ATERIMA MED Zobacz profil firmy

Zarobki
5 / 5
Warunki umowy
5 / 5
Jakośc obsługi
5 / 5
Dopasowanie oferty
5 / 5
Liczba oddziałów
4 / 5
10 sierpnia 2014 21:03
betrojer

I jeszcze odnośnie części trzeciej. Przypomniałem sobie, że była też historyjka, że moja podopieczna się przewróciła, miała straszne bóle i że musiałem zadzwonić po karetkę, a następnie o zdarzeniu poinformować rodzinę. Coś było jeszcze o szpitalu, ale nie kojarzę. Jak sobie przypomnę, to napiszę.

Bardzo Ci dziękuję Betrojer za szczegółową relację :) Teraz jeszcze bardziej się stresuję :/ Na takim poziomie nie dam sobie rady z tym testem :( A szkoda bo pilnie potrzebuję pracy. 
11 sierpnia 2014 07:52
krasna

Bardzo Ci dziękuję Betrojer za szczegółową relację :) Teraz jeszcze bardziej się stresuję :/ Na takim poziomie nie dam sobie rady z tym testem :( A szkoda bo pilnie potrzebuję pracy. 

Nie wiem, jak przebiegała rozmowa u innych osób. Być może, że pytania dostosowywane są do poziomu znajomości języka. Osoba, która przeprowadza taki test, musi od razu wyłapać z kim ma do czynienia. Tak mnie się przynajmniej wydaje. Ja bym się na Twoim miejscu nie przejmował. Teraz jest przeogromne zapotrzebowanie na pracę w opiece w Niemczech, więc tak naprawdę liczy się każda para rąk.

Powiem jeszcze to, że Niemcy cenią sobie BARDZO znajomość języka niemieckiego u opiekunów, których opłacają. Właśnie tego doświadczam w pierwszej pracy w Niemczech. Oni pragną dogadać się z opiekunem przez telefon, gdzie odpada gestykulacja. Gdy to się udaje, są przeszczęśliwi, bo nie muszą przyjeżdżać na miejsce do mieszkania PDP.
11 sierpnia 2014 08:05
krasna

Zgłosiłaś swój poziom języka,więc i na tym poziomie będą Ciebie odpytywać :),spokojnie-dasz radę! Pierwszy wyjazd,a potem chcąc-niechcąc opanujesz język :) Powodzenia :) tzn.połamania nóg!
11 sierpnia 2014 11:03
robin

Zgłosiłaś swój poziom języka,więc i na tym poziomie będą Ciebie odpytywać :),spokojnie-dasz radę! Pierwszy wyjazd,a potem chcąc-niechcąc opanujesz język :) Powodzenia :) tzn.połamania nóg!

No, hmm, nie wiem. Ja zgłosiłem swój niemiecki na poziomie podstawowym. Chciałem zobaczyć, co z tego wyniknie. Wszystko wychodzi w praniu, czyli podczas rozmowy telefonicznej.
13 sierpnia 2014 00:15
Wyplate otrzymalam 12-ego.Bardzo prosze podpowiedzcie mi gdzie mam sprawdzic wg jakiego kursu euro bylo przeliczane na zlotowki.Dziekuje i pozdrawiam.
13 sierpnia 2014 09:32
O ile pamiętam to wg. kursu Brebanku, ale nie jestem pewny na 100%.
14 sierpnia 2014 04:07
Mbank
14 sierpnia 2014 15:15
betrojer

No, hmm, nie wiem. Ja zgłosiłem swój niemiecki na poziomie podstawowym. Chciałem zobaczyć, co z tego wyniknie. Wszystko wychodzi w praniu, czyli podczas rozmowy telefonicznej.

Aą j tam aj tam,egzaminator wiedział,że ściemniasz ha ha ha .Nie wiem,może już za lużno podchodze do tych rozmów?A może nie chcą więcej płacić? W tej chwili nic nie wiem,nic nie rozumiem,jestem chora buuuuuuuuuuuuuuu
14 sierpnia 2014 15:29

Oj nieładnie tak pisać, za opiekunkę się podawać i jeszcze konkurencję obsmarować. Konto użytkownika usunięte, za wpisy kryptoreklamowe dla jednej firmy i kilka wpisów negatywnych dla pozostałych firm. Moderator

14 sierpnia 2014 21:58
opiekun_Janusz

O ile pamiętam to wg. kursu Brebanku, ale nie jestem pewny na 100%.

U mnie kasa zgadza się co do grosika.
15 sierpnia 2014 12:16
Czy za dzisiejszy dzień (święto) mamy płacone extra?
11 września 2014 19:42
ja mam niestety złe doświadczenia. pani z Krakowa była tak niemiła. Pretensje że nie może się do mnie dodzwonić i że nie odbieram. Telefon to przecież nie smycz, mam prawo nie odebrać. Jak dzwonię to mówi, że jak znajdzie czas to oddzwoni.
Jedna pani mówi inaczej o warunkach a druga inaczej. Ciekawe jakby było w umowie? pewnie jeszcze inna wersja.
12 września 2014 21:43 / 1 osobie podoba się ten post
Raz na wozie,raz pod wozem............jedna rada dla nowych zatrudniających się w tej firmie-żądajcie natychmiast karty EKUZ! Pani będzie grzecznie odradzać-po co ,na co,może prywatne ubezpieczenie?
13 września 2014 11:05
robin

Raz na wozie,raz pod wozem............jedna rada dla nowych zatrudniających się w tej firmie-żądajcie natychmiast karty EKUZ! Pani będzie grzecznie odradzać-po co ,na co,może prywatne ubezpieczenie?

czy ktokolwiek z was otrzymał kartę ekuz? zamiast " prywatnego ubezpieczenia"? czy otrzymanie karty ekuz na wyjazd do pracy jest potwierdzeniem ze pracodawca ubiega się dla pracownika o formularz a1? proszę o odpowiedzi osób które otrzymały taką kartę ...
14 września 2014 04:48 / 1 osobie podoba się ten post
W tej firmie byłam zarejestrowana od września zeszłego roku do maja bieżącego. Pierwsze zlecenie w listopadzie, a karty EKUZ nie widziałam na oczy... W odecnej otrzymałam druk A1 po 6 tygodniach, a EKUZ po 7. W Aterimie A1 też nie małam okazji zobaczyć...