ATERIMA MED Zobacz profil firmy

Zarobki
5 / 5
Warunki umowy
5 / 5
Jakośc obsługi
5 / 5
Dopasowanie oferty
5 / 5
Liczba oddziałów
4 / 5
14 września 2014 11:05
ja wypełniałam wszelkie formularze,w tym A-1,kartę dostałam po zakończeniu współpracy ha ha ha ha (po ok.roku),szkoda gadać..........

14 września 2014 11:10
iskierka

czy ktokolwiek z was otrzymał kartę ekuz? zamiast " prywatnego ubezpieczenia"? czy otrzymanie karty ekuz na wyjazd do pracy jest potwierdzeniem ze pracodawca ubiega się dla pracownika o formularz a1? proszę o odpowiedzi osób które otrzymały taką kartę ...

pani z NFZ wyrażnie mi powiedziała-jeśli była pani u lekarza w DE i nie miała przy sobie karty EKUZ,nie była pani ubezpieczona........................Aterima to potwierdziła oddając pieniądze za rachunek od lekarza rodzinie PDP...........bez komentarza..................Dziewczęta i Chłopcy-pilnujcie swoich interesów!
19 września 2014 11:30 / 1 osobie podoba się ten post
Pracuje teraz po raz drugi w tej firmie i zawsze otrzymywalam EKUZ . Wykupuje rowniez ubezpieczenie prywatne bo nie jest drogie i warto je miec . Raz juz mialam problemy zdrowotne za granica i niestety na ekuz nie moglam liczyc - bo ubezpieczenie nie obejmowalo . Musialam wtedy przedwczesnie zjechac do Polski .
22 września 2014 12:27
iskierka

czy ktokolwiek z was otrzymał kartę ekuz? zamiast " prywatnego ubezpieczenia"? czy otrzymanie karty ekuz na wyjazd do pracy jest potwierdzeniem ze pracodawca ubiega się dla pracownika o formularz a1? proszę o odpowiedzi osób które otrzymały taką kartę ...

Ja zawsze mam EKUZ w ręku jak wyjeżdżam . Z tego co wiem , to trochę urzędy zawalają sprawę z wydawaniem ekuza . Problem z dostaniem ekuza mają nowi pracownicy , albo ci ktorzy muszą jechac nagle na zastępstwo , bo jak jestem w kraju między jedną stellą a drugą , to o mój ekuz występują wczesniej i mam go w ręku jak jade . Jak jechałam kiedyś na nagłe zastępsto to pojechałam bez ekuza, bo w nfz nie wydali , ale firma dosłała mi go po kilku dniach .
09 października 2014 21:01
Ja wybieram się niedługo do Aterimy, żeby umowę podpisać. Mam nadzieję, że dobrze wybrałam. Przerażają mnie jedynie wpisy o karach.
30 października 2014 12:14 / 1 osobie podoba się ten post
annaan

ja mam niestety złe doświadczenia. pani z Krakowa była tak niemiła. Pretensje że nie może się do mnie dodzwonić i że nie odbieram. Telefon to przecież nie smycz, mam prawo nie odebrać. Jak dzwonię to mówi, że jak znajdzie czas to oddzwoni.
Jedna pani mówi inaczej o warunkach a druga inaczej. Ciekawe jakby było w umowie? pewnie jeszcze inna wersja.

Ja tez podpisywałam umowę w Krakowie,chyba miałam szczęście bo trafiłam na wesołą osobę.Jeszcze jeden kwiatek do ogródka,muszę powiedziec że mam kontakt z dwiema paniami koordynatorkami,p.Justyną i p.Małgosią ,i jestem zawsze na 100%doinformowana.Co by nie było tak cukierkowo,to jedno mnie wk..... ,że nie mogę odbierać mojej pensji w euro.Może jest jakiś sposób żeby się dało?

03 listopada 2014 22:14
Panie pracujące w Aterimie mam pytanie. Czy po podpisaniu wstępnej umowy z Aterimą mogę wyjechać z inną firmą? Rodzinki zaproponowane przez Aterimę mnie odrzucają, a zależy mi na pracy.
04 listopada 2014 07:54 / 1 osobie podoba się ten post
agrafka

Panie pracujące w Aterimie mam pytanie. Czy po podpisaniu wstępnej umowy z Aterimą mogę wyjechać z inną firmą? Rodzinki zaproponowane przez Aterimę mnie odrzucają, a zależy mi na pracy.

