Na wyjeździe #8

28 kwietnia 2014 08:00 / 3 osobom podoba się ten post
kasia63

Ociekająca tranem foka w szpilkach!!!!Romano to ma być zachęcająca a nie odstraszająca reklama:):):):)

Od kiedy to foki ociekają tranem? Może wewnętrznie, lecz zewnętrznie to przemilusie i eleganckie stworzenia. U nas w zoo mozna je oglądać przez szybę, jak z wielką szybkością i gracją śmigają w wodzie. Stoją tam zawsze tłumy ludzi, by je podziwiać. Nawet jest opcja zrobienia sobie foto z taką królewną. 

Kurczę, wyspałam się dziś jak mops, ale do roboty mam dwie lewe ręce. W domu mojej babci jest mało światła, bo chałupa stoi wśród drzew i krzewów, które nie przepuszczają wiele słońca. Za to codziennie widzę z mojego pokoju dzieci jadące na hulajnogach do szkoły. To taki niemiecki zwyczaj, spotykam go w różnych miastach i miasteczkach.

Miłego dnia pracusie i leniusie!
28 kwietnia 2014 09:45 / 3 osobom podoba się ten post
Pracusie z jednym leniusiem - ze mną, he, he...

No, babcia drzemie sobie wesoło po śniadanku, włosy ma uczesane, ubrana porządnie, bo ostatnio założyła sweter na nogi zamiast spodni, więc ją pilnuję dyskretnie, leki wzięła, kropelka do oka wsadzona, po wstaniu trochę pofigluje, czyli przedmioty zmienią swoje miejsce albo przeznaczenie i tak dotrwamy do obiadu. W czasie wolnym połażę po małym centrum handlowym, które tutaj mamy jakieś 2km stąd, więc i spacer dla zdrowia zaliczony będzie. Wczoraj odkryłam, że aby z babcia pogadać, muszę powtarzać wolno i wyraźnie to, co chcę powiedzieć. Ona mówi przepięknym hoch Deutschem, z bardzo dobrą dykcją, więc słuchanie jej to prawdziwa przyjemność. To nie wybełkotany kłębek wyrazów, który rzucał w moją stronę niemiecki dziadek milioner swego czasu...

Staram się czasem znaleźć pozytywy w monotonnej codzienności, by w niej nie utonąć.
28 kwietnia 2014 15:59
czy ktos wymienial euro przez kantor internetowy?prosze podac link do dobrego kantoru
28 kwietnia 2014 16:45
kacha25

czy ktos wymienial euro przez kantor internetowy?prosze podac link do dobrego kantoru

www.internetowykantor.pl
28 kwietnia 2014 17:04
kacha25

Ja wymieniałam ,korzystałam z kantoru internowego powiązanego z bankiem w którym mam konto  . Najpierw wymieniłam 10 e  .
żeby zobaczyć jak to jest a  potem reszte ....Jestem zadowolona , obyło sie bez problemów i kurs euro był troche wyższy, niż w "normalnym" kantorze.
28 kwietnia 2014 17:13
Sprawdziłam właśnie ten internetowy-4,19 a w moim 4,18....różnica minimalna...
28 kwietnia 2014 19:20
kacha25

https://internetowykantor.pl/?gclid=CKCE0MLasrUCFchX3godTA0AgQ

Dziś wymieniałam. W sumie zajęło to pół godziny. Po kursie 4.2029
28 kwietnia 2014 19:22
Benita

https://internetowykantor.pl/?gclid=CKCE0MLasrUCFchX3godTA0AgQ

Dziś wymieniałam. W sumie zajęło to pół godziny. Po kursie 4.2029

A koszta przelewów -jakie?
28 kwietnia 2014 19:24
kasia63

Przelewy są bezpłatne.Ja mam w Aliorze i nie płace nic.
28 kwietnia 2014 19:27 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Dokładnie jak mówi Doris. Przelewy bezpłatne. Prowizji też oczywiście żadnej nie ma. Korzystam z tego kantoru już 2 lata. Póki co - odpukać - bez potknięć.
28 kwietnia 2014 20:08
kasia63

Sprawdziłam właśnie ten internetowy-4,19 a w moim 4,18....różnica minimalna...

Ja mam kantor blisko banku mojego i tam dostaje zawsze o conajmniej 5 groszy więcej niż kurs kupna.
28 kwietnia 2014 21:14
Ja korzystam z tego http://cinkciarz.pl/ i wielu moich znajomych też, w regulaminie masz podaną tabelę z jakimi bankami przelewy są bezpłatne.
29 kwietnia 2014 00:14 / 4 osobom podoba się ten post
Hm, wnuczek mojej demencyjnej babci zamontował dla niej klucz w drzwiach wyjściowych, bo domagała się go uparcie, taki specjalny, którego nie można wyciągnąć, trzymany na specjalnym, metalowym zawieszaczu. Jednak efekt będzie taki, ze córka zacznie zaliczać wizyty matki po parę razy dziennie, bo mieszka obok i jest dla niej łakomym kąskiem, mimo że odwiedza ją co drugi dzień i rozmawia po 2 godziny. Babcia raczej daleko nie ucieknie, gdyż nie lubi zbytnio chodzic, ale i tak muszę podwoić czujność.   Pomysł z kluczem jest umiarkowanie mądry, lecz tak sobie myślę, że rodzina chorego musi przerobić na własnej skórze pewne problemy, by dotarła do niej powaga tej choroby. Opiekunka z Polski daje im łaskawie tę szansę, hi, hi...
29 kwietnia 2014 06:12
romana

Hm, wnuczek mojej demencyjnej babci zamontował dla niej klucz w drzwiach wyjściowych, bo domagała się go uparcie, taki specjalny, którego nie można wyciągnąć, trzymany na specjalnym, metalowym zawieszaczu. Jednak efekt będzie taki, ze córka zacznie zaliczać wizyty matki po parę razy dziennie, bo mieszka obok i jest dla niej łakomym kąskiem, mimo że odwiedza ją co drugi dzień i rozmawia po 2 godziny. Babcia raczej daleko nie ucieknie, gdyż nie lubi zbytnio chodzic, ale i tak muszę podwoić czujność.   Pomysł z kluczem jest umiarkowanie mądry, lecz tak sobie myślę, że rodzina chorego musi przerobić na własnej skórze pewne problemy, by dotarła do niej powaga tej choroby. Opiekunka z Polski daje im łaskawie tę szansę, hi, hi...

U mojej PDP mają zamontować klucze w czterech drzwiach balkonowych, ciekawe czy podczas mojego urlopu coś się zmieni. Z koleżanka czekamy już z dobre trzy miesiace.
29 kwietnia 2014 08:05 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry i oby rzeczywiście był dobry!

Jako stary konserwatysta witam się ze wszystkimi tutaj, a nie w powitajkach, bo pamiętam jak przez parę lat opiekunkowo zawsze wpadało w to miejsce, by przecierać swoje zaspane oczęta i powiedzieć coś miłego już od rana, albo się pożalić z powodu niewyspania.
A teraz idę się przywitać czule z dobrą przyjaciółką- Kawusią!

Samych wzorowych pdp każdemu dzisiaj życzę!