wiem Mam tzw. ksiezycowy ogrod. Same biale kwiaty...Musisz zobaczyc jak to wyglada w swietle ksiezyca. Poezja! Cmy tancza walca, slowiki wyspiewuja jakies serenady, a ja siedze na tarasie,owinieta fioletowym szalem, przy krysztalowym kieliszku Amaretto,i snuje niekonczace sie rozmowy z przyjaciolmi,ktorzy pokochali moj ogrod i dom. Ciesze sie z tego bardzo,otacza mnie tak wielU dobrych ludzi....