Na wyjeździe #8

03 maja 2014 21:36
Masz racje z tym, ze glos to Daniel ma. I naprawde wyrobil sie chlopak:) Teraz chyba musimy miec nadzieje, ze Niemcy pozwola wygrac Anecie.
03 maja 2014 22:28 / 2 osobom podoba się ten post
scarlet

Mój MM też ma zproszenie w sierpniu na 2 tygodnie, a w lipcu córcia z Irlandi z Menem wpadnie na parę dni.

Ja też miałam 4 dniową wizytę męża, dzisiaj odjechał.Było miło i się skończyło.Dama gościła super :)))))))))))
03 maja 2014 23:21 / 1 osobie podoba się ten post
DSDS -nasi górą!!!!!!
04 maja 2014 06:23 / 1 osobie podoba się ten post
carrie

DSDS -nasi górą!!!!!!

Aneta byla najlepsza .
04 maja 2014 10:40 / 2 osobom podoba się ten post
Dzien dobry opiekunowo ! No to "powitajki" tez zalatwilem ha ha Moj dziadek w ten sloneczny niedzielny poranek powitał mnie sraczka hihi.Nie jest to zatrucie tylko reakcja na swego rodzaju stres.Otoz jak to czesto i gesto bywa kochana corka dziadka poinformowala go wczoraj ze ja w srode wracam do Polski i bedzie mial nowego opiekuna.Jak ja kocham te wszystko mowiace corki ha ha.Powiedziala sobie to tak na chlodno a dziadek juz przezywa i ciagle pyta jak to bedzie.Ona oczywiscie zabrala dupe w troki i pojechala do domu cala szczesliwa,a ja zostalem z problemem tlumaczenia dlaczego to tak no i ze sraczka dziadka na dokladke.Nic to Baśka.... (corka ma na imie Barbara)jak mawial pułkownik Wolodyjowski ha ha aby do środy.
04 maja 2014 10:50
Pewnie i kupie ale nie w niedziele
04 maja 2014 14:58
ORIM

No to może gorzka czekolada albo jajka na twardo? Próbowałeś? Ewentualnie rumianek na uspokojenie :)
04 maja 2014 15:11
mała

No to może gorzka czekolada albo jajka na twardo? Próbowałeś? Ewentualnie rumianek na uspokojenie :)

Daje rade,ale dzieki
04 maja 2014 15:30
Jak juz o sraczkach temat to moze ktos ma dobre rady na verstopfung moj dziadek potrafi nie walic po kilka dni nic nie dziala naniego kupilam krople laxoberal i jak mu zaaplikuje 18 kropelek to w przeciagu 8h sie zalatwi ale pozniej zas nic przez kilka dni , movicol nie dziala . aha zaczelam mu od 4 dni dawac lactulose lekarka zapisala wenn bedarf ale przeciez on caly czas potrzebuje cos bo sie nie zalatwi , jak tak przez te kilka dni mu zaaplikowalam te lactuloze 2 razy po 15 ml to wczoraj akurat pieknie na kibelek poszedl , ale juz glupia jestem czy to mozna tak codziennie dawac qpytalam wujka google ale tam jakos tak dziwniepisze ze dalej nie wiem czy codziennie dawac mozna . moze ktospodaje swoim pdp lactulose
04 maja 2014 15:44 / 1 osobie podoba się ten post
beata

Jak juz o sraczkach temat :-) :-) :-) :-) to moze ktos ma dobre rady na verstopfung:-) moj dziadek potrafi nie walic po kilka dni nic nie dziala naniego kupilam krople laxoberal i jak mu zaaplikuje 18 kropelek to w przeciagu 8h sie zalatwi ale pozniej zas nic przez kilka dni , movicol nie dziala . aha zaczelam mu od 4 dni dawac lactulose lekarka zapisala wenn bedarf ale przeciez on caly czas potrzebuje cos bo sie nie zalatwi , jak tak przez te kilka dni mu zaaplikowalam te lactuloze 2 razy po 15 ml to wczoraj akurat pieknie na kibelek poszedl , ale juz glupia jestem czy to mozna tak codziennie dawac :-) qpytalam wujka google ale tam jakos tak dziwniepisze ze dalej nie wiem czy codziennie dawac mozna . moze ktospodaje swoim pdp lactulose

Można podawać codziennie zarówno Lactulose jak i Movicol.  Możesz tylko zmniejszyć dawkę z 15 ml  na 5 na przykład ale u mnie lepiej sprawdza się właśnie Movicol, po pół miarki codziennie.
04 maja 2014 15:48 / 1 osobie podoba się ten post
ORIM

Niedawno moja PDP miała biegunkę bardzo mocną, podałam jej rumianek oraz oraz marchewke gotowaną puree bez żadnych przypraw. Pomogło!!!! 
04 maja 2014 15:52 / 1 osobie podoba się ten post
beata

Jak juz o sraczkach temat :-) :-) :-) :-) to moze ktos ma dobre rady na verstopfung:-) moj dziadek potrafi nie walic po kilka dni nic nie dziala naniego kupilam krople laxoberal i jak mu zaaplikuje 18 kropelek to w przeciagu 8h sie zalatwi ale pozniej zas nic przez kilka dni , movicol nie dziala . aha zaczelam mu od 4 dni dawac lactulose lekarka zapisala wenn bedarf ale przeciez on caly czas potrzebuje cos bo sie nie zalatwi , jak tak przez te kilka dni mu zaaplikowalam te lactuloze 2 razy po 15 ml to wczoraj akurat pieknie na kibelek poszedl , ale juz glupia jestem czy to mozna tak codziennie dawac :-) qpytalam wujka google ale tam jakos tak dziwniepisze ze dalej nie wiem czy codziennie dawac mozna . moze ktospodaje swoim pdp lactulose

Laktuloza w syropie najlepiej działa na czczo 15 ml. Podawaj zapobiegawczo co drugi dzień przed śniadaniem, aż się  unormuje...
04 maja 2014 15:55
Dzieki dziewczyny
04 maja 2014 16:40 / 1 osobie podoba się ten post
beata

Z lactuloze nie ma problemu.Mozesz podawac caly czas do kazdego posilku.W niemieckich szpitalach to norma w przypadku osob starszych.U moich PDP wszedzie gdzie bylem mieli przepisane przez lekarza wlasnie taka dawke co posilek.Poza tym swietne sa śliwki suszone ( kupisz w Aldi).Jak nie chce ich jesc to wystarczy zalac goraca woda i jak ostygnie podawac do picia
04 maja 2014 16:52
beata

Odnośnie syropu lactulose to moja PDP przyjmuje zawsze naczczo i codziennie oprócz tego gdy po śniadaniu ogląda tv daję jej jeszcze 3-4 szt śliwek suszonych.Jak do tej pory większych problemów nie ma a jeżeli są to syrop dostaje jeszcze raz przed obiadem.U niej to działa już od długiego czasu ale syrop dostaje regularnie.