Na wyjeździe #8

10 maja 2014 21:19 / 5 osobom podoba się ten post
greenandy

Kasia ty pracujesz jako opiekunka? Marnujesz talent...chcialabym i o mnie jakis wiersz,tylko ze ja nijaka jestem weny nie poczujesz

Sama wenę poczujesz 
Jak dostaniesz w skórę!
Nijakie, moja droga
To są w jezdni dziury!
Nigdy,ale to nigdy
Tak o sobie nie mów
Moja Greenadelko
Wszak opiekunką
Jesteś
Więc już jesteś 
Wielka!!!

10 maja 2014 21:21 / 2 osobom podoba się ten post
To nie my na tym obrazku,tylko nasze podopieczne,bawia sie we własnym gronie,my tam w ciemnym tle obsciskujemy sie z przystojniakami,swiatło zgaszone ,to nie widac
10 maja 2014 21:22
kasia63

Sama wenę poczujesz 
Jak dostaniesz w skórę!
Nijakie, moja droga
To są w jezdni dziury!
Nigdy,ale to nigdy
Tak o sobie nie mów
Moja Greenadelko
Wszak opiekunką
Jesteś
Więc już jesteś 
Wielka!!!

Kasia kocham cie
10 maja 2014 21:34 / 5 osobom podoba się ten post
greenandy

Kasia ty pracujesz jako opiekunka? Marnujesz talent...chcialabym i o mnie jakis wiersz,tylko ze ja nijaka jestem weny nie poczujesz

Kasia nie marnuje talentu, tylko go hojnie rozdziela w barwnym i fascynującym świecie pogromców niemieckiej, emerytalno-demencyjnej samotności.
Wśród literatów schodziłaby na psy, pijąc na umór i puszczając się bez umiaru, jak wypada będąc w tym środowisku. A tak, pozostaje zdrowa na ciele i umyśle i do tego ciągle bardzo zdolna!

Alexia, nie wierzę własnemu szczęściu, spotkanie z Tobą jest lepsze od wizyty w Muzeum Sztuki Egipskiej, a wiesz ile dla mnie zwiedzanie znaczy...

10 maja 2014 21:41 / 2 osobom podoba się ten post
romana

Kasia nie marnuje talentu, tylko go hojnie rozdziela w barwnym i fascynującym świecie pogromców niemieckiej, emerytalno-demencyjnej samotności.
Wśród literatów schodziłaby na psy, pijąc na umór i puszczając się bez umiaru, jak wypada będąc w tym środowisku. A tak, pozostaje zdrowa na ciele i umyśle i do tego ciągle bardzo zdolna!

Alexia, nie wierzę własnemu szczęściu, spotkanie z Tobą jest lepsze od wizyty w Muzeum Sztuki Egipskiej, a wiesz ile dla mnie zwiedzanie znaczy...

No wiesz Romana!!!!!!!!!!!!!Z rzeczy na P wśród literatów, mnie ineteresuje jedynie Pulitzer:):):):)Picie na umór i łajdactwa to działka popełniaczy harlekinów:):):)
10 maja 2014 21:52 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

No wiesz Romana!!!!!!!!!!!!!Z rzeczy na P wśród literatów, mnie ineteresuje jedynie Pulitzer:):):):)Picie na umór i łajdactwa to działka popełniaczy harlekinów:):):)

Żeby Pulitzera dostać, musiałabyś do Hameryki pojechać, albo przynajmniej dać się przetłumaczyć na angielski. Poza tym nie wiem, czy oni dają za poezję, ale nawet jeśli nie, to mogą zawsze zrobić wyjątek. Póki co trzeba Twoje dzieła zebrać w kupę, bo szlaja się toto po różnych tematach. Jedna osoba miałaby pracy po kokardy, lecz myśl mię pewna naszła...

Hejka, miłośnicy Kasi - przejrzycie jakiś dział i utwory Kasi skrzętnie przepiszecie? Samych Poskarzyjek jest już 7 tomów, więc nie bijcie się i nie kłóćcie, pracy starczy dla każdego!!!! Asik obiecała wysłać swoje wspomnienia opiekuńcze do Znaku, a Kasi moglibyśmy pomóc inaczej. Są chętni? 
10 maja 2014 21:59
romana

Żeby Pulitzera dostać, musiałabyś do Hameryki pojechać, albo przynajmniej dać się przetłumaczyć na angielski. Poza tym nie wiem, czy oni dają za poezję, ale nawet jeśli nie, to mogą zawsze zrobić wyjątek. Póki co trzeba Twoje dzieła zebrać w kupę, bo szlaja się toto po różnych tematach. Jedna osoba miałaby pracy po kokardy, lecz myśl mię pewna naszła...

