Przepis na sernik.No za ch...rę nie mogę go znależc.Taki co mi się uda ,może z mlekiem i budynkiem.Taki fajny przepis miałam i nul.Mam na początku pażdziernika mus ,żeby coś upiec i o serniku pomyślałam.pliss.
Przepis na sernik.No za ch...rę nie mogę go znależc.Taki co mi się uda ,może z mlekiem i budynkiem.Taki fajny przepis miałam i nul.Mam na początku pażdziernika mus ,żeby coś upiec i o serniku pomyślałam.pliss.
Wisienko,mam przepis na ciasto drożdżowe,które ZAWSZE sie udaje,jak chcesz to Ci kopsnę na forum...
Na 47stronie jest "moj"przepis na sernik, latwy, ze dziecko moze upiec, a na 48 Michasi. Ciut bardziej skomplikowanym:-)
DROŻDŻOWE:
10dkg drożdży (wyjętych z lodówki dzień przed)
1 szklanka cukru
1 cuk.waniliowy
5 jaj(wyjątych z lodówki dzień przed)
1 szklanka oleju
3/4 szklanki zimnego mleka
4 szklanki mąki
szczypta soli
WYKONANIE:
Wszystkie składniki wrzucamy do jakiejś np.miseczki,dokładnie w takiej kolejności jak są podane składniki,przykrywamy i zostawiamy dosłownie na kilka godzin (4,5,6 godz.)
Następnie miksujemy przez dłuższą chwilę,by składniki dokładnie połaczyć.
Wylewamy ciasto na blachę wyścielona papierem (blaszka duża,bo fajnie urośnie)
Na ciasto układamy gęsto owoce (obojetnie jakie) i na to kruszonke zrobioną najlepiej dzień przed pieczenie.
KRUSZONKA:
1/2 kostki masła
1/2 szklanki cukru
1 szklanka mąki
Masło z mąką posiekać,dodać cukier i szybko wyrobić,że tłuszcz nie roztopił się za bardzo (musi być sypkie),wstawić do lodówki i na drugi dzień zużyć.
Napewno się uda,zawsze takie robię,jest fajne,bo wilgotne i nie zapycha buzi:yo:
Basiu podaj mi ten przepis na babke drozdzowa z rodzynkami. Lubie piec, a takiego przepisu nie mam. Sorki, ze dopiero teraz odpowiadam, ale rzadko zaglądam tu ostatnio.
Do ciasta drożdzowego zamiast mleka można dodać jogurt naturalny,jest o niebo lepsze .
Tereniu zrob sernik Michasi -REWELACJA-Ja robilam w piatek dla znajomego-zachwyceni smakiem.Pieknie wyrosl i nie opadl.Zapomnialam zrbic zdjecie:(
Basia dzięki .Piekę rzadko ,za chwilę zapomnę jak się gotuje i piecze.Tu w De nie mam dla kogo,PDP wszystko w wersji zmiksowane ,a sobie coś zawsze upichcę.W domu jestem rzadko.buuu.
Wszystko ucieram mikserem tylko biała mieszam delikatnie łyżka drewnianą:gotowanie: