Co dzisiaj gotujesz na obiad ?

22 sierpnia 2014 14:11 / 1 osobie podoba się ten post
AMOREK

HALOOOOOOOO...DZISIAJ DIETKA W OPIEKUNKOWIE ?????? U mnie dzisiaj dzien wampira / kocham to powiedzenie/.....

Każdy myślał co chce ugotować hahha
Zrobiłam dzisiaj leberkase w sosie pomidorowym.marchewka z kalarepką ( od wczoraj ) oraz makaron ;P
22 sierpnia 2014 14:50 / 2 osobom podoba się ten post
u mnie dzis tak niby ryz w carry z miesem i warzywami duszonymi :) nie wiem jaka to kuchnia orientalna ;)
a jutro lasagne :))) i mam jarmuz bo uwielbiam go jakos go przypne do lasagne hehehehehe
22 sierpnia 2014 14:57 / 5 osobom podoba się ten post
dzisiejszy obiadek,sałata łosos,ziemniaczki
22 sierpnia 2014 14:59 / 4 osobom podoba się ten post
kacha25

dzisiejszy obiadek,sałata łosos,ziemniaczki

lecker, Katarina, lecker :D
22 sierpnia 2014 15:01 / 1 osobie podoba się ten post
Ja dziś pstrąg w ziołach, pieczone ziemniaki i sałata :)) wszystko z Biedronki:)))
22 sierpnia 2014 15:06 / 2 osobom podoba się ten post
A u mnie dziś mielony kapustka zasmażana i ziemniaczki z koperkiem.Babciunia zjadła wszystko choć jak zwykle mówiła zu viel..
22 sierpnia 2014 15:24 / 1 osobie podoba się ten post
Żurek , ziemniaczki w plasterkach smażone i karkówka z piekarnika do tego ogórek konserwowy.
22 sierpnia 2014 15:26 / 3 osobom podoba się ten post
didusia

Żurek , ziemniaczki w plasterkach smażone i karkówka z piekarnika do tego ogórek konserwowy.

zjadłabym, juz mi burczy w brzuchu po moim obiedzie-od tego czytania co wy gotujecie :P  spadam
22 sierpnia 2014 17:54 / 1 osobie podoba się ten post
A ja dzisiaj miałam rybkę z koprem włoskim i odrobiną szalotki, koktajl warzywny, ziemniaczki i coś nowego - obierki ziemniaczane obsmażane.
22 sierpnia 2014 17:58
Mycha

A ja dzisiaj miałam rybkę z koprem włoskim i odrobiną szalotki, koktajl warzywny, ziemniaczki i coś nowego - obierki ziemniaczane obsmażane.

jako staly  REZYDENT  w temacie... napisz cos o tych obierkach...tyle sie o tym slyszy, ale nikt nie probowal..ja uwierzylam, ze to nie to...buuu

22 sierpnia 2014 18:02 / 1 osobie podoba się ten post
AMOREK

jako staly  REZYDENT  w temacie... napisz cos o tych obierkach...tyle sie o tym slyszy, ale nikt nie probowal..ja uwierzylam, ze to nie to...buuu

Czyściutkie obiereczki, takie "proste" moczymy w roztrzepanym jajku, bułce tartej i na patelnię. jeszcze lepiej na głęboki tłuszcz ale nie mam tutaj. 
To wszystko. Posolić i jeść. 
22 sierpnia 2014 18:06
Mycha

Czyściutkie obiereczki, takie "proste" moczymy w roztrzepanym jajku, bułce tartej i na patelnię. jeszcze lepiej na głęboki tłuszcz ale nie mam tutaj. 
To wszystko. Posolić i jeść. 

sprobuje w najbl. czasie.... dam znac, hak wyszly.. dzieki
22 sierpnia 2014 18:09 / 1 osobie podoba się ten post
AMOREK

sprobuje w najbl. czasie.... dam znac, hak wyszly.. dzieki

"Smaczek" dają skórki ;-)) możesz się zdziwić. Mnie osobiście smakują. Ale trochę zabawy z tym jest. 
22 sierpnia 2014 21:53
U mnie dzisiaj sos boloński ze świeżych pomidorów ,makaron i salata.Dziadki sobie zażyczyli,a że mają parę krzaków w ogródku,to połowy pomidorów się z nich pozbyli.
Kupiłam w tureckim sklepie ichni twaróg.W smaku podobny do naszego polskiego ,tylko bardziej suchy.Jest już przyprawiony i w wersji bez przypraw.Idealnie nada się do ruskich pierogów.
22 sierpnia 2014 22:04
tina 100%

U mnie dzisiaj sos boloński ze świeżych pomidorów ,makaron i salata.Dziadki sobie zażyczyli,a że mają parę krzaków w ogródku,to połowy pomidorów się z nich pozbyli.
Kupiłam w tureckim sklepie ichni twaróg.W smaku podobny do naszego polskiego ,tylko bardziej suchy.Jest już przyprawiony i w wersji bez przypraw.Idealnie nada się do ruskich pierogów.

Będziesz lepiła pierogi? ja nigdy nie robiłam na wyjezdzie.Raz ugotowałam zupe ogorkowa i powiedzieli ze nie smaczna to sie tak zdrzazniłam",ze robie tylko ich potrway i są zadowoleni.

Jak jade do domu to w tureckim sklepie robie zakupy.Maja bardzo dobry ryż,przyprawy,chałwe no co tam lubie.A nieraz kupuje cos czego nie jedli jeszcze w domu i robimy turecki wieczor.

W niedziele robie kuskus marokanski tylko nie mam masła takiego jakie jest stosowane w tej potrawie,To jest kilkuletnie solone masło,ktore nadaje specyficzny smak i ostrość ,ale zapach to okropność.Turysci tego nie jedza to tylko w domach arabskich podaja,