Co dzisiaj gotujesz na obiad ?

28 września 2014 18:35
Ja szukam !!! ćwikly !!! ale ni ma;( Tu nie ma polskich sklepów a w normalnych nie ma;(
28 września 2014 18:43
greenandy

Ale dziwne rzeczy gotujecie...

wypróbuj , zupa z brukwi z cząbrem - ja dodaję tuż przed podaniem skiekaną kolendrę / mam w ogródku :)))) / to pychota nad pychotami - lepsza jest tylko zupa z dyni z imbirem .
28 września 2014 18:44 / 1 osobie podoba się ten post
Magdalena_Sewicka

Ja szukam !!! ćwikly !!! ale ni ma;( Tu nie ma polskich sklepów a w normalnych nie ma;(

Cwikle kupuje w Realu, czasem jest w rewe.
28 września 2014 18:45
Aniak

Edeka , Rewe , Famila , Lidl , na 1oo % już można dostać . Steckruebe / to brukiew / a Bohnenkraut czyli suszony czaber też w każdym z tych sklepów ,

Szukalem juz i nie ma nigdzie ..... A czaber jak i inne ziola to tylko polskie uzywam....
28 września 2014 18:45
Brukiew mój poprzedni dziadek lubił. Ale niedobre to było. Jakieś takie mdłe, słodkawe.
28 września 2014 19:09
PiotrDominik

Cwikle kupuje w Realu, czasem jest w rewe.

Danke;)Musze zamowic;)))))
28 września 2014 19:26 / 3 osobom podoba się ten post
Nie gotowalam,ale pochwale sie ,co jadlam ;)

Poledwica wołowa na grzance z frytkami,krokiecikami ziemniaczanymi,szparagami,brokulem,pieczarkami.

A na deser lody waniliowe z bitą śmietaną, sosem czekoladowym i adwokatem

Ło matko! Aż tyle zjadłam?!
28 września 2014 20:50 / 1 osobie podoba się ten post
basiaim

Nie gotowalam,ale pochwale sie ,co jadlam ;)

Poledwica wołowa na grzance z frytkami,krokiecikami ziemniaczanymi,szparagami,brokulem,pieczarkami.

A na deser lody waniliowe z bitą śmietaną, sosem czekoladowym i adwokatem

Ło matko! Aż tyle zjadłam?!

Frytki, krokiety ziemniaczane i chleb.  Dużo.
28 września 2014 20:52 / 1 osobie podoba się ten post
didusia

Niestety przyjechane z Polski sama się smieję ,że do Polski jadę z niemieckim a do Niemiec z polskim żarciem

robie podobnie. Z domu wiozę kiełbasę, a do domu sery zwożę )
28 września 2014 21:14 / 1 osobie podoba się ten post
amelka

Frytki, krokiety ziemniaczane i chleb.  Dużo.

Z tego zjadlam tylko frytki. Grzanke i krokiecika spróbowałam,żeby posmakować ;)
28 września 2014 21:17 / 1 osobie podoba się ten post
Magdalena_Sewicka

Spróbuj w REWE. Ja tam kupiłam buraczki domowe. Dokupilam chrzan i resztę sama zrobiłam. Wyszły pychota
29 września 2014 08:58
Magdalena_Sewicka

A nie masz tam Disca? U nas mają polskie produkty, ćwikła i barszcz czerwony też jest :)
29 września 2014 09:03 / 3 osobom podoba się ten post
Schaboszczak,ziemniaki i marchewka z groszkiem:)Ostatni obiadek po naszemu:)
29 września 2014 09:05 / 1 osobie podoba się ten post
Dzisiaj      - placki ziemniaczane z musem jabłkowym,a sobie zrobie twarożek ze szczypiorkiem do placków.
29 września 2014 09:06 / 1 osobie podoba się ten post
Ja też dzisiaj placki ale ze śmietaną i z cukrem