Na wyjeździe #8

29 kwietnia 2014 16:52
kasiachodziez

Moja radość z neta nie trwała długo sąsiadka dała mi hasło do jej rutera ale zaraz potem go wyłaczyła bo jak to niemiec boi się że ja mogę "przeczytac"coś z jej komp.tłumaczyłam że to jest niemożliwe ale ktoś jej nagadał bzdur i nic nie zrobie.Załadowałam sobie net w tel.ale kiepsko działa zasięgu prawie zero,strony się ładują wiecznośc.

A może po prostu boi się że coś będziesz ściągać jakieś filmiki albo muzykę. Oni za to slone kary płacą.

A może już na coś wlazłaś?
29 kwietnia 2014 16:53
scarlet

Ja z tym Sonntag i Samstag miałam długi czas problem.
Jakoś tak Sonntag bardziej mi pasował do naszej soboty.
Dopiero potem wzięłam sposobem i wbiłam sobie do łba,
że idą alfebetycznie Samstag potem Sonntag.

Po prostu powiedz że się pomyliłaś.
Jak zaprosili, to chyba jeden dzień nie robi różnicy.

Dobry pomysł z tym alfabetem bo ja też czasami się łapię, że przekręcę :)
29 kwietnia 2014 16:57
scarlet

No to kolejna jestem, która niedzielę ma w sobotę i na odwrót...
29 kwietnia 2014 16:58
Ja jeszcze mylę wtorek- Donnerstag z czwartkiem Dinnerstag
29 kwietnia 2014 17:02
emi

No to kolejna jestem, która niedzielę ma w sobotę i na odwrót...

ja tez kiedys to myslilam ale wzielam sie na sposob i jest taki program immer wieder Sonntag i to zawsze jako ze w niedziele leci to tak sobie zakodowalam ze Sonntag to niedziela hehhe
29 kwietnia 2014 17:05
Gosia 1234

Ja dzisiaj po nowym doswiadczenie w DE. Przyszła rano najbogatsza córka babci i mówi ze posprzata w ogrodzie.
Ja zajmowałam sie domkiem a Ona zajmowała sie grzadkami. Na koniec powiedziała ze mam jej zapłacic 20 Euro z domowych pieniazków.
A ja naiwna myslałam ze mamie pomaga sie od tak z dobrego serca hahaha.
No cóz znowu jestem madrzejsza.

własnie niemcy tacy skapi sa .... nie wiem od czego to zalezy ze wlasnie tak poprostu nie moga pomoc tak o bezintersownie swoim bliskim .. i jeszcze jak wspomnialas nabogatsza corka i 20 e wziela to juz calkiem smiech na sali ..
ivanilia40

Chyba ci chodziło o Dienstag?  Żle napisałaś ten wtorek hahah
ivanilia40

Ja też! W rozmowie muszę się zatrzymać i pomyśleć.
29 kwietnia 2014 17:07
MeryKy

A może po prostu boi się że coś będziesz ściągać jakieś filmiki albo muzykę. Oni za to slone kary płacą.

A może już na coś wlazłaś?

Z neta sąsiadów korzystałam całe 10min.ona poprostu tego nie chce zmieniła hasło i koniec.
29 kwietnia 2014 17:07 / 2 osobom podoba się ten post
MeryKy

hehehe no ,mówiłam że sie myle hihi Pewnie,ze żle napisałam :)
29 kwietnia 2014 17:13 / 1 osobie podoba się ten post
MeryKy

A ja przeczytałam to, co powinno być napisane.
29 kwietnia 2014 17:14 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Wiecie co ,zaczynam podejrzewac ,ze moja PDP jednak ma juz objawy demecji lub czegoś gorszego.Zaliczylysmy własnie wizytę na klo i mówi ,zobacz czy tam tabletki nie ma!!!!Tabletki o 9ej brała.Mówie nie ma!!!!Nie może być!!!Nie znasz sie mowi daj widelec!!!!I dawaj gmerać w poszukiwaniach.....Ręce opadają......Widelec dałam najgorszyjaki był i wywaliłam....

a ze u Niemców nic sie zmarnować nie moze wiec gdyby babcia tabs znalazla Kaska by oplukala,wyplukala, osuszyla i do powtornego spozycia babci by dala. To co?nie lepiej widelec raz dwa wywalic?mialaś szczęscie po prostu:):)
29 kwietnia 2014 17:15 / 1 osobie podoba się ten post
Benita

A ja przeczytałam to, co powinno być napisane.

Bo my Benitko rozumiemy sie w półsłowa ,po pierwszych literach :):)
29 kwietnia 2014 17:15 / 3 osobom podoba się ten post
Binor

Wiem,wiem Emi. Najwazniejsze jednak,ze ma poczucie humoru i sie na nas nie obrazi:-)

Co mam się obrażać, jak Was lubię! A niedokładna bywam to fakt. Poza tym Mamuela i Mamusia piszą podobnie, więc o pomyłkę łatwo.
Poszłam dziś pofotografować niemieckie smaczki, bo jako esteta i fantasta ciekawy świata ciągle coś znajduję. A to plac zabaw z prawdziwą pompą, więc dzieciaki mogą się wyświnić w wodzie i błocie jak nieboskie stworzenia, przynajmniej teoretycznie, a to ładną skrzynkę na kwiaty z motywami starożytnej Grecji, a to pomnik kogoś o kim nie słyszałam, więc zaraz siadam i czytamw internecie. A dzisiaj znalazłam auto typu carawaning, taki domek na kołach i na nim z tyłu pisało
Za stary, by pracować,
za młody, by umrzeć
do podróżowania doskonały!

Przy naszych pdp zmordowanych przez demencję i Alzheimera i tępawych rodzinach trudno nam w niemiecką fantazję uwierzyć, lecz ja co jakiś czas spotykam jej przejawy. Najczęściej są śmieszne. Jak zimą czapki i szaliki nałożone rzeźbom na Moście Luipolda w Monachium.
29 kwietnia 2014 20:31
scarlet

Ja najnormalniej w świecie się zestresowałam,bo wcześniej też miałam problem,a w nosie..... nie będę nadużwała  n i e m i e c k i e j  gościnności.