Umowa zlecenie to nie cyrograf z diabłem, więc możesz wyjechać z inną firmą.
04 listopada 2014 08:40
agrafka

TTego to nie wiem,ja zaraz po podpisaniu umowy dostałam propozycję pracy,ale to ja nie chciałam tam jechać(było ich jeszcze cztery),dopiero za piątym razem było coś dla mnie no jestem tu już ponad rok(z przerwmi na urlop)
04 listopada 2014 10:53 / 1 osobie podoba się ten post
Daria01

Umowa zlecenie to nie cyrograf z diabłem, więc możesz wyjechać z inną firmą.

Masz umowę podpisaną ale tam wyraźnie pisze że do podjęcia przedstawionego   miejsca świadczenia usług umowa do niczego nie zobowiązuję  ,ale jest dobrze powiadomić o rezygnacji firmę ,żeby nie palić za sobą mostów zawsze można wrócić  
04 listopada 2014 12:15 / 1 osobie podoba się ten post
elutka

Masz umowę podpisaną ale tam wyraźnie pisze że do podjęcia przedstawionego   miejsca świadczenia usług umowa do niczego nie zobowiązuję  ,ale jest dobrze powiadomić o rezygnacji firmę ,żeby nie palić za sobą mostów zawsze można wrócić  

Też tak uważam.
05 listopada 2014 16:15 / 3 osobom podoba się ten post
Widzę że większość z was nie ma bladego pojęcia co te centusie z Krakowa pod nazwą Aterima oferuje w swojej oferciewięc krótko objaśnię

1) zarobki które oferują oscylują w granicach 1000EUR, co jest pierwszym kłamstwem bo płacą w złotówkach i to po swoim przeliczniku    dla przykładu podam że w październiku 2014 przeliczyli mi po kursie 4,05 gdzie kurs kantorowy i to w stolicy Centusiów (czytaj Krakowa) wynosił 4,20 szybko licząc w ten sposób okradli mnie równiutkie 150,00zł

2)składki są odprowadzane od kwoty 400EUR resztę na pasku płacy przedstawiają jako koszty dojazdu

3)co najbardziej mnie denerwuje, to składki są odprowadzane tylko wtedy gdy jesteś w pracy w Niemczech, podczas przestoju masz opłacane tylko ubezpieczenie zdrowotne. łatwo więc przekalkulować że do emerytury po przepracowanych u nich 2 latach tylko jeden rok masz zaliczony

4)składkę na fundusz pracy płacą jak im się podoba, więc raz ci zapłacą innym razem nie, a i to jeśli ci zapłacą to oczywiście tylko wtedy   gdy jesteś na zleceniu w Niemczech, podczas przestoju w Polsce nie masz opłacanych składek na fundusz pracy co znaczy że w razie   choroby   nie możesz pójść na chorobowe tzw L4, no w zasadzie to możesz tylko że pieniędzy od ZUSu nie dostaniesz żadnych, więc jak nie masz   odłożonych pieniędzy albo kogoś z rodziny co cie będzie utrzymywał to zdychaj sobie pod płotem.  

5)Pensja na konto wpływa nie wcześniej niż 15-16 każdego miesiąca gdyż w umowie jest zapis ze wypłate przelewa się każdego 10 robczego dnia    miesiąca, gdy czyta się umowę nie jest się w stanie tego skojażyć, jeszcze raz twierdze, złodzieje i krętacze oraz centusie ta srA'terima.

