Co dzisiaj gotujesz na obiad ?

28 sierpnia 2014 14:59
didusia

Witam ,dziś na obiadek zupa z cukinii z grzankami do tego dorsz w panierce ,kartofel salat, sałata z ogórkiem w sosie balsamicznym. Później do kawy ciasto jagodowe.

Mnie by sie nie chcialo tyle robic. o.k. ale bez tej zupy. ;-))
28 sierpnia 2014 15:02 / 2 osobom podoba się ten post
amelka

Mnie by sie nie chcialo tyle robic. o.k. ale bez tej zupy. ;-))

Zupę siostra Pdp przynosła ,kartofel salat także a ciasto było wczesniej zrobione -nie narobiłam się -taka to ja nie jestem aby przy garach cały dzień stać.
28 sierpnia 2014 15:05
Mycha

A u mnie była zupka brokułowa i makaron "naprędce" czyli z różnymi warzywkami z patelni.

Lubie taki makaron...czasem posypuję na koniec tartym żółtym serem,albo dodaje parę krewetek, czosnek i duzo zielonej piertuszki...albo trochę wędzonego boczku....różne wersje,każda bardzo smaczna.
A sekret to - nie jesc od razu,a zostawic na pięć minut na patelni,aby składniki się 'przegryzły'.
28 sierpnia 2014 15:11
Leberkase w sosie pomidorowym ziemniaki i marchewka z kalarepką :P
28 sierpnia 2014 15:11 / 1 osobie podoba się ten post
Z lenistwa zrobiłam ziemniorki, jajko wsadzone i fasolkę zieloną. Ot cały obiad
28 sierpnia 2014 15:24 / 2 osobom podoba się ten post
carrie

Z lenistwa zrobiłam ziemniorki, jajko wsadzone i fasolkę zieloną. Ot cały obiad :-)

Leniwy, ale najbardziej lubiany tutaj,  jak robę to wersja: jajo wsadzone plus fasolka z cebulką i bratkartofel.
28 sierpnia 2014 18:45
greenandy

Moj adres niedlugo bedzie w Dusseldorfie :((

A to szkoda, bo ja na razie przewiduje następny wyjazd również do Bayreuth. Możesz więc skorzystać tylko z mojego przepisu i sama zrobić te smakołyki:):):):)
28 sierpnia 2014 19:33
Żartujesz Zofija,ja i takie specjały?? Niestety,nawet nie próbuje robić....raz pierogi robilam,nie wiem co to mi wyszło,ale pierogi to na pewno nie były
30 sierpnia 2014 11:47
Nie wysilam się o 15 idziemy na Gartenfest, trzeba plac na smakołyki przygotować, a że Zysia jak noworodek jada co 3 godziny, zrobiłam pieczarki w cieście.  
30 sierpnia 2014 11:50
Paluszki rybne,szpinak,ziemniaki
30 sierpnia 2014 12:11 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Paluszki rybne,szpinak,ziemniaki

ja mam dzisiaj zupe jarzynowa ,brad wurst i kalarepka ziemniaczki ,nie przepracuje sie ha ha
30 sierpnia 2014 14:26 / 3 osobom podoba się ten post
Ja miałam dzisiaj bardzo zalatany dzień i sporo spraw na głowie, więc obiad na szybko, czyli zapiekanka makaronowa z kalafiorem, pomidorkami i sosem śmietanowo-musztardowo, serowym. Może nie wygląda, ale była smaczna :)
30 sierpnia 2014 14:29
U mnie sałatka makaronowa (razowy) z pekinka, tunczykiem, porem, mandarynkami z zalewy i sosem jogurtowo-kechupowym bo majonezu nie jadam :)
30 sierpnia 2014 14:52
zupa pomidorowa z makaronem vol 2 (selbstgemacht oczywiście)
30 sierpnia 2014 16:41 / 3 osobom podoba się ten post
Nie wiem co bylo na obiad ha ha Spytam przy kolacji.WOLNY DZIEŃ !!!!