Już dziś piszę co na obiad w środę ,bo później nie będę miała czasu - Goloneczka peklowana prosto z Polski -doczekała się " biedna" , ziemniaczki , czerwona kapustka , sałata itp.i buraczki -full zestaw .
Już dziś piszę co na obiad w środę ,bo później nie będę miała czasu - Goloneczka peklowana prosto z Polski -doczekała się " biedna" , ziemniaczki , czerwona kapustka , sałata itp.i buraczki -full zestaw .
Ja lubię naleśniki z quarkiem i owocami,polane czekoladą,z grzybami,z mięsem i kapustą oraz z parówką zapiekaną z serem,polanym ketchupem.:) czyli chyba wszystkie,aaaa z musem jabłkowym też lubię
Też lubię naleśniki............i to wszystkie...jak leci. A coś takiego jadłaś ? Ciasto naleśnikowe z dodatkiem drobno pokrojonego szczypiorku . W gotowego naleśnika zawijamy szparagi i polewamy sosem holenderskim. A w wersji z kurczakiem i szpinakiem może być zamisat kurczaka jajko, też dobrze smakuje.
Dziś pomidorowa z ryżem :)
U mnie dziś gołąbki bez zawijania, ale ja w domu szaleję ;)
Mam straaaasznie dużo spraw do przemyślenia, jedna trudniejsza od drugiej; i ręczna robota świetnie się do tego nadaje...
Też tak mam. Lubię pracę fizyczną gdy muszę podjąć ważną decyzję, zwłaszcza w ogrodzie. Ptaszki śpiewają, wiatr w koronach drzew szeleści a ja sobie wyrywam chwasty i myślę. W domu jest to dla mnie lekarstwo na stres, frustrację, złe nowiny, na wszystko. Nie potrzebuję nic więcej. Właśne słyszę kosiarkę u sąsiada i tak się zastanawiam jak teraz wygląda mój ogród, pewnie tragicznie....ech pokosiłabym sobie u siebie. Na obiadek zrobiłam matjasa w śmietanie z cebulką, jabłkiem, korniszonem i koperkiem, a do tego gotowane ziemniaki. Niemcy podają to z ziemniakmi w mundurkach ale ja wolę tak. Muszę wykorzystać fakt, że nie ma Frau. Coś mi się zdaje, że jak wróci to raczej frykasów żadnych sobie nie pojem.
Alinko dziekuje za pomysl -jutro zrobie sledzie na obiadek,;-;-