Na wyjeździe #9

11 czerwca 2014 20:13 / 1 osobie podoba się ten post
lena7

Ok, zalożę i dopiszę do profilu.
Ale najpierw muszę tu powoli wprowadzić zasadę, że wieczorami nie siedzę przed tv. Na razie nie wypada mi :/

Moż elepiej od razu?? Bo potem to przez zasiedzenie?

11 czerwca 2014 20:16
nomka

Moż elepiej od razu?? Bo potem to przez zasiedzenie?

Babcia ma 90 lat ale prym wiedzie jej córka. Więc jesteśmy tu we trzy: ja, babcia i córka. Córka jest berufstatig przedpołudniami ale popołudniami w domu. Wczoraj siedziała do 23, dziś nie będę z nią tak długo siedzieć. Powoli ją przywyczaję.
11 czerwca 2014 20:17
Powiedz, ze idziesz rozmawiac z rodzina i wyjdź :)
11 czerwca 2014 20:35 / 1 osobie podoba się ten post
lena7

Babcia ma 90 lat ale prym wiedzie jej córka. Więc jesteśmy tu we trzy: ja, babcia i córka. Córka jest berufstatig przedpołudniami ale popołudniami w domu. Wczoraj siedziała do 23, dziś nie będę z nią tak długo siedzieć. Powoli ją przywyczaję.

Ja jestem z 90-letnią babcią i 94-letnim dziadkiem. Mieli całe życie, żeby się nauczyć oglądać tv bez świadków. Nie zamierzam ich oduczać :PPPPP Siedzę obok w kuchni, mam oko i ucho na nich, ale z nimi nie siędzę -> bo tam neta nawet nie ma :(
11 czerwca 2014 22:06 / 2 osobom podoba się ten post
Poblablałam sobie z meżem i z synusiem . Tęsknia ponoć okropnie , syncio tylko pyta kiedy mama wróci . Trochę jest mi lepiej , ale tylko trochę .
11 czerwca 2014 22:12
emi

siedzący w malinach lub krzakach: ten co czyta, ale nie pisze

co z trgo,ze pisze jak i tak nikt go nie czyta
11 czerwca 2014 22:30 / 1 osobie podoba się ten post
emi

Ja jestem z 90-letnią babcią i 94-letnim dziadkiem. Mieli całe życie, żeby się nauczyć oglądać tv bez świadków. Nie zamierzam ich oduczać :PPPPP Siedzę obok w kuchni, mam oko i ucho na nich, ale z nimi nie siędzę -> bo tam neta nawet nie ma :(

JA jestem z babcia 84 lat, dziadek 94 ( nie zle sie trzyma ), ja sobie ide do pokoju w salonie nawet miejsca dla mnie nie ma ...dziadek rozlozy sie na kanapie, babcia ma fotel...a ja  po turecku na dywanie hehehe a zapomniala bym ...najwazniejszy domownik PAN KOT ( o Kocie napisze innym razem )   sadzilam na poczatku by zaproponowac jakas gre, krzyzowki albo cos innego....ale oni nawet zbytnio nie rozmawiaja, a gazete to tylko przegladaja dla zabicia  czasu .....
11 czerwca 2014 22:48
siwa

co z trgo,ze pisze jak i tak nikt go nie czyta

czyta, czyta. ja czytam :)))))
11 czerwca 2014 22:50 / 1 osobie podoba się ten post
dziekuje bardzo bo juz mi sie przykro zrobilo
11 czerwca 2014 22:53 / 1 osobie podoba się ten post
Ceremoniał kładzenia spać zamknięty, czas na nocne żerowanie, jogurt naturalny i dżemik truskawkowy roboty Mamy pdp :)) kto jeszcze podjada? czy tylko jaaaa taka zboczona?
11 czerwca 2014 22:57 / 2 osobom podoba się ten post
nomka

Ceremoniał kładzenia spać zamknięty, czas na nocne żerowanie, jogurt naturalny i dżemik truskawkowy roboty Mamy pdp :)) kto jeszcze podjada? czy tylko jaaaa taka zboczona?

Dzisiaj ja jeszcze. Zapomniałam wyjąć chleb na kolację, więc moja porcja była okrojona. Teraz nadrabiam bułeczkami maślanymi :DDDD
11 czerwca 2014 22:59 / 1 osobie podoba się ten post
emi

Dzisiaj ja jeszcze. Zapomniałam wyjąć chleb na kolację, więc moja porcja była okrojona. Teraz nadrabiam bułeczkami maślanymi :DDDD

Jestem pzred okresem wiec zgarniam wszystko co spotkam na swojej drodze jadalnego :D zaraz ide po ser plesniowy :)))
a co! kto mi dogodzi jak nie ja sama cooo???
11 czerwca 2014 23:00 / 1 osobie podoba się ten post
gosia35

Jesteś!!!!  Ivanilia chodż tu!!!  Mammuelka podałaś recepte na ładne włosy.Koleżanka Ivcia miała po zastosowaniu matowe a ja włansie pierwszy raz w życiu kupiłam odżywkę do włosów i zamierzam ten sposób wypróbować.Powiedz temu frycowi ,że jak mi tez nie wyjdzie to oskalpuję go albo noie zrobiię mu tleniony blond.O!

Gosia oj wygladałby ciekawie heheheh on czarne włosky :)))))))))
11 czerwca 2014 23:01
romana

Bawaria jest fajna, powinno byc dobrze, sklepy do połażenia w czasie wolnym na pewno będą, a dla bardziej ambitnych turystów-opiekunek coś do zwiedzenia też się znajdzie. Przed wyjazdem popatrz w internecie jak duże miasto, co w nim ciekawego i w jego pobliżu. 

Wracając do Niemców,  to ja Andrejka byłam w Uberlingen nad Jeziorem Bodeńskim, nie jest to na pewno Baden Baden, lecz miejsce, gdzie sporo osób przyjeżdża na żagle i jest drogo, pewien lans też tu działa, plus bliskość Szwajcarii. To tam śmigali kabrioletami ci starsi panowie ze swoimi starymi żonami, co nie zmienia faktu, że w inych miejscach jak piszecie pokazują się z młodymi laskami. Jednak nie wiem czy tylko ja mam takie szczęście, ale ilekroć miałam kontakt z małżeństwem, to dziadek traktował swoją Frau poważnie, widać było że nawet jak drą koty, to są bardzo ze sobą zżyci. Może ta wierność i oddanie są typowe tylko dla starszego pokolenia. Piszę o swoich doświadczeniach, nie za szerokich, zaledwie dwa duże miasta, jeden kurort, parę miasteczek i jedna wieś.

Dzieki za podpowiedz napewno skorzystam:)))
11 czerwca 2014 23:01 / 1 osobie podoba się ten post
nomka

Jestem pzred okresem wiec zgarniam wszystko co spotkam na swojej drodze jadalnego :D zaraz ide po ser plesniowy :)))
a co! kto mi dogodzi jak nie ja sama cooo???

Mi sie kończy i pierwszy raz od dawna nie objadałam się. Ale trzy bułeczki starczy, bo rower "zajadę"