Ja co tydzien odkamieniam bo taki osad ,ze szok.Nawet jak we Wro mieszkałam tyle kamienia w kranówie nie było.Nie pije tu z kranu,błeeeee.W domu tak bo mamy swoja studnię:)
Ja co tydzien odkamieniam bo taki osad ,ze szok.Nawet jak we Wro mieszkałam tyle kamienia w kranówie nie było.Nie pije tu z kranu,błeeeee.W domu tak bo mamy swoja studnię:)
A to ja też opowiem troche o mojej rzeczywistości .Jestem w mieście gdzie nie ma Filharmonii ale mimo to raz w miesiącu ,są organizowane koncerty, z udziałem światowej sławy artystów , w kościele - akustyka jest wspaniała . Frau jest melomanem a ponieważ uważa mnie za perfekcyjną opiekunke (tak ,tak to nie żart ) to w ramach bonusu dla opiekunki zaproponowała mi kolejne wyjście na koncert . Wczoraj miałam przyjemnośc posłuchać , w wykonaniu Orkiestry symfonicznej z Braunschweigu , Oratorium "Stworzenie świata" Haydna . Było mi tym bardziej miło, gdyż jedną z solistek była sopranistka Danuta Dulska -fantastyczna kobieta ,fantastyczny głos . Jak sie dowiedziałam był już tutaj Krzysztof Penderecki i Symfonia Varsovia . Wszyscy (muzycy ,soliści dyrygent itd )uczestniczą w tych koncertach charytatywnie . Biskup organizuje parafianom - ewangelikom taką gratkę .Podobno kościół jest tutaj zapełniony , jedynie podczas Pasterki i ..koncertów . Byłam z żoną pdp , moj pdp nie lubi muzyki powaznej mowi ,ze to jest klasyczny szajs ,no to siedział w domu pod fachową opieką pani weterynarz (przyjaciółka żony ).
Z innej beczki. Pracuje u ludzi ,ktorzy preferują zdrowy styl życia ale wode pijemy "prosto z kranu " . Powiedziano mi ,ze w Niemczech woda jest bardzo często badana i okazało sie ,że ta z wodociągu jest lepsza niż butelkowana .Drugi raz już sie spotkałam z takim "podejściem" do wody i nie chodzi tu o żadne oszczędzanie .
Kasiu, ale osad nie oznacza, że woda nie nadaje się do picia.
Ja od małego piję twardą wodę, bo mieszkam w regionie, gdzie woda jest bardzo twarda, więc może dlatego nie schizuję z tego powodu ;).
Różnicy w wysuszeniu skóry nie czuję, bo moja skóra w ogóle wody nie lubi i wszędzie muszę się intensywnie namaszczać i balsamować ;).
Witam Opiekunkowo ;) właśnie siedze na tarasie i pije przedostatnia kawusie ale dzisiaj już totalnie na luzie. Busik się zameldował będą koło 10 ;) oj jak ja się ciesze a Was wszystkich gorąco pozdrawiam i przesyłam miliony buziaków wraz z pozytywną energią ;)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) wasza magmab
dobrze myslalam;pomimo uzywania rekawiczek,stosowania roznego rodzaju specyfikow dezynfekcyjnych zlapalam od Frau grzyba.Zastanawialam sie dlaczego lekarz nic nie powiedzial tylko wypisal masc a do mnie podchodzil jak do zgnilego jajka
Witam wszystkich.Wczoraj rozmawiałam z koleżanką ktora miała wyjechać w sobotę wieczorem ze Stuttgartu.W sobotę rano dzwoniła do niej firma z zapytaniem czy mogłaby zostać dłuzej do dzisiaj,ponieważ zmienniczka(nowa osoba) nie wsiadła dzień wcześniej do autobusu i nie przyjechała.Najgorsze jest to że syn podopiecznych czekał na zmienniczkę na dworcu.
Smiech na sali :)
PS.Ciekawe czy dzisiaj koleżanka wyjedzie :)
Opiekunka miała wyjechać w sobote.W tym dniu mogła poinformować agencję (czynny jest numer alarmowy)że nie może przyjechać.U mnie w agencji dzień wymiany jest;rano osoba przyjezdza a wieczorem wyjeżdza.
I ja jestem fanką lodów:) U mnie z wodą taka sama akcja, z kranu najlepsza. Tylko u mnie jest wybór kranówka albo... kranówka:( Teraz zjeżdżam do domu i po rozważeniu wszystkich za i przeciw, po urlopie szukam nowej rodziny. Jak macie jakieś propozycje piszcie do mnie na maila:)
....mozne pic opiekunka kranowke to i zupke ... moze z obierkow.....
a najlepiej zeby nic nie pila i nie jadla....na noc do szafy.. wyciagnac w razie potrzeby....