Myślałam Hagia,że jednak Twoj pdp doszedł trochę do siebie? Jednak nie,no coż współczujczę Ci.
Myślałam Hagia,że jednak Twoj pdp doszedł trochę do siebie? Jednak nie,no coż współczujczę Ci.
No właśnie :)
Te nagłe, nieoczekiwane przebłyski świadomości i te nadnaturalne siły oraz sprawność....
Ja miałam PDP ,ktorą na noc zamykałam w łóżku bo jak raz mi się sama wybrała do toalety to rano wyglądała jak miś koala.
witam cię gosiu ty już szczęsliwa jesteś:)
Ja miałam PDP ,ktorą na noc zamykałam w łóżku bo jak raz mi się sama wybrała do toalety to rano wyglądała jak miś koala.
To znaczy jak ??? Proszę o ściślejsze dane ;-))
Generalnie jest tak... ze nie wolno pdp zamykac barierka /chyba ze na jego wyrazne polecenie/ i uzywac jakichkolwiek pasow krepujacych swobode ruchow, mozna byc za taka czynnosc ukaranym, najprosciej jest uzyskac od opiekunow prawnych zgode na w/w czynnosci, wowczas jestesmy kryci.
W Domach Opieki wyglada to tak... ze opiekun prawny musi uzyskac zgode na podnoszenie barierki przy lozku pdp ze Sadu Rodzinnego. O pasach nie wspominam, juz od kilku lat sa zabronione. Niebezpiecznego pdp dla siebie i otoczenia... wysyla sie do Psychiatrkowa.
Wiesz jak to jest w naszej pracy przepisy sobie a życie sobie.Miałam pdp ktory w szpitalu był przypiety pasami i to nie z racji zagrozeń z jego strony ale dla jego bezpieczenstwa.Nie było innego wyjscia.Jedyny raz pielegniarka zrezygnowała z tego i skonczyło sie to złamanien nogi w udzie.Nastepstwem było zapalenie płuc i w bardzo krotkim czasie zgon.A był tylko w lekkiej depresji.
Gdzie sie podziewałaś?jak zdrowie?pisz,pisz.
Dodam ze nie wolno nawet przy wozkach inwalidzkich hamulcow stosowac... bo jest to ograniczenie wolnosci i swobody pdp. Wiem ze laczy sie to czesto z jeszcze wiekszym zagrozeniem dla pdp... ale takie sa przepisy.
Na Wyjezdzie napisze co wydarzylo sie... iz nie udzielam sie na forum.