A ja dzis mialam nalesniki ze szpinakiemcebulka iszynka zawijane
a na leniwca czy ekstremalna sytuacje mam w zamrarce pfertiggerihte-tj kassespatzle,alborurki ze szpinakiem.itd
A ja dzis mialam nalesniki ze szpinakiemcebulka iszynka zawijane
a na leniwca czy ekstremalna sytuacje mam w zamrarce pfertiggerihte-tj kassespatzle,alborurki ze szpinakiem.itd
Yyy - wyciągam z paczki i podgrzewam:)
Dzis resztki kluseczek trzeba zjesc do tego zrobie sosik, suroweczke zpory niestety dusazona na patelini ale tez jest dobra jak surowa, no i resztki zupki do wypicia jutro cos innego!!:))
Jak te resztki dzisiaj zjecie , to jutro możecie zjeść surówkę .......jak jej więcej zrobisz DDDDDDD...... Mamuela ! rozwaliłaś mnie !.... ja się zastanawiam co uggotować dzisiaj a Ty już o jutrze myślisz ....Niech mi tylko kto powie , że nasze opiekunki są powolne -:)))))))))))))))))))))
Ja dzisiaj robie pieczarki faszerowane mięskiem drobiowym.
Staram sie robic proste potrawy,mojej Pani ręce drżą.Czesto jada tylko jedna ręką a że myśli ma jasne nie chcę prowokować sytuacji w ktorych odczuwa dyskomfort.Nie pomagam przy jedzeniu - nie pomagam wogole jest samoobsługowa.I w dodatku obie jemy jak dwa wróbelki, więc smaku nie ma z czego nagotować.Tylko wspomnienia zostały z czasow gdy gotowałam obiad duży, dla wszystkich domownikow a jeszcze ktos przypadkowy sie trafił.Lubie gotować, w domu daje sobie upust.
Ja tez lubię gotować,piec. Tu się mecze,bo wszystko z gotowcow....
Tortellini z paczki z sosem pomidorowym - a jakże - z paczki:)