Co dzisiaj gotujesz na obiad ?

28 września 2014 17:41
Aniak

jadłaś grilowany filrt z piersi kurczaka - Rost - to ruszt

Teraz wszystko ma jednakowy smak.Jak ma oście to ryba, a jak kości to kurczak:)))))
28 września 2014 17:44 / 1 osobie podoba się ten post
iwunia

klopsy,ziemniaki z sosem,mizeria+ lody z sosem waniliowym....ja lodów nie jem ale moja PDP się wścieka jak nie ma lodów,nie mogę jej wyperswadować,że tyje od tych lodów,,,już mi ręce opadają na jej łakomstwo....

Niestety muszę ciebie rozczarować , przywożę z Polski -zaznaczam za to mi płacą.

sorrki nie mogę tej odpowiedzi wycofać to była odpowiedź gdzie można kupić kiełbasę śląską
28 września 2014 17:47
mleczko47

Teraz wszystko ma jednakowy smak.Jak ma oście to ryba, a jak kości to kurczak:)))))

Ani ości ani kości w tym nie bylo. Ale juz sprawa rozstrzygnieta i prosze juz nie mieszac,bo nie chce znowu miec wątpliwosci co zjadlam.
Nawiasem mowiąc ,restauracja była na terenie pól golfowych,wiec zza rybki zerkałam sobie na towarzystwo z 'wyższej półki'.A te konie,przepiękne, Mozah tez by miala na co popatrzeć 
28 września 2014 17:56
mleczko47

Wcale nie ma tak jednakowy ,własnie wróciłam z grila i filet  był pokropiny oliwką z oliwek z pieprzem cytrynowym ,było super ,bardzo soczyste do tego odpowiedni deep i surówka z pory osobiście zrobionej. Smacznego!
28 września 2014 17:59
A fuj - nie lubię piersi z kurczaka.
Jeszcze noga może być, ale pierś jest wstrętna.
Poza tym mięso z kurczaka jest najbardziej faszerowane hormonami wzrostu (tak czytałam) i jest niezdrowe.
28 września 2014 18:01
wichurra

Poza tym mięso z kurczaka jest najbardziej faszerowane hormonami wzrostu (tak czytałam) i jest niezdrowe.

Wichhurka ale w DE wszystko jest Bio nawet kaka.
28 września 2014 18:01 / 1 osobie podoba się ten post
wichurra

Hormonem wzrostu to malo, sa faszerowane estrogenem zeby cycki im rosly, dlatego u wielu facetow przez spozywanie kurczaka cycki rosna.... W USA na porzadku dziennym sa cycki u faceta...

Ps. Moje cycki sa wporzadku... ale niektorym kobietom z mojego otoczenia polecilbym smialo kurczaka hahah to tylko tak dla zartu... bo mnie zaraz zabijecie....
28 września 2014 18:03
didusia

Wichhurka ale w DE wszystko jest Bio nawet kaka.

Oplulem monitor, doslownie.... Fakt tu maja/mamy wszystko BIO ale z plastiku hahaha, kake pewnie ''tez''
28 września 2014 18:05 / 1 osobie podoba się ten post
PiotrDominik

Oplulem monitor, doslownie.... Fakt tu maja/mamy wszystko BIO ale z plastiku hahaha, kake pewnie ''tez''

No to dalej smiechowisko ,przywiozła z Polski brukiew ,własnie ją kroję będzie zupa jak ta lala -niech się Niemcom stare czasy przypomną a co .
28 września 2014 18:11
didusia

No to dalej smiechowisko ,przywiozła z Polski brukiew ,własnie ją kroję będzie zupa jak ta lala -niech się Niemcom stare czasy przypomną a co .

brukwiowa z czabrem ;) juz mam plan na jutro ino gdzie ja brukiew znajda..... :(
28 września 2014 18:13 / 1 osobie podoba się ten post
PiotrDominik

brukwiowa z czabrem ;) juz mam plan na jutro ino gdzie ja brukiew znajda..... :(

Niestety przyjechane z Polski sama się smieję ,że do Polski jadę z niemieckim a do Niemiec z polskim żarciem
28 września 2014 18:17
didusia

Niestety przyjechane z Polski sama się smieję ,że do Polski jadę z niemieckim a do Niemiec z polskim żarciem

W Hamburgu nie mialem problemu ale, Achen itd. jest ciezko.... zamowie w polskim sklepie
28 września 2014 18:24 / 2 osobom podoba się ten post
PiotrDominik

W Hamburgu nie mialem problemu ale, Achen itd. jest ciezko.... zamowie w polskim sklepie

To się zgadza , na poludniu DE jest duzy problem z polskim jedzonkiem - trzeba sobie samemu pomóc i robic ,gotowac tzw. ( miszung)
28 września 2014 18:26
PiotrDominik

Edeka , Rewe , Famila , Lidl , na 1oo % już można dostać . Steckruebe / to brukiew / a Bohnenkraut czyli suszony czaber też w każdym z tych sklepów ,
28 września 2014 18:32 / 1 osobie podoba się ten post
Ale dziwne rzeczy gotujecie...