Co dzisiaj gotujesz na obiad ?

27 września 2014 18:44 / 4 osobom podoba się ten post
Ja uwielbiam mięso.
Nawet po obiedzie typu naleśniki,racuchy szukam kielbachy do przełamania smaku ;)
27 września 2014 19:55 / 1 osobie podoba się ten post
Dziś się sama stołowałam - poszłam do Turka -moja oma jeszcze do jutra w alten heimie a w niedzielę grill -niemieckie piersi z kurczaka i polska śląska-wolę to drugie -moja oma też.
28 września 2014 07:45 / 1 osobie podoba się ten post
Jak juz wczoraj się chwalilam, dziś obiad w restauracji.

Jest to poniekąd pożegnalny obiad. W tygodniu na takie nie ma okazji,a w przyszły weekend wyjazd.....
28 września 2014 07:56 / 3 osobom podoba się ten post
Bigosik dziś bo to dużo i podzielne,a Emilia już będzie -po dobie jazdy bigosik jak znalazł:)A i Szef lubi:)O sobie nie wspomnę:):)
28 września 2014 09:49
didusia

Dziś się sama stołowałam - poszłam do Turka -moja oma jeszcze do jutra w alten heimie a w niedzielę grill -niemieckie piersi z kurczaka i polska śląska-wolę to drugie -moja oma też.

Gdzie kupujesz polską śląską? Jestem już kilka tygodni i szukam polskiej kiełbasy we wszystkich sklepach. Na próżno. Nawet bigos robiłam na niemieckiej. Dobry wyszedl ale to jednak nie to samo co nasza kiełbaska ;)
28 września 2014 09:54
klopsy,ziemniaki z sosem,mizeria+ lody z sosem waniliowym....ja lodów nie jem ale moja PDP się wścieka jak nie ma lodów,nie mogę jej wyperswadować,że tyje od tych lodów,,,już mi ręce opadają na jej łakomstwo....
28 września 2014 10:08 / 1 osobie podoba się ten post
WSTENGA

Gdzie kupujesz polską śląską? Jestem już kilka tygodni i szukam polskiej kiełbasy we wszystkich sklepach. Na próżno. Nawet bigos robiłam na niemieckiej. Dobry wyszedl ale to jednak nie to samo co nasza kiełbaska ;)

O ile pamiętam, Didusia jest świeżo po przyjeździe z Polski,więc pewnie ma oryginalną śląską ;)
28 września 2014 10:11
basiaim

O ile pamiętam, Didusia jest świeżo po przyjeździe z Polski,więc pewnie ma oryginalną śląską ;)

Takiej to dobrze. Ja dzisaj papryka zapiekana, ziemniaczki i surówka warzywna.
28 września 2014 10:31
Ja mam dzisiaj dla pdp "pałki"tak jak w McDonald s i oczywiscie zielona sałata. A dla mnie jajko sadzone i mizeria z ogórka albo kiszony ogoreczek z butelki.Przywiozłam sobie z domu.
28 września 2014 10:48 / 1 osobie podoba się ten post
WSTENGA

Ja sobie przywiozłam z Pl. Co prawda kruchą ze spiżarni i polską. 
I mam i sobie pojadam. Wyjmuję z zamrażalnika, powieszam troszkę na wieszaku i zapominam, że daleko do domu mam )
28 września 2014 10:57
U mnie zupa krem z pora,kotlet z indyka kalafior w białym sosie
28 września 2014 11:05 / 1 osobie podoba się ten post
Wstenga : w mojej okolicy jest ruski sklep Mix Markt, sprawdz sobie w gogle czy w okolicy Twojej jest taki sklep. Tam jest Polska kiełbasa, kapusta kiszona, ogórki kiszone i ser biały który kupuję do moich ulubionych ruskich i takie tam inne polskie produkty.
28 września 2014 11:09
IWA

Wstenga : w mojej okolicy jest ruski sklep Mix Markt, sprawdz sobie w gogle czy w okolicy Twojej jest taki sklep. Tam jest Polska kiełbasa, kapusta kiszona, ogórki kiszone i ser biały który kupuję do moich ulubionych ruskich i takie tam inne polskie produkty.

Dzięki. Sprawdzę po obiadku
28 września 2014 11:11
Ja dzis ugotowałam zupke krem z pory i do tego mam cukinie faszerowana ryzem i mieskiem mielonym jakas surowke dorobie bo babcia bardzo lubi!!Troche farszu mi zostało wiec musze pomyslec co jeszcze z tego zrobic!!
28 września 2014 11:14 / 2 osobom podoba się ten post
Zupa krem z kalafiora dziś. Do tego bagietka z masłem czosnkowym.