Na wyjeździe #8

08 maja 2014 23:26
Malgi

Dla Hogatki - nowszy model:

Dzieki,przyda sie,ja ponoc jestem szybka,ale.........:)
09 maja 2014 08:35 / 1 osobie podoba się ten post
hogata76

Dzieki,przyda sie,ja ponoc jestem szybka,ale.........:)

Hogata, trzymam za Ciebie i Cię pocieszam ;-)))  Czuj się pogłaskama po pleckach ;-))  Tylko tyle mogę. 
09 maja 2014 08:38 / 3 osobom podoba się ten post
Hogatka, daj znać, jak będzie diagnoza, niektóre dziewczyny i chłopaki tutaj mają doświadczenie tak zawodowe, jak życiowe z różnymi chorobami, może coś przydatnego znajdziesz.

Witam wszystkie ranne ptaszki, bo innych tu u nas chyba nie ma!
Moja babcia jeszcze śpi, co o tej porze rzadko ma miejsce, więc mogę spokojnie wypić swój poranny litr kawy, zanim nie zamienię się w Cerbera śledzącego dyskretnie jej ruchy. Dziś pogadam z córką o kluczu dostępnym w drzwiach wejściowych na stałe, zrobionym specjalnie dla babci, by mogła sobie wyjść kiedy chce. W przypadku dementyka to igranie z ogniem - nigdy nie wiadomo, czy nie wstanie sobie cichutko w jakąś bezsenną noc i nie wybierze się na spacerek do nieżyjącej mamusi. A wina będzie opiekunki, że nie dopilnowała. Rzucę temat, zobaczę reakcję i zgłoszę też w firmie. Do tej pory babcia w nocy najczęściej śpi, lecz trzeba przewidywać różne możliwości, raz mój demencyjny pacjent wstał o g.3 w nocy i gotował kalafior, sam w tym czasie szybko zasnął w łóżku. Mielibyśmy pożar jak nic, gdyby nie to, że obudził mnie zapach i zeszłam do kuchni.

Nie dajcie się dzisiaj obedrzeć z należnej Wam porcji dobrego humoru i optymizmu!
10 maja 2014 06:47 / 3 osobom podoba się ten post
witam w sobotni poranek "na wyjeździe". Pyszczek mi się przez moment uśmiechnął -- to jest to co misie lubią najbardziej: w rączce pyszna kawusia a za oknem słońce wkońcu postanowiło odwiedzić moją cele. aaaa i czasem tak do chwilowego szczęścia nie potrzeba wiele ;)  Dziękuje Mleczkoooo!!!!!!!!!!!! buziolki dla wszystkich
10 maja 2014 07:24
Dzien dobry wszystkim wczoraj dotarłam na miejsce !!! No i wydaje sie ze moj podopieczny pomału pogarsza sie stan ale moze nie bedzie tak zle zobaczyme!!Sa obawy ze juz długo moze na wozku nie zostas tylko łozko no ale lepiej jeszcze nie !!Czas pokarze co bedzie pozdrawiam wszystkich:) Miłej spokonjnej soboty zycze pełnej usmiechow:)))))))))))))))
10 maja 2014 07:27 / 1 osobie podoba się ten post
Zakręcona Mamuela

Dzien dobry wszystkim wczoraj dotarłam na miejsce !!! No i wydaje sie ze moj podopieczny pomału pogarsza sie stan ale moze nie bedzie tak zle zobaczyme!!Sa obawy ze juz długo moze na wozku nie zostas tylko łozko no ale lepiej jeszcze nie !!Czas pokarze co bedzie pozdrawiam wszystkich:) Miłej spokonjnej soboty zycze pełnej usmiechow:)))))))))))))))

Głowa do góry. Wszystko się ułoży i będzię ok! Trzymam kciuki.
10 maja 2014 07:32
balutka

Głowa do góry. Wszystko się ułoży i będzię ok! Trzymam kciuki.

Wiem kochana musi byc dobrze bo lubie spacery z moim podopiecznym!!! Ale co ma byc to bedzie wazne ze poznał chociaz musiał pomyslec no ale to choroba !!!
10 maja 2014 08:05
Witajcie wszyscy, kolejny weekend przed nami - ja jużsię cieszę bo jutro mam wolne. Miłego dnia
10 maja 2014 09:23
magmab

witam w sobotni poranek "na wyjeździe". Pyszczek mi się przez moment uśmiechnął -- to jest to co misie lubią najbardziej: w rączce pyszna kawusia a za oknem słońce wkońcu postanowiło odwiedzić moją cele. aaaa i czasem tak do chwilowego szczęścia nie potrzeba wiele ;)  Dziękuje Mleczkoooo!!!!!!!!!!!! buziolki dla wszystkich

Nie bądź chytra - oddaj troszkę słoneczka!
Ja też lubię jak zagląda do okien, bez niego tak szaro i smutno
10 maja 2014 09:25
U mnie też słońce inensywnie ujawnione ;-)
10 maja 2014 10:38 / 2 osobom podoba się ten post
A ja dostałam własnie od dziadka bukiet kwiatów z okazji..... Dnia Matki:)
10 maja 2014 10:46
I ja mam dzisiaj urodziny 6-latka. Niestety, muszę iść. Właściwie jechać, bo to aż 100 km od domu. Oni myślą, że robią mi frajdę. Nie znoszę takich rodzinnych spędów, choć rodzina jest w porządku. Mimo to, na rowerze dziś nie mam kiedy pojeździć - i tu mnie boli. Jadę na grila. Jam bez mięsna. Do tego kartofelsalat, a ja "bezoctowa" i tego specjału do ust nie wezmę. Głodna wrócę do domu. Najwyżej schudnę...
10 maja 2014 10:47
wichurra

A ja dostałam własnie od dziadka bukiet kwiatów z okazji..... Dnia Matki:)

Numer dnia. Ładne chociaż ???
10 maja 2014 10:48 / 1 osobie podoba się ten post
Benita

Numer dnia. Ładne chociaż ???

Pewnie, że ładne:)
Powiedział, że to w podzięce za opiekę nad nim, bo jest bardzo zadowolony. 
10 maja 2014 10:53 / 1 osobie podoba się ten post
No opiekunka to troche jak matka,żona córka,a raczej trzy w jednym tylko wichurra nie chwal sie mężowi bo moze byc zazdrosny