Na wyjeździe #11

21 lipca 2014 12:55
siwa

clotrimazol jak dobrze pamietam,bo od rana moglam zapomniec,tym bardziej,ze sie na mnie obrazila bo pieniadze za leki oddalam corce a nie jej

Wskazania: Miejscowe leczenie grzybicy skóry: rąk i stóp, tułowia, podudzi i nóg. W leczeniu łupieżu pstrego, a także w leczeniu zakażeń drożdżakowatych skóry i błon śluzowych zewnętrznych narządów płciowych (warg sromowych oraz napletka i żołędzi).

To z ulotki o leku.Wiec jak widzisz nie jest to bardzo silny srodek
21 lipca 2014 12:57
didusia

Bardzo dobra maść -zawsze ze soba wożę -raz mi sie też takie grzybobranie zdarzyło. Użyłam na sobie na pdp i ok. Po grzybach ani widu ani słychu.

moja PDP trzeba by bylo cala pryskac,bo ma to wszedzie dlatego tutaj tak latwo sie zarazic,bo wiadomo,ze caly dzien nie chodzisz w rekawiczkach
21 lipca 2014 12:58
ORIM

Wskazania: Miejscowe leczenie grzybicy skóry: rąk i stóp, tułowia, podudzi i nóg. W leczeniu łupieżu pstrego, a także w leczeniu zakażeń drożdżakowatych skóry i błon śluzowych zewnętrznych narządów płciowych (warg sromowych oraz napletka i żołędzi).

To z ulotki o leku.Wiec jak widzisz nie jest to bardzo silny srodek

przyjade do Polski to i tak lekarz mnie nie minie
21 lipca 2014 13:00 / 2 osobom podoba się ten post
siwa

moja PDP trzeba by bylo cala pryskac,bo ma to wszedzie dlatego tutaj tak latwo sie zarazic,bo wiadomo,ze caly dzien nie chodzisz w rekawiczkach

No to miałaś wielkie grzybobranie a to trzeba cierpliwości  i dużej ilości medykamentów.
21 lipca 2014 13:04
Tak z innej beczki -czy w DE mozna kupić brukiew?
21 lipca 2014 13:05 / 5 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Zawsze jak widzę Twój avatar mam ochotę polizać monitor hahahahahahh jest taki smakowity. Najpierw zjadłabym białą gałkę,potem zieloną,potem fioletową,a poetm to już bez róznicy. Wafelek bym sobie darowała :)))

Proszę bardzo możecie wszyscy lizać do woli :):):):) Hahaha
21 lipca 2014 13:07 / 1 osobie podoba się ten post
didusia

Tak z innej beczki -czy w DE mozna kupić brukiew?

Można:) ale nie teraz,jest to warzywko jesienne, sama bym kupiła ale tez nie widzę:(
21 lipca 2014 14:54 / 2 osobom podoba się ten post
Spacer się nie udał niestety,padać zaczęło z kazdą chwilą mocniej i musiałyśmy do domku wrócić. Wezmę się teraz za prasowanie,odkurzanie bo skoda siedzieć bezczynnie,a i czas szybciej zleci :)
21 lipca 2014 15:07 / 4 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Spacer się nie udał niestety,padać zaczęło z kazdą chwilą mocniej i musiałyśmy do domku wrócić. Wezmę się teraz za prasowanie,odkurzanie bo skoda siedzieć bezczynnie,a i czas szybciej zleci :)

lepiej usiadz i poglaszc troche mmmmmisia............
co nie zrobisz dzis, zrobisz jutro...po co 2 razy grzac zelazko...jestem oszczedna hahhhaaaaa
21 lipca 2014 16:51 / 19 osobom podoba się ten post
Jakis czas temu prosiłam siostrzeńca Dziadka o wystawienie referencji. mam już jedne od niego po pierwszym dwumiesięcznym pobycie, a teraz chciałam, żeby mi po ponad roku znów wystawił. Był ostatnio no i zapomniał, a w niedzielę do Hiszpanii pojechał, ja już w piątek do domu i krzyżyk postawiłam na referencjach. Dziś przyszła do mnie biała koperta, w środku kartka, dwie strony zapisane, zatytułowane "Zwischenzeugnis" i zaczyna się od słów "Liebe Ewa". Referencje w formie listu do mnie, pięknie napisane, wyszczególnione co robię, za co mi dziękuje,, z życzeniami i nadzieją, że wrócę, fajnie mi się zrobiło, fajnie, że nie zapomniał:)
21 lipca 2014 19:20
widze ze moja odmowa pracy w ogrodku skutkuje tym ze robi to przyjaciolka Frau
21 lipca 2014 19:37
siwa

widze ze moja odmowa pracy w ogrodku skutkuje tym ze robi to przyjaciolka Frau

Ciesz się,ze Cię jakaś kara nie spotkała tak jak Debiutantkę ,zakaz jazdy na rowerze.
21 lipca 2014 19:54
siwa

dobrze myslalam;pomimo uzywania rekawiczek,stosowania roznego rodzaju specyfikow dezynfekcyjnych zlapalam od Frau grzyba.Zastanawialam sie dlaczego lekarz nic nie powiedzial tylko wypisal masc a do mnie podchodzil jak do zgnilego jajka

Jak po powrocie wciąż te zmianu będziesz miała -bezwglednie wymaz trzeba pobrać i sie dowiedziec jaki to grzyb!
21 lipca 2014 20:24 / 4 osobom podoba się ten post
Moja pdp dziś wieczorem całkiem logicznie i zrozumiale ze mną rozmawiała. Powiedziała,że czuje się zmęczona i chciałaby iść do łóżka (!),umyła się bez najmniejszych problemów,potem powiedziała że zaraz wyjdzie z łazienki tylko koleżance coś powie.No i faktycznie wyszła po chwili,grzecznie sama poszła do łózka,kazała się opatulić kołdrą i śpi. Aż się boję tej nagłej zmiany,co jutro albo w nocy mnie czeka,bo po raz pierwszy od 5 miesięcy tak się zachowała.
21 lipca 2014 20:26 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Jak po powrocie wciąż te zmianu będziesz miała -bezwglednie wymaz trzeba pobrać i sie dowiedziec jaki to grzyb!

Kasiu bede tu do 31 i napewno pierwsze kroki to dermatolog i pewno jak zwykle przyjdzie mi isc prywatnie,bo oczywiscie kolejki