Na wyjeździe #12

06 sierpnia 2014 16:23
nomka

A to już scarlet by musiała zorganizować... ja tone cebuli zabiore :))

Gdzie to Bażantowo , bo we wrzesniu jestem w domu.
06 sierpnia 2014 16:24
ivetta

Gdzie to Bażantowo , bo we wrzesniu jestem w domu.

Ja powiem gdzie Cebulandia (Kalisz), a scarlet jak sie przyzna to sie przyzna ale mamy do siebie 30km :)

Ahhh i to nie Bażantowo tylko Kaliszanie mówią "bażanty" na ludzi z miasta scarlet :))
06 sierpnia 2014 16:54
ivetta

W moim sąsiedztwie jest duży, ładny budynek mieszkalny zwany apartamentowcem.Co dzień zwłaszcza z rana kreci się tam w obejściu starszy pan ,czasami starsza pani.Sprzątają na zewnątrz,podcinają krzewy itp.Cały czas myślałam ,że to dozorca, a to własciel tego budynku .Mocno się dziwiłam, że pomimo starszego wieku sam wszystkiego dogląda,a przecież go stać na wynajęcie kogoś.

To się nazywa oszczędność czyt. chytrość
06 sierpnia 2014 17:03 / 1 osobie podoba się ten post
nomka

Ja powiem gdzie Cebulandia (Kalisz), a scarlet jak sie przyzna to sie przyzna ale mamy do siebie 30km :)

Ahhh i to nie Bażantowo tylko Kaliszanie mówią "bażanty" na ludzi z miasta scarlet :))

A my na Kaliszan CEBULORZE,
bo od strony Ostrowa sa wielkie pola cebuli i jak jedziesz 
to czujesz!! juz zawczasu.
06 sierpnia 2014 17:06 / 2 osobom podoba się ten post
scarlet

A my na Kaliszan CEBULORZE,
bo od strony Ostrowa sa wielkie pola cebuli i jak jedziesz 
to czujesz!! juz zawczasu.

Często wracam do Pl z babkami z Ostrowa. Zawsze narzekają że w srodku nocy bus je gdzieś koło dworca zostawi gdzie jest nieczynne i ciemno jak w d.pie.
:)
06 sierpnia 2014 17:28
lena7

Często wracam do Pl z babkami z Ostrowa. Zawsze narzekają że w srodku nocy bus je gdzieś koło dworca zostawi gdzie jest nieczynne i ciemno jak w d.pie.
:)

Lenka zaciekawiłaś mnie.
Nie znam busa, który wraca w nocy do mnie.
Zdradź nazwę i namiary, moze sie przyda.
Mnie odstawiaja moi pod dom ok. 18.
Może jeżdą w inne dni i skorzystam.
06 sierpnia 2014 18:46 / 2 osobom podoba się ten post
dzwonek do drzwi chłopak stoi pod drzwiami i mówi ze dach w aucie otwart, a córka babki przyjechala i zostawila dach otwarty w samochodzi a deszcz pada przyszedł powiedziec ze pada a u nas by ci ktos przyszedł, a niech mu zaleje jak otworzył to mi sie podoba ze mówia
06 sierpnia 2014 18:50 / 6 osobom podoba się ten post
Córka babci postanowiła mnie ukarać za to,że nie wracam po urlopie,powiedziała mi dziś,ze w tym i następnym tygodniu nie mam wolnego,wiecie co sobie pomyslałam....
Poza tym nie zgadza się,żeby nastepna opiekunka przyjechala na 6 tygodni,następna ma przyjechac i być do konca roku! He,he dowcipna
06 sierpnia 2014 18:50 / 5 osobom podoba się ten post
Tyle się mówi o polskiej gościnności i otwartosci,a guzik!
Na tym wyjeździe jak wiecie zaczęłam na wioche wyłazic i nie ma osoby, która by sie ze mną nie przywitała. Czasem ja kogos nie zauwaze a nawet starsi ode mnie wołają "morgen!" jako pierwsi...
No ale gościnnośc to inna sprawa, chetnie gosci przyjmują ale najedzonych :)))
06 sierpnia 2014 18:54 / 1 osobie podoba się ten post
ivanilia40

Córka babci postanowiła mnie ukarać za to,że nie wracam po urlopie,powiedziała mi dziś,ze w tym i następnym tygodniu nie mam wolnego,wiecie co sobie pomyslałam....
Poza tym nie zgadza się,żeby nastepna opiekunka przyjechala na 6 tygodni,następna ma przyjechac i być do konca roku! He,he dowcipna

No wiesz co naprawdę na dowcipy jej sie zebrało.Jędzowata troche
06 sierpnia 2014 18:55
ivanilia40

A po coś się chwaliła, ze nie wracasz?
06 sierpnia 2014 18:56
scarlet

Lenka zaciekawiłaś mnie.
Nie znam busa, który wraca w nocy do mnie.
Zdradź nazwę i namiary, moze sie przyda.
Mnie odstawiaja moi pod dom ok. 18.
Może jeżdą w inne dni i skorzystam.

To firmowy bus Promediki. 
06 sierpnia 2014 19:09 / 1 osobie podoba się ten post
ivanilia40

faktycznie ma poczucie humoru,,,kurcze niepotrzebnie mowiwilas ze nie wracasz,a swoja droga twoja decyzja nie powinna miec wplywu na przyslugujacy ci dzien wolny.;-
06 sierpnia 2014 19:13
chyba opuszczenie stelli to 1500 a nie zerwanie umowy.
Wypowiedzieć mozesz w każdej chwili - 2 tyg.
Dziwne jeśli chodzi o neta - ale same wiemy że rodziny w De mają czasem w głowach sito :/
06 sierpnia 2014 19:13 / 4 osobom podoba się ten post
reanata

faktycznie ma poczucie humoru,,,kurcze niepotrzebnie mowiwilas ze nie wracasz,a swoja droga twoja decyzja nie powinna miec wplywu na przyslugujacy ci dzien wolny.;-

Powieziałam jej bo chciałam zobaczyć jej minę i było warto :)) Wytrzymam bez problemu tych kilka dni, a świadectwo to ona sobie wystawiła.