Co dzisiaj gotujesz na obiad ?

28 sierpnia 2014 08:32 / 1 osobie podoba się ten post
kasiachodziez

To zrób więcej tych kopytek chętnie przybęde
U mnie dzisiaj schabowe i na jutro sobie obiadek też już zrobie pierś w sosie koperkowym

e to Twoj obiadki bardziej mi się podobają,bo ja raczej "mięsna" jestem:)))))
ale oczywiście zapraszam:)
28 sierpnia 2014 08:33
carrie

Ja nie wiem co dziś ugotować:(

a co masz w lodówce?

28 sierpnia 2014 08:35
Za mną chodzi od dluższego czasu kwaśnica góralska na zeberkach wędzonych i do tego pieczone ziemniaki była boska wiec zrobię przepali mi bolace gardło ;p
28 sierpnia 2014 08:35
ziolkowa

a co masz w lodówce?

Światło  
28 sierpnia 2014 08:38 / 1 osobie podoba się ten post
o tez cos można na to zaradzić,czytałam o ludziach,którzy od lat odżywiają się światłem:)

28 sierpnia 2014 08:41 / 1 osobie podoba się ten post
ziolkowa

o tez cos można na to zaradzić,czytałam o ludziach,którzy od lat odżywiają się światłem:)

Przydałoby się...  poczekam aż mnie glód zmobilizuje  
28 sierpnia 2014 09:06
U mnie dzisiaj bedzie duszona wolowina z sosem z ryzem .
28 sierpnia 2014 09:45
Ćwiartki z kurczaka,ziemniaki ,marchewka z groszkiem.
28 sierpnia 2014 10:26
łosos w sosie kaparowym ziemniaczki i rucola.Szybki obiadek bo czasu nie ma .Trzeba zacząć się pakować.A wczoraj miałam brukselkę z przepisu z forum bardzo nam smakowała.dzieki
28 sierpnia 2014 11:45 / 1 osobie podoba się ten post
Atiii

Za mną chodzi od dluższego czasu kwaśnica góralska na zeberkach wędzonych i do tego pieczone ziemniaki była boska wiec zrobię przepali mi bolace gardło ;p

Ta kwasica góralska to kiszona kapusta zasmażana?
28 sierpnia 2014 11:47
Mielone z pieczarkami i serem,kapucha zasmażana i ulubione przez Zysię purre. Zamrozilam ciasto maślane,jak mnie weżmie zrobię ciastka, ale na razie wena odleciała.
28 sierpnia 2014 11:50 / 1 osobie podoba się ten post
didusia

Ta kwasica góralska to kiszona kapusta zasmażana?

Kwaśnica góralska to kapusniak bez ziemniaków i bez warzyw tylko na żeberkach wedzonych najlepiej jakiegos barana+lisc l+ziele+ pieprz czarny mielony bez zageszczania. Jest bardzo kwasna i ostra. Ja jadłam ja w Zakopanem 1 raz  i podali mi ja z całymi ziemniakami pieczonymi. Dla mnie rewlacja po prostu :)
28 sierpnia 2014 12:08
Atiii

Kwaśnica góralska to kapusniak bez ziemniaków i bez warzyw tylko na żeberkach wedzonych najlepiej jakiegos barana+lisc l+ziele+ pieprz czarny mielony bez zageszczania. Jest bardzo kwasna i ostra. Ja jadłam ja w Zakopanem 1 raz  i podali mi ja z całymi ziemniakami pieczonymi. Dla mnie rewlacja po prostu :)

Dzięki ,Ja tu w DE robiłam coś podobnego ale ze świezym boczkiem.
28 sierpnia 2014 12:16 / 3 osobom podoba się ten post
Poczytałam topik i qrcze zazdrosze Wam,że takie frykasy gotujecie pdp.Toż to jak w restauracji "Sowa i przyjaciele" ja zawsze gotuje cos prostego,żeby pdp mogł zjeść żeby było pozywne i proste.Moze jeszcze trafie do takiego domu gdzie pdp jest na tyle sprawny ze je nozem i widelcem.Zawsze albo prawie zawsze muszę pomagać.

Ja dzisiaj robię zeberka w sosie tylko z solą,pieprzem,zielem angielskim i oczywiscie liściem laurowym znanym kiedys pod nazwa popularną lisc bobkowy.
Sos pachnie sosem z zeberka smakuja jak żeberka.Do tego kasza gryczana i ogorki małosolne,ktorch musze się najeść do syta bo jak wyjade to już nie zjem tego naszego specjału.
28 sierpnia 2014 12:26 / 1 osobie podoba się ten post
Gołąbki w sosie pomidorowym (Wickelkraut) i ziemniaki. Robię według swojej recepty, mam nadzieję, że PDP będzie smakować