Co robimy z zarobioną gotówką po przyjeździe do domu?

28 września 2016 18:21 / 3 osobom podoba się ten post
tina 100%

To bardzo ważne jest wracać tam, gdzie są kochający ludzie, na których wiesz, że możesz całkowicie polegać. U mnie jeszcze wiele do zrobienia, ale serce domu, czyli kuchnia z kaflowym trzonem kuchennym z płaszczem wodnym już bije, reszta pomału robi się dalej. Inwestycji doglądają też synowie, bo ten dom ma być azylem. Ale bez nas, bez chęci współdziałania nie szło by nic, sama o tym wiesz. Też jestem wdzięczna losowi, że mam kochających "męciznów" u mego boku- teraz do teamu doszła śliczna i mądra przyszła synowa. Polubiłyśmy się od razu.

Czekałam . Czy podoba Ci sie moja propozycja tarasu  taki  wiejski - sielski widok Gdybysmy teraz robili  swój to byłby większy. Mamy malutki . Stoja trzy donice i dwa leżaki ale przed tarasem jest fajnie . Trawnik , kwiaty  i krzewy.  Taki skromny styl mi sie podoba z jednej strony mam obsadzone trzmielina a z drugiej złotokap rosnie .
28 września 2016 19:28 / 3 osobom podoba się ten post
mleczkovoll40

Czekałam . Czy podoba Ci sie moja propozycja tarasu  taki  wiejski - sielski widok :-) Gdybysmy teraz robili  swój to byłby większy. Mamy malutki . Stoja trzy donice i dwa leżaki ale przed tarasem jest fajnie . Trawnik , kwiaty  i krzewy.  Taki skromny styl mi sie podoba z jednej strony mam obsadzone trzmielina a z drugiej złotokap rosnie .

Ten taras ze zdjęcia piękny w swej prostocie, bardzo mi się podoba. Póki co z wykonaniem tarasu muszę poczekać i duży też nie będzie, ale można się zainspirować. Twój też fajny, przytulny i najważniejsza sprawa, aby było na tym tarasie z kim spędzać czas.No, ale po to się go wykonuje :)
28 września 2016 19:36 / 4 osobom podoba się ten post
tina 100%

Ten taras ze zdjęcia piękny w swej prostocie, bardzo mi się podoba. Póki co z wykonaniem tarasu muszę poczekać i duży też nie będzie, ale można się zainspirować. Twój też fajny, przytulny i najważniejsza sprawa, aby było na tym tarasie z kim spędzać czas.No, ale po to się go wykonuje :)

Wiesz kasy nie było robilismy własnym sumptem takiego nie ma nikt . To z takich wielkich kamieni przywozonych z pola i z lasu. Teraz troszke ulepszony , zeby z krzesła nie spaść ( po flaszce czy z nia , bo sie pobije) To od poludniowej strony mysieliśmy markize załozyć . Latem gorąco . Teraz zrobie sobie z drugiej strony domu . Oszklony . Marzy mi sie taki zimowy ogród. Czas pokaże czy sie uda.Znalezione obrazy dla zapytania ogród zimowy na tarasie
28 września 2016 20:44 / 1 osobie podoba się ten post
mleczkovoll40

Wiesz kasy nie było robilismy własnym sumptem :-) takiego nie ma nikt . To z takich wielkich kamieni przywozonych z pola i z lasu. Teraz troszke ulepszony , zeby z krzesła nie spaść ( po flaszce czy z nia , bo sie pobije) To od poludniowej strony mysieliśmy markize załozyć . Latem gorąco . Teraz zrobie sobie z drugiej strony domu . Oszklony . Marzy mi sie taki zimowy ogród. Czas pokaże czy sie uda.Znalezione obrazy dla zapytania ogród zimowy na tarasie

coś to zdjęcie się nie chce otworzyć...
28 września 2016 20:51 / 2 osobom podoba się ten post
Malgi

coś to zdjęcie się nie chce otworzyć...

wziełam go z poradnika dla ogrodników. Może cos źle zrobiłam. Fakt malutkie. To przykladowy Malgi jeszcze nie wiem jaki sobie wyrysuje. Ale chce mieć. Cytryna dojrzewa , pomarańcze kwitna, figa rosnie jak na drożdżach . Imbir też. Zobacze co w domu powiedzą . Postaram sie przekonac .
29 września 2016 10:21 / 1 osobie podoba się ten post
Marta

Hi hi coś wiem na ten temat,czy to dobra inwestycja? Mam wątpliwości.Z jednej strony lokale użytkowe przynoszą zysk,ale z drugiej strony- skarbonka bez dna.Lepiej chyba zainwestować w budowę nowej...

