Na wyjeździe #12

05 sierpnia 2014 23:32 / 5 osobom podoba się ten post
AMOREK

.. zgadza sie.. ,/ ale  tytulu nie pamietam.../  trzeba by swiatla na krzyzowkach poustawiac

"Nemocnice na kraji mesta", czyli "Szpital na peryferiach",a powiedzonko należy do doktora Strosmajera :).
Ale jestem stara, że to pamietam :D
05 sierpnia 2014 23:37 / 2 osobom podoba się ten post
salazar

"Nemocnice na kraji mesta", czyli "Szpital na peryferiach",a powiedzonko należy do doktora Strosmajera :).
Ale jestem stara, że to pamietam :D

oooooooooooo......brawo, teraz i mi wrocila pamiec  hahhahaa..... ten dokt. to taki starszy pan z pieknym wasem....hahhaaa
o jakiej starosci mowisz... my tu wszystkie w kwiecie wieku produkcyjnego.... hahhaa czyz nie tak.....
05 sierpnia 2014 23:43 / 1 osobie podoba się ten post
Niby tak. Jedne mniej, inne bardziej ;).
06 sierpnia 2014 12:45
Ja już prawie jedna nogą w domu paczka poszła może byc nawet wcześniej niż ja :)
06 sierpnia 2014 13:00 / 4 osobom podoba się ten post
AMOREK

.. zgadza sie.. ,/ ale  tytulu nie pamietam.../  trzeba by swiatla na krzyzowkach poustawiac

swietla jak napisalas to semarory hihi 
Ja kiedys w Jicinie chcialem wyplacic pieniadze z banku.Byla sobota.To co przeczytalem na drzwiach banku powalilo mnie z nog.Napisze to tak jak Polak czyta : w lichu sobotu jebanka ( je Banka) zawrzena 
06 sierpnia 2014 13:05
ORIM

swietla jak napisalas to semarory hihi 
Ja kiedys w Jicinie chcialem wyplacic pieniadze z banku.Byla sobota.To co przeczytalem na drzwiach banku powalilo mnie z nog.Napisze to tak jak Polak czyta : w lichu sobotu jebanka ( je Banka) zawrzena 

Mnie też powaliło ze smiechu
06 sierpnia 2014 13:07 / 1 osobie podoba się ten post
didusia

Mnie też powaliło ze smiechu

prawie trzy lata pracowalem w czechach w skodzie.Wiesz jaki bylem uchachany przez te trzy lata
06 sierpnia 2014 13:08 / 1 osobie podoba się ten post
ORIM

prawie trzy lata pracowalem w czechach w skodzie.Wiesz jaki bylem uchachany przez te trzy lata

To masz chyba do dzisiaj japę uśmiechniętą.
06 sierpnia 2014 13:10 / 2 osobom podoba się ten post
didusia

To masz chyba do dzisiaj japę uśmiechniętą.

Oj jak sobie przypomne co nieco z tamtych czasow to tak.Pytanie o droge zawsze mnie rozbawialo - to klasyka hihi
Tak se panie pojedziesz do prawa a potum do lewa.je krzyzowatku a semafory tak potum do lewa i je wlak
06 sierpnia 2014 13:13
ORIM

Oj jak sobie przypomne co nieco z tamtych czasow to tak.Pytanie o droge zawsze mnie rozbawialo - to klasyka hihi
Tak se panie pojedziesz do prawa a potum do lewa.je krzyzowatku a semafory tak potum do lewa i je wlak

CZy masz więcej takich czeskich rodzynek bo mnie ten język zawsze rozbawiał
06 sierpnia 2014 13:14 / 3 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Gosiu,a kiedy Ty wracasz? Może spotkamy się w Sindbadzie? Ja wyjeżdżam w piąteczek zamiast w sobotkę.:)

a ja wyjeżdżam w sobotkę zamiast w piąteczek i Busikiem na dodatek .....jak się spotkamy to nie w Sindbadzie.
06 sierpnia 2014 13:15 / 2 osobom podoba się ten post
Gosia 1234

a ja wyjeżdżam w sobotkę zamiast w piąteczek i Busikiem na dodatek .....jak się spotkamy to nie w Sindbadzie.

Nooo szkodeczka bo juz miałam nadziejeczkę :)))))
06 sierpnia 2014 13:19 / 1 osobie podoba się ten post
Ivanilka ja moge sama i na piechotę, byle by te 10 dni szybciej mineły, spotkać w PL zawsze sie mozna hahahaha
06 sierpnia 2014 13:20 / 1 osobie podoba się ten post
Gosia 1234

Ivanilka ja moge sama i na piechotę, byle by te 10 dni szybciej mineły, spotkać w PL zawsze sie mozna hahahaha

Pomyslimy,pomyslimy byle doczekac w spokoj do wyjazdu:))
06 sierpnia 2014 13:27 / 1 osobie podoba się ten post
didusia

CZy masz więcej takich czeskich rodzynek bo mnie ten język zawsze rozbawiał

ty wiesz jak nasz jezyk czechow bawi podobnie zrywaja boki jak my rozmawiamy
To tez mi sie przytrafilo kupowalem cos i sprzedawczyni spytala czy mam jakies drobne ( koncowka rachunku) Ja bez zastanowienia powiedzialem jej ze zaraz jej poszukam ha ha Zrobila wielkie oczy i maly krok do tylu.Dopiero wtedy zaskoczylem co jej powiedzialem