Na wyjeździe #12

06 sierpnia 2014 19:14
lena7

chyba opuszczenie stelli to 1500 a nie zerwanie umowy.
Wypowiedzieć mozesz w każdej chwili - 2 tyg.
Dziwne jeśli chodzi o neta - ale same wiemy że rodziny w De mają czasem w głowach sito :/

No tak to mi ona pzrekazała ale moze nie dowiedziała sie dokładnie, trafiła na kopnietą rodzinkę a firma się wypieła i każe pzreczekać
06 sierpnia 2014 19:21
nomka

No tak to mi ona pzrekazała ale moze nie dowiedziała sie dokładnie, trafiła na kopnietą rodzinkę a firma się wypieła i każe pzreczekać

Ja jej miejscu to bym była nieugięta o zjazd jeśli jest fatalnie.
Opiekun kontraktu nie może decydować o tym że opiekunka "ma przeczekać". Chyba ze jest w trakcie poszukiwania zastępstwa - to rozumiem. 
06 sierpnia 2014 19:26
lena7

Ja jej miejscu to bym była nieugięta o zjazd jeśli jest fatalnie.
Opiekun kontraktu nie może decydować o tym że opiekunka "ma przeczekać". Chyba ze jest w trakcie poszukiwania zastępstwa - to rozumiem. 

Ma tam tkwić jeszcze 3 tyg...

06 sierpnia 2014 19:27
mam bardzo wazne pytanie- czy mozna w jakiejs zwyklej pocztowej przesylce przyslac do DE jakies polskie lekarstwa? jakie? czy jest z tym jakis problem?
06 sierpnia 2014 19:29
użytkowniczka niegdyś znana jako debiutantka

mam bardzo wazne pytanie- czy mozna w jakiejs zwyklej pocztowej przesylce przyslac do DE jakies polskie lekarstwa? jakie? czy jest z tym jakis problem?

Tak,z oryginalnymi opakowaniami. Mnie córka do Ch przesyłała,prześwietlali paczkę i się nie przyczepili nawet tu,więc w De też pewnie bez problemu. Zresztą kiedyś Sowa o tym pisała,że można.
06 sierpnia 2014 19:31
Mnie mąż przesyłał tabletki maści z zwykłej bąbelkowej kopercie zawsze dotarły :)2dni i były na miejscu :) a jakie potrzebujesz może tutaj ktoś ma co ci potrzebne ?
06 sierpnia 2014 19:32
ivanilia40

Tak,z oryginalnymi opakowaniami. Mnie córka do Ch przesyłała,prześwietlali paczkę i się nie przyczepili nawet tu,więc w De też pewnie bez problemu. Zresztą kiedyś Sowa o tym pisała,że można.

dzieki wielkie- rodzinka musi mi cos z Pl przyslac, a nie chcialabym zeby z tego bylo wiecej problemu niz pozytku. jakby leki mialy nie dotrzec, a jeszcze ktos mialby miec z tego powodu klopoty- gra niewarta swieczki. lepiej zjechac kilka dni wczesniej.
06 sierpnia 2014 19:34
takaja

Mnie mąż przesyłał tabletki maści z zwykłej bąbelkowej kopercie zawsze dotarły :)2dni i były na miejscu :) a jakie potrzebujesz może tutaj ktoś ma co ci potrzebne ?

nie sadze, to nie na przeziebienie, alergie, biegunke czy inne takie- bardzo wyspecjalizowane leki w odpowiedniej dawce przepisywane przez konkretnego lekarza specjaliste ;) nie sadze, zeby to bylo mozliwe, ze ktos tu to ma ;) nazwy nie podam publicznie z roznych wzgledow ;)
06 sierpnia 2014 19:37 / 4 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Córka babci postanowiła mnie ukarać za to,że nie wracam po urlopie,powiedziała mi dziś,ze w tym i następnym tygodniu nie mam wolnego,wiecie co sobie pomyslałam....
Poza tym nie zgadza się,żeby nastepna opiekunka przyjechala na 6 tygodni,następna ma przyjechac i być do konca roku! He,he dowcipna

Swoją drogą to ona jest bezczelna !!  Ivanilia powiedz jej, że dzień wolny to Ci się należy jak psu buda a ona Ci żadnej łaski nie robi. To jest świństwo z jej strony. Chyba tym bardziej bym o wolne pyskowała. 
A chcieć to ona sobie może. Ale małpa. 
06 sierpnia 2014 19:38
Ze jak  chyba zle przeczytałam !! Wole sama sobie kupic taniej wyjdzie!!
06 sierpnia 2014 19:44
Zakręcona Mamuela

Ze jak  chyba zle przeczytałam !! Wole sama sobie kupic taniej wyjdzie!!

Dokładnie... niby jej gadaja, że oddadzą jak firma cos tam coś tam... no chore a na dodatek dziewczyna ma mniej niż 900...
06 sierpnia 2014 19:51 / 6 osobom podoba się ten post
Mycha

Swoją drogą to ona jest bezczelna !!  Ivanilia powiedz jej, że dzień wolny to Ci się należy jak psu buda a ona Ci żadnej łaski nie robi. To jest świństwo z jej strony. Chyba tym bardziej bym o wolne pyskowała. 
A chcieć to ona sobie może. Ale małpa. 

Ależ tak dziś zrobiłam,bezczelnie zaprowadzilam babcie do niej i powiedzialam ,że będę jak zwykle za 2 godziny. Jak wrocilam to była wkurzona i mi tak powiedziala,a ja jej na to,że teraz już jestem pewna na 100 % ,ze tu nie wroce i sobie poszlam.
06 sierpnia 2014 19:54 / 3 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Ależ tak dziś zrobiłam,bezczelnie zaprowadzilam babcie do niej i powiedzialam ,że będę jak zwykle za 2 godziny. Jak wrocilam to była wkurzona i mi tak powiedziala,a ja jej na to,że teraz już jestem pewna na 100 % ,ze tu nie wroce i sobie poszlam.

I bardzo dobrze ;-))  Co ta kobieta sobe myśli, łaske robi ???  Pewne rzeczy są unormowane i powinna o tym wiedzieć. 
06 sierpnia 2014 19:58 / 5 osobom podoba się ten post
Mycha

I bardzo dobrze ;-))  Co ta kobieta sobe myśli, łaske robi ???  Pewne rzeczy są unormowane i powinna o tym wiedzieć. 

Chyba powinnam napisać to w opiniach o agencjach,ale pracownik zwrócił mi uwagę,że już dawno powinnam zawiadomić agencję o tym,że ona nie dotrzymuje warunków umowy,bo ma wyrażnie zaznaczone,że czas wolny dla opiekunki jest gwarantowany. Powiedział,że będzie w tej sprawie na pewno interwencja. No ale ja już się nie przekonam.
06 sierpnia 2014 20:00
lena7

To firmowy bus Promediki. 

ŁEEEE, szkoda.
Dzięki.