W tym przypadku chodzi o kamienicę w centrum miasta, w strefie deptakowej, naszpikowanej kawiarenkami i knajpami. Mieszkań w niej jest mało. Raczej biura na samej górze. Bo gdyby to była kamienica z lokatorami to fakt, lepiej się pochlastać. Dla ścisłości podaję, że to nie moja inwestycja tylko moich sąsiadów. No nie chcą się wyprowadzić do domku  tylko mieszkają obok mnie, w bloku. A pieniędzy im nie brakuje. No tak mają. 
29 września 2016 14:35 / 17 osobom podoba się ten post
Na co wydaje pieniadze ,ktore zarobilam na wyjezdzie....Hmmm. Zmieniam rozne rzeczy w domu,np. zyrandole,meble,wposazenie kuchni. Lubie gdy odwiedza mnie znajomi,napic sie z nimi likieru w slicznie urzadzonych pomieszczeniach,koniecznie z krysztalowych kieliszkow,ktore dostalam od mojej babuni w spadku. Sa sliczne! W sumie stac mnie na wszystko,chociaz bylo mi trudno i gdyby nie moja przyjaciolka,ktora namowila mnie na wyjazd zarobkowy to pewnie nie moglabym zrealizowac wielu moich pomyslow. Na przyklad oczko wodne,z kaskadami...Pieknie wyglada gdy slonce igra w kropelkach,ktore sie rozbryzguja o kamienie. Bedzie okazja zeby zapalic w grillu kamiennym,ktory jest wedlug mojego projektu i wykonany wlasnym sumptem. Na pewno bedzie bardzo przyjemnie. Odwiedza mnie przyjaciele,jeszcze ze studiow,powspominamy sobie stare,dobre czasy. Niech ja tylko na urlop pojade....Strasznie to budujace widziec,ze czas i pieniazki,ktore trzeba bylo zainwestowac w spelnianie swoich marzen,nie poszly na marne. Ciesza oko moje,rodziny i znajomych i jestem z tego bardzo dumna ;))))))

29 września 2016 18:38 / 2 osobom podoba się ten post
Mycha

W tym przypadku chodzi o kamienicę w centrum miasta, w strefie deptakowej, naszpikowanej kawiarenkami i knajpami. Mieszkań w niej jest mało. Raczej biura na samej górze. Bo gdyby to była kamienica z lokatorami to fakt, lepiej się pochlastać. Dla ścisłości podaję, że to nie moja inwestycja tylko moich sąsiadów. No nie chcą się wyprowadzić do domku :lol1: tylko mieszkają obok mnie, w bloku. A pieniędzy im nie brakuje. No tak mają. 

Kazda inwestycja jest dobra . Obrót kasą daje zawsze jakiś zysk. No chyba , że nie ma czym obracać. A mieszkania , domy czy garaze dają dochod. Wiem to Ryzyko jest zawsze. Ale jak to sie mowi ," kto nie ryzykuje ten.....................'.
29 września 2016 19:16 / 1 osobie podoba się ten post
mleczkovoll40

Kazda inwestycja jest dobra . Obrót kasą daje zawsze jakiś zysk. No chyba , że nie ma czym obracać. A mieszkania , domy czy garaze dają dochod. Wiem to Ryzyko jest zawsze. Ale jak to sie mowi ," kto nie ryzykuje ten.....................'.

Ja im kibicuję. Im więcej inwestycji tym więcej "świętowania" 
29 września 2016 19:19 / 2 osobom podoba się ten post
Mogę zrozumieć ten hazard, narkotyki i faast foogy. Ale żebyś się cieszył z niedoinwestowania seksu ??  Paolciu zaskakujesz mnie. 
29 września 2016 19:22 / 2 osobom podoba się ten post
Mycha

Ja im kibicuję. Im więcej inwestycji tym więcej "świętowania" :-)

Ja wszystkim kibicuje. A szczególnie tym co maja głowe na karku . Będzie od kogo pozyczyć hehehe
29 września 2016 19:30 / 1 osobie podoba się ten post
mleczkovoll40

Ja wszystkim kibicuje. A szczególnie tym co maja głowe na karku . Będzie od kogo pozyczyć :-)hehehe

Jeszcze nie muszę pożyczać ale kto wie, kto wie ..... 
29 września 2016 19:33 / 2 osobom podoba się ten post
To dlaczego cieszysz się, że fioletowa nie inwestuje w niego ??
29 września 2016 19:35 / 1 osobie podoba się ten post
Dzisiaj sie nabiegałam musze troche kasy wydać . Oczko wodne w ogrodzie - odpada . Obawiam sie ze owady krwopijce  sie rozmnoża.A nie będę chemii we własnym ogrodzie stosowała . Kupilam sobie (sobie) piekny kpl szła . prostego. gładkiego ale w oryginalnych kształatch . Do różnych win . Miałam kryształowe ale wystawiłam je koło smietnika . Przypominają mi  czasy komunizmu . Ruscy jak okupowali moje misto to zabijali sie z kryształami. Mozna było z nimi "machniom" zrobić , a i do lekarza sie dostac za np. karafke kryształowa . Robie sobie nowy kredens. Jak juz skompletuję to sie pochwalę.
29 września 2016 19:45 / 2 osobom podoba się ten post
Mycha

Jeszcze nie muszę pożyczać ale kto wie, kto wie ..... 

O sobie Myszko piszę, o sobie zaczynam inwestować , więc róznie moze być