05 listopada 2014 16:15 / 3 osobom podoba się ten post
Widzę że większość z was nie ma bladego pojęcia co te centusie z Krakowa pod nazwą Aterima oferuje w swojej oferciewięc krótko objaśnię
1) zarobki które oferują oscylują w granicach 1000EUR, co jest pierwszym kłamstwem bo płacą w złotówkach i to po swoim przeliczniku dla przykładu podam że w październiku 2014 przeliczyli mi po kursie 4,05 gdzie kurs kantorowy i to w stolicy Centusiów (czytaj Krakowa) wynosił 4,20 szybko licząc w ten sposób okradli mnie równiutkie 150,00zł
2)składki są odprowadzane od kwoty 400EUR resztę na pasku płacy przedstawiają jako koszty dojazdu
3)co najbardziej mnie denerwuje, to składki są odprowadzane tylko wtedy gdy jesteś w pracy w Niemczech, podczas przestoju masz opłacane tylko ubezpieczenie zdrowotne. łatwo więc przekalkulować że do emerytury po przepracowanych u nich 2 latach tylko jeden rok masz zaliczony
4)składkę na fundusz pracy płacą jak im się podoba, więc raz ci zapłacą innym razem nie, a i to jeśli ci zapłacą to oczywiście tylko wtedy gdy jesteś na zleceniu w Niemczech, podczas przestoju w Polsce nie masz opłacanych składek na fundusz pracy co znaczy że w razie choroby nie możesz pójść na chorobowe tzw L4, no w zasadzie to możesz tylko że pieniędzy od ZUSu nie dostaniesz żadnych, więc jak nie masz odłożonych pieniędzy albo kogoś z rodziny co cie będzie utrzymywał to zdychaj sobie pod płotem.
5)Pensja na konto wpływa nie wcześniej niż 15-16 każdego miesiąca gdyż w umowie jest zapis ze wypłate przelewa się każdego 10 robczego dnia miesiąca, gdy czyta się umowę nie jest się w stanie tego skojażyć, jeszcze raz twierdze, złodzieje i krętacze oraz centusie ta srA'terima.
A teraz coś na temat miłej obsługi i świetnej koordynacji ze strony Aterimy MED.niech ktoś sobie odpowie na pytanie czy by nie był miły dla tak dojnej krowy jakie my reprezentujemy swoją osobą, nam dają marne 1000EUR a od naszego pacjęta doją 1800EUR, po opłaceniu jakichś tam kosztów na czyściutko zostaje im za naszą harówkę 500-600EUR/m jak by ktokolwiek z was miał tak dojną krowe to by się do niej nie uśmiechał? Aterima to złodzieje i wszystkie inne jej podobne firmy z polski wcale nie są lepsze.Zaprzyjaźniłem się tutaj z pielęgniarkami i pielęgniarzami którzy przychodzą do mojej pacjentki i podpytałem ich jak to wygląda w przypadku pracy przez niemieckiej pflegedienst i się dowiedziałem, zmiany są co 2 tygodnie na prace dostaje się prawdziwą umowę o prace a nie śmieciowe zlecenie, za te dwa tygodnie przepracowane pensja jest w kwocie od 1000,00EUR do 1500,00EUR na łape, więc co tu gadać, Polska to złodziejskie państwo bo pozwala na taki wyzysk swoich obywateli a Aterima zalicza się do jednej z gorszych firm w tej branży
JESZCZE RAZ PODKREŚLE, KRĘTACZE I ZŁODZIEJE!!!i
radze wam jeśli decydujecie się na wyjazd przez Aterimo-podobną firmę to wybierajcie firmy nie z Krakowa, niech centusie okradają swoich.
Karte EKUS dają ale bardzo niechętnie, trzeba im bardzo suszyć głowę, w moim przypadku cała procedura wyrobienia karty trwała 5 miesięcy oni wychodzą z założenia że prywatne ubezpieczenie które oferują za 2zł dziennie jest wystarczające, po przeczytaniu jednak dokładnie Ogólnych Warunków Ubezpieczenie okazuje sie ze to ubezpieczenie jest prawie nic nie warte a 60zł które potrącają miesięcznie z twojej wypłaty to tak jak by wyżucić w błoto, po prostu szkoda gęby na tą firme