A teraz coś na temat miłej obsługi i świetnej koordynacji ze strony Aterimy MED.niech ktoś sobie odpowie na pytanie czy by nie był miły dla tak dojnej krowy jakie my reprezentujemy swoją osobą, nam dają marne 1000EUR a od naszego pacjęta doją 1800EUR, po opłaceniu jakichś tam kosztów na czyściutko zostaje im za naszą harówkę 500-600EUR/m jak by ktokolwiek z was miał tak dojną krowe to by się do niej nie uśmiechał? Aterima to złodzieje i wszystkie inne jej podobne firmy z polski wcale nie są lepsze.Zaprzyjaźniłem się tutaj z pielęgniarkami i pielęgniarzami którzy przychodzą do mojej pacjentki i podpytałem ich jak to wygląda w przypadku pracy przez niemieckiej pflegedienst i się dowiedziałem, zmiany są co 2 tygodnie na prace dostaje się prawdziwą umowę o prace a nie śmieciowe zlecenie, za te dwa tygodnie przepracowane pensja jest w kwocie od 1000,00EUR do 1500,00EUR na łape, więc co tu gadać, Polska to złodziejskie państwo bo pozwala na taki wyzysk swoich obywateli a Aterima zalicza się do jednej z gorszych firm w tej branży  
JESZCZE RAZ PODKREŚLE, KRĘTACZE I ZŁODZIEJE!!!i
radze wam jeśli decydujecie się na wyjazd przez Aterimo-podobną firmę to wybierajcie firmy nie z Krakowa, niech centusie okradają swoich.  

Karte EKUS dają ale bardzo niechętnie, trzeba im bardzo suszyć głowę, w moim przypadku cała procedura wyrobienia karty trwała 5 miesięcy oni wychodzą z założenia że prywatne ubezpieczenie które oferują za 2zł dziennie jest wystarczające, po przeczytaniu jednak dokładnie Ogólnych Warunków Ubezpieczenie okazuje sie ze to ubezpieczenie jest prawie nic nie warte a 60zł które potrącają miesięcznie z twojej wypłaty to tak jak by wyżucić w błoto, po prostu szkoda gęby na tą firme
05 listopada 2014 18:29
Witaj alfred,pracuję niedługo w tej firmie,wcześniej były dwie inne,nie chcę absolutnie bronić Aterimy ,mam jednak pytania.Z tego co piszesz też tu pracujesz,miałes więc możliwość zapoznania sie z umową i zgodziłeś się na ich warunki.Z tym euro ,no ja tez chciałabym w tej walucie,ale podobno nie ma takiej mozliwości.Znasz może taką firmę co płaci wszystkie socjalne,nawet gdy siedzimy w domu(urlop).Jeśli tak proszę o namiary.Pozdrawiam
06 listopada 2014 08:27 / 2 osobom podoba się ten post
teresa-p

Witaj alfred,pracuję niedługo w tej firmie,wcześniej były dwie inne,nie chcę absolutnie bronić Aterimy ,mam jednak pytania.Z tego co piszesz też tu pracujesz,miałes więc możliwość zapoznania sie z umową i zgodziłeś się na ich warunki.Z tym euro ,no ja tez chciałabym w tej walucie,ale podobno nie ma takiej mozliwości.Znasz może taką firmę co płaci wszystkie socjalne,nawet gdy siedzimy w domu(urlop).Jeśli tak proszę o namiary.Pozdrawiam

Ja nie rozumiem co jest lepszego w płacy w euro niż w złotówkach? Przecież na jedno wychodzi. Alfred ja zawsze dostaję wypłatę przed 14 stym każdego miesiąca. Zawsze jest zgodnie z umową.
06 listopada 2014 12:35 / 2 osobom podoba się ten post
Alfred wystarczy przeczytać umowę żeby wiedzieć co oferują w ofercie. Co do kursów walut to wiem, ze przelicznik jest wg. chyba brebanku . To że kurs w jakimś kantorze jest inny innego dnia i straciłeś, to nie znaczy że kurs nie mógł wzrosnąć - wtedy byś zyskał. Z tą składką na Fundusz Pracy chyba coś Ci się pomyliło. Ta składka na nie ma nic wspólnego z L4 i jakimikolwiek uprawnieniami zleceniobiorcy. Przelew z wynagrodzeniem też jest zawsze wcześniej niż połowa miesiąca. Może ja miałam zawsze pecha w innych firmach, ale zawsze go dostawałam później. AT płaci najszybciej i nie sądzę żeby robili przelewy jednym opiekunkom wcześniej o tydzień czasu niż innym. Od obecnej stelli zarabiam znacznie więcej niż piszesz że jest to górna granica. Fakt że na podwyżkę musiałam zdawać egzaminy językowe, ale skoro znam lepiej język niż na początku, to dlaczego mam nie walczyć o większą kasę?