Co dzisiaj gotujesz na obiad ?

27 września 2014 13:12
Kartofle blanco,marchewka na masełku i dla Babci kawałek kurczaka(z wczoraj jej zostało),do picia sok Multiwitamina;)
27 września 2014 13:15
ziemniaczane purre, potrawke z kurczaka w marchewce, surowka z pora i kukurydzy, na deser sorbet z czarnej porzeczki z ajerlikierem.
27 września 2014 13:17
U mnie bigosik był dzisiaj. Moja PDP dzisiaj marudna stwierdziła, że bigosik niedobry. Komentarz ten padł po... drugiej porcji. A na wyjściu pytanie: Na jutro też wystarczy?
Ciśnienie chyba daje znać bo albo spi albo marudzi
27 września 2014 13:26
 U mnie dzisiaj gotowiec. Knedle z brzoskwiniami posypane orzechami ,cynamonem i cukrem. słodko bleee.
27 września 2014 13:27
kasiachodziez

Dołóż dodatkowe nakrycie zaraz będe :)))) aha i na deser też zostanę :)))))))

Pyszne , jak robisz te kartofelki?
27 września 2014 13:38
michasia

U mnie dzisiaj gotowiec. Knedle z brzoskwiniami posypane orzechami ,cynamonem i cukrem. słodko bleee.

Oddaj mi!!! Lecker!
27 września 2014 13:40
Mielone z pieczarkami,buraczki na ciepło ,ziemniaki.
27 września 2014 13:57 / 1 osobie podoba się ten post
Magdalena_Sewicka

Oddaj mi!!! Lecker!

Przyjedz !!!! jeszcze 4 zostały:) zapraszam.
27 września 2014 14:48
wichurra

Dzisiaj gulasz warzywny z ryżem - oczywiście mojego pomysłu przepis. Smakowało, babcia nie grymasiła i wszystko zjadła, więc kolejny dzień z górki:)

Wichurra,ty pamietasz jeszcze co to jest mięso? I jak smakuje?

Synowa pdp zrobila placki ziemniaczane,sos pieczarkowy z kawalkami kurczaka.No i oni do tego oczywiscie mus jabłkowy,ja nie.
Na deser pianka czekoladowa + wisnie - to bylo najlepsze z calego obiadu.
No i ich rozmowy przy stole- bezcenne  
27 września 2014 15:32 / 1 osobie podoba się ten post
kasiachodziez

Dołóż dodatkowe nakrycie zaraz będe :)))) aha i na deser też zostanę :)))))))

Chociaz juz póżno na obiad ale zapraszam.Czym chata bogata:)
27 września 2014 15:43 / 1 osobie podoba się ten post
greenandy

Wichurra,ty pamietasz jeszcze co to jest mięso? I jak smakuje?

Synowa pdp zrobila placki ziemniaczane,sos pieczarkowy z kawalkami kurczaka.No i oni do tego oczywiscie mus jabłkowy,ja nie.
Na deser pianka czekoladowa + wisnie - to bylo najlepsze z calego obiadu.
No i ich rozmowy przy stole- bezcenne :-) 

Wichurra nie przepada za mięsem,i dobrze ja tez nigdy nie jem mięsa
27 września 2014 16:08 / 1 osobie podoba się ten post
A ja mieso jem,i dobrze
Lubie tez warzywa,ryby,zawsze bylam zdania ze trzeba jesc wszystko,byle z umiarem.
27 września 2014 17:01 / 3 osobom podoba się ten post
Magdalena_Sewicka

Wichurra nie przepada za mięsem,i dobrze ja tez nigdy nie jem mięsa

A czemu dobrze?A gdzie tolerancja dla mięsożerców?Ja tam jak szyneczki w lodówce nie mam to czuję lekki niepokój:)Mięsko musi być i basta!:)
27 września 2014 17:04
Ja tam lubię mięsko, sałatki warzywne pod każdą postacią, ale zupa musi być 1-2 w tygodniu koniecznie. 
Moi PDP nie lubią zup, więc gotuję dla siebie.

27 września 2014 17:58 / 2 osobom podoba się ten post
Dziś " gotowała" przyjaciółka mojego Pdp Jak w każdą sobote. Na obiad byłą zupa z puszki z dodatkiem paróweczek. A na deser lody.
jutro znowu ja gotuje normalny obiad tzn. schabowe po naszemu dotego ziemniaczki plus kalafior i moze jakas sałata z dresingiem . A na deser budyn z owocami.Dziadzio lubi sobie dobrze zjeść, a po sobotnim poscie jest okropnie głodny