Na wyjeździe #9

03 czerwca 2014 11:19 / 1 osobie podoba się ten post
Az sie boje zapeszyc :P Rozmawialam dzis krotko z opiekunká która mam zmienic nad jeziorem. Jest zadowolona, dla niej jest stella ok, codziennie popoludniu ma wolne. Pdp ok, jej corka tez. Jezu! Zobacze wreszcie ludzi, miasto i sklepy! I Bodenskie!!! :-D:-D:-D
03 czerwca 2014 11:43
mzap88

a ja dzisiaj od 12:30 do jakiejś 18tej mam św spokoj :D
Jadę do miasta znów :)
I spotykam się z Bogną z tutejszego forum :)
ach,jak miło :D

Nareszcie Magda masz czas tylko dla siebie,ładuj więc akumulatory.Ucałuj  i serdecznie
pozdrów naszą Bogne:}:}:}wspaniałego popołudnia:}:}:}:}
03 czerwca 2014 12:05
Andrea: jade do Fr.hafen. A co?
03 czerwca 2014 12:32 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

A on miał mierzone ciśnienie w te dni,kiedy kontakt z nim był utrudniony?

Nie miał - nawet nie ma przyrządu do mierzenia ciśnienia, lekarz był poinformowany, ale dopiero w środę miał przyjechać. No i teraz był w szpitalu, ale nie chciał tam zostać, córka mu przytaknęła i jest znowu w domu.
03 czerwca 2014 12:39
wichurra

Nie miał - nawet nie ma przyrządu do mierzenia ciśnienia, lekarz był poinformowany, ale dopiero w środę miał przyjechać. No i teraz był w szpitalu, ale nie chciał tam zostać, córka mu przytaknęła i jest znowu w domu.

To dobrze byłoby mierzyć mu to cisnienie,on podczas takich epizodów,gdzie nie ma z nim kontaktu,bądź słabnie,może mieć spadki cisnienia.Nie wiem jakie leki bierze,ale niektóre lekarstwa powodują spadki cisnienia i np.niektóre środki przeciwbólowe też.
Taki nadgarstkowy ciśnieniomierz by wystarczył.
03 czerwca 2014 13:09
Friedichshafen
03 czerwca 2014 13:09 / 1 osobie podoba się ten post
Andrea, jestes super! :-D Napisalam skrot miasta. ale ok, napisze calosc: Friedrichshafen.
03 czerwca 2014 13:24
tina 100%

To dobrze byłoby mierzyć mu to cisnienie,on podczas takich epizodów,gdzie nie ma z nim kontaktu,bądź słabnie,może mieć spadki cisnienia.Nie wiem jakie leki bierze,ale niektóre lekarstwa powodują spadki cisnienia i np.niektóre środki przeciwbólowe też.
Taki nadgarstkowy ciśnieniomierz by wystarczył.

Jak mu zmierzyli, to miał niskie ciśnienie. I powiedzieli, że jest odwodniony - nie wiem - pilnuję tego, żeby 2 litry dziennie pił i tak pije. Ale ogólnie badania nic szczególnego nie wykazały, więc chyba rzeczywiście ten antybiotyk tak na niego podziałał. A leków tak ogólnie to nie bierze - tylko ASS na rozrzedzenie krwi. 
03 czerwca 2014 13:30
Wichurrka te dwa litry dziennie to moze byc za malo .
03 czerwca 2014 13:34
Tyle mu lekarz zalecił - robię herbaty ziołowe w dwa termosy i to przez cały dzień pije. Powiedziałam lekarzowi o tych 2 litrach i stwierdził, że więcej nie trzeba.
A faceci z Rettungsdienst stwierdzili odwodnienie łapiąc go za skórę. No 97-latek raczej ma już wiotką skórę.
03 czerwca 2014 13:48
:-D:-D:-D
Andrea, a o jaká Ci chodzilo?
03 czerwca 2014 13:52 / 2 osobom podoba się ten post
Andrea Lena, zrozumieć się podstawa,mam z Was ubaw :)
03 czerwca 2014 14:08
Ach, so! To nieee.
Ta nasza gadka przypomina mi "Misia" ze scená na poczcie jak babka z okienka mowi obrazona ze nie ma takiego miasta jak Londyn. Jest tylko Ládek Zdroj :-D:-D:-D:-D
03 czerwca 2014 14:08 / 1 osobie podoba się ten post
JaninaWasiak

Wichurrka te dwa litry dziennie to moze byc za malo .

Pan ktorym sie opiekuje wypijal ponad 2 litry glownie soki , multivitaminy, i czysta woda przymusowo 1 litr. Lekarz bedac na wizytach zabronil tyle pic .,uzasadniajac ze czlowiek majacy 90 lat powinien pic okolo 1,5 l fluss. Poniewaz  gdy wypija wiecej serce musi ciezej pracowac  i oczywiscie nerki .....i co wy na To?
03 czerwca 2014 14:15
Z tym piciem to jest wlasnie misz masz. Gdzie nie trafie, to inne przykazania, dekalogi, filozofie i teorie. Przestalam sie tym w ogole juz przejmowac i przyjmujé jak jest akurat na stelli. Niemcy maja swira o Bewegung i Trinken. To niech se maja