Co dzisiaj gotujesz na obiad ?

08 października 2014 13:07 / 3 osobom podoba się ten post
wichurra

Znowu był problem, bo zdaniem babci moja porcja była za duża....

W mojej  głowie nie miesci się jak można komuś wyliczac jedzenie. Wiem tylko że mi stanęło by chyba w gardle. Niewiem czy dałabym rade podejśc do tego z cierpliwoscią. Ale widzę że  robisz się "nieprzemakalna" jak to Kasia 63 okresliła :)))) gratulacje.

A wracajac do tematu to ja dzisiaj piersi z indyka ziemniaczki i pomidorek z cebulką w ilosci  hohohohoho....deserku nie podaję bo i tak przytyłysmy babcię ze zmienniczką i pflegediens już coś marudzi :(
08 października 2014 13:26 / 1 osobie podoba się ten post
Kupię sobie kapustę i też zrobię. Narobiłaś mi smaka ;)))
08 października 2014 13:29 / 1 osobie podoba się ten post
Nie szafuj tak zaproszeniem bo każdy lubi darmochę (bez roboty) i możesz się zdziwić jak zaraz rozlegnie się pukanie, a za drzwiami stoję ja z jęzorem do pasa ;))))
08 października 2014 13:33 / 2 osobom podoba się ten post
Też lubię gotować, ale nie odmawiam gotowego posiłku. Mam lenia-giganta i jak mam możliwość to mnie ogarnia.
08 października 2014 13:37
wichurra

Moja też uwielbia patrzeć, co kupiłam:)
A jeżeli mowa o Rewe to jeszcze nigdy nie widziałam tego sklepu - nawet z zewnątrz - ciągle tu ktoś do Rewe chodzi, a ja jakbym w Niemczech nie była.

U mnie REWE o rzut beretem. Najczęściej tam robię zakupy. Ale sklepy jakoś mi umykają. Szukałam tutaj KIKa. W końcu zapytałam o niego. Okazało się że stoi obok REWE
08 października 2014 13:37 / 1 osobie podoba się ten post
U mnie wczoraj nic specjalnego kotlety schabpwe z kolrolabi i sałatka z sałaty lodowej pomidra i ogoreczek ale zesmy sie najadły wegetarianskie jedzonko hehe a dzis tez nic specjalnego ziemniaczki kapusta kiszona zasmazana i do tego salceson na zyczenie babci !!
08 października 2014 13:40 / 1 osobie podoba się ten post
ja dzis bede gotowal na jutro rolady ''slonyskie'' mniaaaaamm, do tego kluski, zasmazana kapusta kiszona a na deser upieke jablecznik ..... a dupa rosnie, rosnie :)
08 października 2014 14:33 / 2 osobom podoba się ten post
Ja dzisiaj ugotowałam roladki z mięsa indyczego. W mięso indycze zawijam serek paprykowy i zapiekam w foli aluminiowej - pycha!
Do tego ziemniaczki i warzywa na parze :) Babciii bardzo smakowało :)
08 października 2014 15:37
macie jakis fajny przepis na eintopf?
08 października 2014 16:59
mzap88

macie jakis fajny przepis na eintopf?

Bigos.
08 października 2014 17:01 / 1 osobie podoba się ten post
Ziemniaczki, sosiki, papryczki, kotleciki, deserki, truskaweczki......opiekuneczki.
08 października 2014 17:02 / 1 osobie podoba się ten post
amelka

Ziemniaczki, sosiki, papryczki, kotleciki, deserki, truskaweczki......opiekuneczki.

Czy coś pozostało?
08 października 2014 17:03
spagetti......po polsku :)))
smakowało.....ponoć
08 października 2014 17:11
amelka

Bigos.

Rozpusta:)
08 października 2014 17:15 / 1 osobie podoba się ten post
mleczko47

Rozpusta:)

A możesz dać receptę na tę rozpustę?