HALOOOOOOOO...DZISIAJ DIETKA W OPIEKUNKOWIE ?????? U mnie dzisiaj dzien wampira / kocham to powiedzenie/.....
HALOOOOOOOO...DZISIAJ DIETKA W OPIEKUNKOWIE ?????? U mnie dzisiaj dzien wampira / kocham to powiedzenie/.....
Żurek , ziemniaczki w plasterkach smażone i karkówka z piekarnika do tego ogórek konserwowy.
A ja dzisiaj miałam rybkę z koprem włoskim i odrobiną szalotki, koktajl warzywny, ziemniaczki i coś nowego - obierki ziemniaczane obsmażane.
jako staly REZYDENT w temacie... napisz cos o tych obierkach...tyle sie o tym slyszy, ale nikt nie probowal..ja uwierzylam, ze to nie to...buuu
Czyściutkie obiereczki, takie "proste" moczymy w roztrzepanym jajku, bułce tartej i na patelnię. jeszcze lepiej na głęboki tłuszcz ale nie mam tutaj.
To wszystko. Posolić i jeść.
sprobuje w najbl. czasie.... dam znac, hak wyszly.. dzieki
U mnie dzisiaj sos boloński ze świeżych pomidorów ,makaron i salata.Dziadki sobie zażyczyli,a że mają parę krzaków w ogródku,to połowy pomidorów się z nich pozbyli.
Kupiłam w tureckim sklepie ichni twaróg.W smaku podobny do naszego polskiego ,tylko bardziej suchy.Jest już przyprawiony i w wersji bez przypraw.Idealnie nada się do ruskich pierogów.