Co dzisiaj gotujesz na obiad ?

15 sierpnia 2014 15:49 / 1 osobie podoba się ten post
mleczko47

Panie M. w Twoich czasach" komunistycznych "kasy nie dawali ani rowerow ani laptopw to nie ten rocznik.To co tam zakopałes?:):)

to co z tacy zabralem hihi
15 sierpnia 2014 15:53
nomka

U mnie będą ziemniaczki zapiekane w brytfannie bo tez mam od wczoraj + rybka z folii z warzywami, równiez z piekarnika ^^

ale temat juz jest :)
http://www.opiekunki24.pl/forum/temat/zobacz/1545

I to jaki:)
15 sierpnia 2014 15:53 / 1 osobie podoba się ten post
ORIM

no no powialo poludniem europy a ile afrodyzjakow 

zgadza sie orimku.dlatego czesto te afrodyzjaki jadam.a szczególnie przed wyjazdem do Polski hihi  
15 sierpnia 2014 15:55
ORIM

no no powialo poludniem europy a ile afrodyzjakow 

afro - to fryzura tylko nie wiem co to dyzjak :)
15 sierpnia 2014 15:59 / 2 osobom podoba się ten post
mleczko47

afro - to fryzura tylko nie wiem co to dyzjak :)

to to co dziala na wszystko ponizej afro ha ha
15 sierpnia 2014 16:04
ORIM

to to co dziala na wszystko ponizej afro ha ha

AleCie dzisiaj "nosi" Orimku hahahahaha
Przyznaj sie , Ivanilka oddała Ci zapasy imbiru i popijasz .:)
15 sierpnia 2014 16:05 / 1 osobie podoba się ten post
kacha25

zgadza sie orimku.dlatego czesto te afrodyzjaki jadam.a szczególnie przed wyjazdem do Polski hihi  

PDP tez tym karmisz?...ozdrowieje i pójdzie w tany :P..
15 sierpnia 2014 16:07 / 1 osobie podoba się ten post
kacha25

i jakie pyszne jest naprawde uwielbiam to.tez kiedys niewiedzialam co to ta ingwa hahh ale sie naumialam juz :))i jestem madra

Pyszne i lekkie:)
15 sierpnia 2014 16:18
Gosia 1234

no nie zgadlas ale kombinuj kombinuj hihi
15 sierpnia 2014 16:22 / 2 osobom podoba się ten post
Upiekłyśmy z mamą dzisiaj trochę nadziewanych bułeczek drożdżowych i już nam się obiadu nie chciało robić... :)

15 sierpnia 2014 16:25
Ands

PDP tez tym karmisz?...ozdrowieje i pójdzie w tany :P..

oczywiscie my razem jadamy zachwycamy sie tym i razem póxniej idziemy w tany:))) babcia sobie ja sobie hahaha
15 sierpnia 2014 16:26
Gosia 1234

orimka nosi on musi juz do poski hahah ba pewne braki:))))
15 sierpnia 2014 16:27
neta

A idź kacha! Ja takiego Wersalu nie odstawiam :D Nawet nie wiem co to jest ta ingwa, ale zaraz sobie sprawdzę, coby zabłysnąć towarzysko, jak się okazja nadaży :P

jaki Wersal:)) proste danie lekkie ale jakie syte pysznosci
15 sierpnia 2014 16:29 / 1 osobie podoba się ten post
giunta

Upiekłyśmy z mamą dzisiaj trochę nadziewanych bułeczek drożdżowych i już nam się obiadu nie chciało robić... :)

pyszne wyglaadaja smakowicie
15 sierpnia 2014 16:34 / 1 osobie podoba się ten post
Mycha

A jak go robisz ???   Znaczy się jak go robi Twój kochany mąż ;-))

1,2kg boczku ładnego,kroi na 6 rownych kawałkow i dokladnie obtacza każdy kawałek w ulubionych przyprawach,każdy ma inne swoje my akurat takie jak te (pieprz,sól,imbir,kurkuma,majeranek,papryka) smaruje musztarda i zostawia na 12 g(noc)potem zalewa 0,5 l piwem Karmi na 12 g i wieczorem zabiera sie do gotowania,szlag mnie trafia,bo w całym domu pachnie na noc a ja staram sie od 18 nie jeść:(
gotuje to w tym Karmi dotąd az mięsko jest mięciuchne (mąż robi to w szybkowarze) wtedy wyjmuje,odgania mnie od talerza jak jeszcze nie spię:) i przecedza wywar,do którego wkłada warzyw pokrojonych w kawałki ile sie zmieści i kiedy są al dente danie jest gotowe,wydaje na jutro,a jeszcze przed wydaniem zdejmuje tłuszczyk z wierzchu ,za którym przepada nasza sunia (doprawia tym jej żarełko kilka dni),gotujemy do tego po 1-2 ziemniaczku z wody i koniecznie kapusta parzybroda (kwaśna) ale ostatnio jej nie miałam i zrobilam szybko bigosik z resztki białej,świeżej z pomidorkiem obanym ze skórki i marchwią:)
jemy to 3 dni,po 1 kawałku i mąż cukrzyk może do tego NIE brac insuliny:)