Dziękuję :przytula:


Dziękuję :przytula:
Czekam z niecierpliwoscia,mam orzechy mielone i nie wiem co z nich zrobic:)
Michasiu, drożdżowe mnie przerasta, ale wrzuć przepis na kruszonkę, bo wyglada tak, jak moja nie wygląda nigdy ;(..
Nie piszcie że możecie podać tylko podawajcie;).Zawsze cos sie wybierze;)
Po mojemu- proste ciasto to takie które nie wymaga zagniatania.Bo zagniatać nie umiem i już.Z tego powodu nie umiem tez zrobić pierogów,kopytek,klusek śląskich itp.No niestety.
Nie piszcie że możecie podać tylko podawajcie;).Zawsze cos sie wybierze;)
Po mojemu- proste ciasto to takie które nie wymaga zagniatania.Bo zagniatać nie umiem i już.Z tego powodu nie umiem tez zrobić pierogów,kopytek,klusek śląskich itp.No niestety.
Już podaję: - 8 łyżek mąki
- 4 łyżki masła
- 4 łyżki cukru
i kruszonka gotowa :)
Michasiu, masło ma być zimne, czy w temperaturze pokojowej? Łyżki czubate, czy płaskie?
Widzisz, jakie to skomplikowane może być :(?
Michasiu, masło ma być zimne, czy w temperaturze pokojowej? Łyżki czubate, czy płaskie?
Widzisz, jakie to skomplikowane może być :(?
Cukier puder czy zwykły? Bo różne są szkoły na ten temat.
Michasiu dziękuję za przepis ale ja naprawdę nie zagniotę ciasta na pierogi.Nie ma szans.Próbowałam,nie udało się nigdy.Rączki nie te i już:(
Tyle pytań, a tylko trzy składniki :D