Hejka, miłośnicy Kasi - przejrzycie jakiś dział i utwory Kasi skrzętnie przepiszecie? Samych Poskarzyjek jest już 7 tomów, więc nie bijcie się i nie kłóćcie, pracy starczy dla każdego!!!! Asik obiecała wysłać swoje wspomnienia opiekuńcze do Znaku, a Kasi moglibyśmy pomóc inaczej. Są chętni? 

Romanka-ja sama dla siebie Pulitzera wymyślę,ot co:):):)Spokojnie ,to tylko rymowanki prościutkie-Was mają bawić,ja się "literacko" wyżywam i tak jest dobrze.Może kiedys coś rzeczywiscie z tym zrobię,ale dla innego odbiorcy, "spoza"90% będzie nieczytelna bo to rymowanki forumowe:):):):)Więc póki co ambicji wydawniczych nie mam:)
10 maja 2014 22:18 / 2 osobom podoba się ten post
kasia63

Alince się zachciało
Niedorajdą zostać:)
Myśli karierę
Na swym pechu
Zrobić
I sławną
W D zostać:):)
Ach,cóż to
Za postać!
Kara za brzydkie
Filmy
To dla niej
Za mało 
Juz nawet 
Pod samochód rzucac
Chciała ciało
I w sklepie zakrecona
Niczym karuzela
A jutro
Dzień wesoły 
Bo przecież 
Niedziela:)
Alinka 
Ty pod łózkiem
Dziś
Dla bezpieczności
Weź kołdrę i podusię
Tam złóż swoje kości
Nawet jak
Sufit spadnie
Wyrko Cię
Ochroni
Bo z pechem 
Trzeba walczyć
I nie składać broni:):):):)

Kasiu! No nie mogłam, musiałam się uśmiechnąć. Dzięki.

10 maja 2014 22:31 / 1 osobie podoba się ten post
Czytam sobie, buzia sie smieje i ani sie obejrzę a dotrwam do końca tego festiwalu Eurowizji;))))nasi w finale, kciuki 3mac;))
10 maja 2014 22:39 / 2 osobom podoba się ten post
mleczko47

42 to ja mam na obu nogach.

42????Kudy Waćpani do powozu???Kajakiem Waszmość ,kajakiem albo inną jaką krypą:):):):)
10 maja 2014 22:40
Alina

Kasiu! No nie mogłam, musiałam się uśmiechnąć. Dzięki.

I o to dokładnie mi chodziło:):):):)
10 maja 2014 22:53 / 9 osobom podoba się ten post
Mycha

Hehehe, to juz idź te 600 km tylko nie wal z liścia. Może w niewiedzy mąż będzie sprawniejszy ???   Albo nowa kobieta inaczej na niego podziała ?? Musze się Twojej imprezie przyjżeć ;-))

No to hulamy !!!! 

Włochatymi nóżkami
Udka w celulicie
Któż dziewczętom
Zabroni
Powywijać skrycie
Hulają więc
Na sztelach
Dookoła
Łóżka
Za partnera
Im musi
Wystarczyc poduszka:)
Tancuja więc
Kanakana
I inne poleczki
Bo nikt 
Tak nie potrafi
Jak opiekuneczki:):):)

10 maja 2014 23:44 / 4 osobom podoba się ten post
kasia63

Włochatymi nóżkami
Udka w celulicie
Któż dziewczętom
Zabroni
Powywijać skrycie
Hulają więc
Na sztelach
Dookoła
Łóżka
Za partnera
Im musi
Wystarczyc poduszka:)
Tancuja więc
Kanakana
I inne poleczki
Bo nikt 
Tak nie potrafi
Jak opiekuneczki:):):)

I nikt nam tak czasu pieknie nie umila jak Kasia63 swoimi wierszykami!! Rozbawia ,pociesza ,utwierdza w pewnosci ze opiekunki to dobre dziołszki !!! Kasiu jak sklecisz tomik ze swoich wierszykow to jakupuje pierwy i poprosze o autograf!!
11 maja 2014 07:00 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

42????Kudy Waćpani do powozu???Kajakiem Waszmość ,kajakiem albo inną jaką krypą:):):):)

sumując obie stopy to ja mam 42,tylko powozem.
11 maja 2014 07:22 / 1 osobie podoba się ten post
Ja mam niestety 42-43 ;-) ale to powinno być w poskarżyjkach