Co dzisiaj gotujesz na obiad ?

26 września 2014 18:48 / 1 osobie podoba się ten post
Zależy od weny i humoru.Czasem robiem robie obiad w pol godz,czasem w 3 godz.
Tutaj raczej szybko,bo im szybciej zrobie,tym wiecej mam wolnego czasu.Ale staram sie gotowac zdrowo i smacznie bo Szef jest smakoszem i zna sie na dobrym jedzeniu.No i kasy na to nie żałuje
26 września 2014 18:48 / 1 osobie podoba się ten post
doda1961

:))))))))))Nie wiem jak inne Polki :)))))))), ale ja wcale długo w kuchni nie przesiaduje, przy okazji przygotowywania posiłków. W odróznienku od mojej mamy, która pół dnia obiad gotuje :))))))))) Mnie wystarczy godzinka, czasami pół, w zaleznosci od potrawy i obiad gotowy :)))))))))

Ale ja lubię gotować i eksperymentować w kuchni. Często wypróbowuje przepisy z gazety. To mnie odpręża.
26 września 2014 19:18 / 1 osobie podoba się ten post
Magdalena_Sewicka

Ja kupuję gotową w torebcę,ale moja znajoma opiekunka(ta co jest niedaleko)robi sama i tez podaje na zimno;)

Smakuje Ci?Taka z torebki,zimna?
26 września 2014 19:30 / 2 osobom podoba się ten post
WSTENGA

Ale ja lubię gotować i eksperymentować w kuchni. Często wypróbowuje przepisy z gazety. To mnie odpręża.

Ja jestem absolutną fanką wszelkich gazetowych i nie tylko przepisów kulinarnych. Mam 6 segregatorów w domu, bo zbieram te przepisy namiętnie. Bardzo lubię gotowac, ale poniewaz jestem z natury bardzo leniwa :) to mając przy okazji dusze hurtownika, gotuję zawsze więcej i gotowe potrawy zamrażam.
Potem obiad jest w 5 minut. Jedynie bigos gotuję , bywa ze tydzień, ale......jest to kocioł bigosu, to po pierwsze, po drugie sa w nim golonki, rapetki, skórki świnskie, suszone sliwki, winko czerwone, grzybki i wiele, wiele jeszcze składników. Mówię Wam, palce lizać :))))))))))) Potem oczywiscie zamrażam i jak gość w dom, to na tentychmiast jest odmrazany i pałaszowany. Na okoliczność wiele lat temu zrujnowałam się na tamte czasy, zakupując garnek za 150zł do bigosu, ale 5 kg kapusty, mięso i inne wchodzi bez problemu i jeszcze wymieszac się da systematycznie :D :D :D :D
26 września 2014 19:34 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Smakuje Ci?Taka z torebki,zimna?

Tak,tak,tylko zimna,z torebki dobra,ale najlepsza jak kolezanka zrobi!Hihi!;)))
26 września 2014 20:06 / 3 osobom podoba się ten post
Ja niestety nie lubię gotować,ale nie powiedziałabym ,że jestem kiepską kucharką,gotuję smacznie i jestem zwolenniczką polskiej kuchni,nie przepadam za wynalazkami.
26 września 2014 20:24
doda1961

:))))))))))Nie wiem jak inne Polki :)))))))), ale ja wcale długo w kuchni nie przesiaduje, przy okazji przygotowywania posiłków. W odróznienku od mojej mamy, która pół dnia obiad gotuje :))))))))) Mnie wystarczy godzinka, czasami pół, w zaleznosci od potrawy i obiad gotowy :)))))))))

Spoko, mam tak samo. Z wyłączeniem potraw z wołowiną naturalnie.
Najbardziej cieszy mnie zdziwienie, że w tak krótkim czasie można coś tak smacznego zrobić )
26 września 2014 20:33 / 2 osobom podoba się ten post
Luda

Ja niestety nie lubię gotować,ale nie powiedziałabym ,że jestem kiepską kucharką,gotuję smacznie i jestem zwolenniczką polskiej kuchni,nie przepadam za wynalazkami.

To odwrotnie niż ja. Uwoelbiam próbować nowe przepisy. Potem zmieniam według własnego uznania. W zeszłym tygodniu gotowałm niemieckie danie. Przepis po niemiecku. Siedzialam i dukałam z godzinę, ale było jadalne. Żadnego zatrucia nie spowodowałam ;)
27 września 2014 08:49
A ja mam dzis dzień lenia (jak co dzień zreszta )i bedzie spagetti,ktore zrobilam 3 tyg temu tylko makaroni ugotowac.
27 września 2014 09:08 / 1 osobie podoba się ten post
Zjadłabym taki bigosik o ktorym doda1961 pisze....
U mnie dzis na obiad nie wiem co,bo synowa gotuje,a jutro tez nie wiem co,bo z dziadkiem do lokalu idziemy.
27 września 2014 09:40
U nas dziś pizza,a jutro tez do restauracji.
27 września 2014 09:41
U mnie dzisiaj właśnie bigosik. Wczoraj nagotowałam, wieczorkiem doprawilam to dzisiaj święto.
27 września 2014 12:24
U nas juz po obiedzie : kotlety mielone
                                      male kartofelki upieklam w folii z masłem i czosnkiem,
                                      mizeria z ogorka z koperkiem
                                      deser ok 15-tej.

27 września 2014 12:36 / 1 osobie podoba się ten post
Dzisiaj gulasz warzywny z ryżem - oczywiście mojego pomysłu przepis. Smakowało, babcia nie grymasiła i wszystko zjadła, więc kolejny dzień z górki:)
27 września 2014 12:38 / 1 osobie podoba się ten post
mleczko47

U nas juz po obiedzie : kotlety mielone
                                      male kartofelki upieklam w folii z masłem i czosnkiem,
                                      mizeria z ogorka z koperkiem
                                      deser ok 15-tej.

Dołóż dodatkowe nakrycie zaraz będe :)))) aha i na deser też zostanę :)))))))