Na wyjeździe #9

03 czerwca 2014 18:14 / 1 osobie podoba się ten post
jowitaliber

u mojej pdp lekarz też tak powiedział bo jej jak dużo piła 2 l to puchła jej prawa noga i stwierdził że to od serca bo ciężko pracujea nerki tyke nie wydalaja  i nie wolno jej dawać więcej pic jak 1,5 litra coś  w tym jest bo teraz jest ok

Przy niewydolnych nerkach trzeba uważać,aby nie doszło do przewodnienia-groźnego stanu.Woda może się wtedy nawet i w płucach zbierać.
03 czerwca 2014 18:45
Joasia

Do mnie przyszło dzisiaj pismo... jako że mam firmę zarejestrowaną w PL dostałam wezwanie do podpisania umowy o wywóz śmieci ( firma ma mój adres domowy i mam już jedną umowę podpisaną )bo jak nie to skierują sprawę do windykacji ??
Zadzwoniłam do nich i wyjaśniam sprawę pani informuje mnie ,że powinnam jej dostarczyć im oświadczenie, żę pracuję ,za granicą i nie produkuję śmieci.... noż kurcze juz im takie cos dostarczałam .... tłumaczę to tej pani ... ok no rzeczywiście jest takie oswiadczenie .... więc pytam co z tym wezwaniem hmmmm odpowiedz pani : czekamy na pani oświadczenie i sprawa będzie wujaśniona:) :) no i rozłączyła się :) :)

Mój mąż tak podwójnie płaci. Ma firmę w mieszkaniu - wydzielone z niego jest studio fotograficzne, a dalszą część mieszkania zamieszkuje. No i za śmieci płaci 2 razy - raz jako osoba prywatna, a raz jako właściciel firmy. 
03 czerwca 2014 18:46
tina 100%

Przy niewydolnych nerkach trzeba uważać,aby nie doszło do przewodnienia-groźnego stanu.Woda może się wtedy nawet i w płucach zbierać.

A dziadkowi dzisiaj też powiedzieli, że nerki nie są całkiem w porządku, ale że nic z tym nie będą robili, bo w tym wieku to już raczej normalne. 
03 czerwca 2014 18:58
wichurra

A dziadkowi dzisiaj też powiedzieli, że nerki nie są całkiem w porządku, ale że nic z tym nie będą robili, bo w tym wieku to już raczej normalne. 

A to może i masz odpowiedź.Wtedy logiczne byłoby pogorszenie się jego stanu po antybiotyku.Jeżeli była duża dawka,a przy infekcji ucha mogła być,to nerki nie nadążają z filtracją.Może pomóc bezsolna i niskobiałkowa dieta,albo przynajmniej ograniczenie spozycia soli.Co do wieku-moja poprzednia pdp miała 98 lat i nerki zdrowe:)
03 czerwca 2014 19:00
Kolejna nocka nadchodzi i dziś może być ciężko . PDP już zaczyna wolać swego syna , który nie żyje i wogóle wzywa pomocy . Chce wychodzić z łóżka , czego jej nie wolno robić . Oby jakoś do 8 rano przetrwać .
03 czerwca 2014 19:27
Kurde - a dziadek do wszystkiego sypie dużo soli.
03 czerwca 2014 19:32
To chyba odwyk będzie potrzebny:)No,nie tak całkiem,ale trzeba ograniczyć jemu tę sól.
03 czerwca 2014 19:33
alinka1339

Kolejna nocka nadchodzi i dziś może być ciężko . PDP już zaczyna wolać swego syna , który nie żyje i wogóle wzywa pomocy . Chce wychodzić z łóżka , czego jej nie wolno robić . Oby jakoś do 8 rano przetrwać .

Alinka cały miesiąc same nocki?
03 czerwca 2014 20:44
mój 14 letni syn podczas rozmowy telefonicznej poinformował mnie o tym że zmarł jego kolega rówieśnik,od niedawna to dziecko chorowało ale nawet nie wiem na co po głosie mojego syna słyszałam że bardzo to przeżywa smutne to że tak się stało :( .Przed chwilą dzwoniła  moja koleżanka i mówi że dokładnie ok 3 tyg temu wykryto u niego złośliwego raka mózgu i mu się nie udało
03 czerwca 2014 20:58
emi

Alinka cały miesiąc same nocki?

No tak cały miesiąc mam same nocki .... ale pierwsza nocka nie była taka zła . Przeżyje jakoś ten miesiąc .
03 czerwca 2014 21:10
wiesz Andrea tak teraz sobie myślę że my opiekujemy się tu bardzo starymi ludzmi a los jest tak przewrotyny że zabiera dziecko które powinno żyć,jak myślę o tym to łzy mam w oczach i cały czas jestem w szoku bo przed wyjazdem widziałam tego chlopca uśmiechniętego  a teraz ....
03 czerwca 2014 21:18
alinka1339

No tak cały miesiąc mam same nocki .... ale pierwsza nocka nie była taka zła . Przeżyje jakoś ten miesiąc .

Nocki są ogólnie trudne, ale jeżeli w dzień można spokojnie odespać mają też swoje zalety. Od czwartku będę bliżej Ciebie, ale wciąż daleko, bo 150km :P
03 czerwca 2014 21:23
tina 100%

To chyba odwyk będzie potrzebny:)No,nie tak całkiem,ale trzeba ograniczyć jemu tę sól.

Teraz mam pytanie z innej beczki - czy rozszerzone naczynka same się zwężą, wchłoną, czy nie wiem co - no w każdym razie same znikną?
03 czerwca 2014 21:25
emi

Nocki są ogólnie trudne, ale jeżeli w dzień można spokojnie odespać mają też swoje zalety. Od czwartku będę bliżej Ciebie, ale wciąż daleko, bo 150km :P

No racja nocki są trudne , ale za to w ciągu dnia PDP nic mnie nie obchodzi , nie gotuję dla niej , nie sprzątam nic , nic , nic . Od godz 8 do 18 jest czas dla mnie i mogę wtedy robic co chcę spać czy wyjsc gdzieś . W ciągu dnia PDP zajmuja się Pflege , a jest ich kilka w ciągu dnia jedna rano PDP myje , a inna pilnuje PDP do 11 , od 11 do 13 jest znów inna , a od 13 do 18 jeszcze inna siedzi .
03 czerwca 2014 21:30
wichurra

Teraz mam pytanie z innej beczki - czy rozszerzone naczynka same się zwężą, wchłoną, czy nie wiem co - no w każdym razie same znikną?

Nie.Jak już są pajączki,to tylko zamykanie laserem je likwiduje.Ale żeby nowe nie powstawały,to polecane jest łykanie Rutinoscorbinu,unikanie opalania,ostrych przypraw.